reklama

Mamy 2011

marzena musisz mierzyc by miec pewnosc czy rosnie a o spacerze to o mnie zapomniałas kozo :D o ty! ofoc wstaw na grupe naczyniaki moze cos doradze

katoryba zaraz bedzie piatek -zobaczysz szyyyyybko zleci :)

reklama
właśnie na jutro miałam zwoływać spacer :) mam nadzieję że nie będzie padać!
o 10.30 mamy szczepienie, więc koło 11.30 już będę chyba krążyć po Waszym osiedlu ;) i tak do 14. to będzie odpracowywanie ostatniego wtorku ;)) liczę na towarzystwo :)

co do naczyniaków - D. też ma, taki malutki właśnie co ma się niby sam wchłonąć. Zrób zdjęcie tego naczyniaka z czymś (grochem, guziczkiem, czymkolwiek) i za miesiąc zrób kolejne takie samo, żeby porównać czy faktycznie urósł czy to tylko wyobraźnia:) ja tak samo się martwię, ale chyba póki co nie potzrebnie :) także głowa do góry :)

zawalka - a co to była za piosenka co mówiłaś, że się pokazuje nos, uszy, oczy... za nic nie mogę sobie przypomnieć, a muszę trochę repertuar rozszerzyć, bo się dziecko nudzi :D

Ostatnia edycja:
witam się ja mama pracująca w domku :Pdfvvvvv
Bartuś wyprawiony do szkoły więc mogę usiąść na bb:) już zdrowy byle znowu czegoś nie przyniósł:/ Nadia budziła się dziś w nocy z potwornym krzykiem nie wiem czemu:crazy: Spacer jak nie będzie padać to pewnie jutro zaliczymy(o ile coś nie wypadnie) miłego dnia

Witam sie poweekendowo;)

Ula dziekuje za przepisy napewno mi sie przydadza;) A powiedzcie mi co to jest to Nestle Sinlac? Mozna to dodawac jako co? bo myslalamz e to jest mleko na alergie czy cos w tym rodzaju. a my uzywamy bebiko. A do tych zupek mozna to nestle?

Madzioszka uwielbiam cie kobitkko;) frytki tez bym chcetnie dala ;P zal mi dzieci jak patrza na rodzicow a rodzice nic nie pozwalaja jesc:( mam przyklad 9 miesieczniaka co jadla tylko sloiczki po 5 po 6 miesiacu zeby papki byly. ja to odwracam sie jak jem bo moja mala wszystko by musiala zjesc tak ja ciagnie a i tak sporo jej juz daje':p

Beti glos oddany;)

karolq nestle sinlac to jest pelnowartosciowy posilek taki jak mleko. ja kupilam jak Dawidek nie chcial innych kaszek ale nie bardzo mu smakuje. jak cos to moge uzyczyc:) no i sinlac przygotowany jest wlasnie z mysla o alergikach.

marzena ja szczerze to jeszcze w pieleszach. D. zasnal i ide sie kapac a pozniej wyskocze na spacerek, kierunek poczta:) a ty pewnei juz wyszlas co? mlody tez ma anczyniaka plaskiego na kostce u nogi. zmienil kolor od urodzenia (sciemnial) i troszke urosl ale to chyba normalne, ze powieksza sie wraz z tym jak dzidzia rosnie? tak czytalam...

sallis jutro super spacerek! ja sie pisze. czyli marzena, anias, beti, sallis i szczesliwa:)

martini, minesota, emri, kordek, katoryba, izuniek, madzioszka powodzenia w pracy!!! mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam;)

a no i kochane w tym konkursie mozna codziennie glosowac wiec jakbym was mogla prosic:) wtedy mielibysmy faktycznie szanse:) w koncu to tylko jedno klikniecie
Chusta do noszenia dziecka - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com

Ostatnia edycja:
karolq sinlac to jest bardzij cos takiego jak kaszka:) a nie mm.

Dawidek przed chwila spadl mi z kanapy w duzym pokoju. makabra, najadlam sie strachu:( poplakal chwile ale szybko sie uspokiol i sie bawimy. siedzialam kolo niego i na sekunde odwrocilam glowe i w tym czasie znalazl sie na podlodze...

ależ oczywiście :) wesoło będzie tyle wózków ;) mam tylko nadzieję, że pogoda nam nie pokrzyżuje planów...
beti - kliknięte, codziennie dawaj tu link to będziemy pamiętać, bo komu by się chciało grzebać i szukać wstecz :)

reklama
witam mamusie poweekendowo =)

muszę pochwalić moją córeczkę - byliśmy w sobotę na weselu i mała miała super samopoczucie!! długo się wahałam, czy to aby na pewno dobry pomysł jechać z tak młodą kruszynką na taką uroczystość, ale Jagoda przeszła po prostu samą siebie. Chusta w takim miejscu - nieoceniona!! Czuć na sobie wzrok zainteresowanych matek, gdy w trójkę kołysaliśmy się na parkiecie - bezcenne!! Podręczna farelka na tego typu wyjazdy jesienne - absolutny must!! =)
w końcu nasza potomkini nie powinna izolować nas od świata, ale w granicach rozsądku poszerzać nam jego horyzonty =) życzę wszystkim tego =)

beti - kliknięte, piękne zdjęcie =)
marzena86 - moja mała też ma takie małe naczyniaki płaskie na karku, i zupełnie malutkie między brwiami. Ale dzięki temu co tu piszecie będę im się ostro przyglądać. A stan jaki opisywałaś, że dzieciątko wierzga rączkami i nóżkami w nocy przy zamkniętych oczkach to nie jest po prostu faza snu lekkiego, którą ty słyszysz bo też akurat lekko śpisz? ;) być może o to chodzi =) chyba, że odbierasz to jako totalnie jednorazową sytuację =)
madzioszka, beti - co do BLW to jest naprawdę dobra książka w tym temacie http://www.decoraliki.pl/298,-bobas-lubi-wybor!-gill-rapley-tracey-murkett.html, w niej zawarte jest wszystko na temat tej metody, myślę, że rozwiewa ona wiele wątpliwości. Oczywiście w Internecie też znajdziesz mnóstwo informacji na ten temat =)
sallis - wspominałaś coś o piosence, w której pokazuje się części buzi. Ja znam taki wierszyk:

POKAŻ PROSZĘ
pokaż proszę gdzie masz oczy,
gdzie masz uszy,
a gdzie nos,
pokaż rękę,
pokaż nogę,
gdzie na głowie rośnie włos?
podnieś rękę
tupnij nogą
kiwnij głową "tak" lub "nie"
klaśnij w ręce
skocz do góry
i uśmiechnij się! (opcjonalnie: teraz zabawimy się)

wierszyk najbardziej odpowiedni dla przedszkolaków i żłobkowiczów, ale ja bawiłam się z jego pomocą z kilkumiesięcznym siostrzeńcem męża. Jest też piosenka stworzona na kanwie tego wierszyka, musiałabym nieco poszperać na kompie i sprawdzić, czy może ją mam =)
jak coś to zawsze można stworzyć własną melodię ;)

pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry