witam mamusie poweekendowo =)
muszę pochwalić moją córeczkę - byliśmy w sobotę na weselu i mała miała super samopoczucie!! długo się wahałam, czy to aby na pewno dobry pomysł jechać z tak młodą kruszynką na taką uroczystość, ale Jagoda przeszła po prostu samą siebie. Chusta w takim miejscu - nieoceniona!! Czuć na sobie wzrok zainteresowanych matek, gdy w trójkę kołysaliśmy się na parkiecie - bezcenne!! Podręczna farelka na tego typu wyjazdy jesienne - absolutny must!! =)
w końcu nasza potomkini nie powinna izolować nas od świata, ale w granicach rozsądku poszerzać nam jego horyzonty =) życzę wszystkim tego =)
beti - kliknięte, piękne zdjęcie =)
marzena86 - moja mała też ma takie małe naczyniaki płaskie na karku, i zupełnie malutkie między brwiami. Ale dzięki temu co tu piszecie będę im się ostro przyglądać. A stan jaki opisywałaś, że dzieciątko wierzga rączkami i nóżkami w nocy przy zamkniętych oczkach to nie jest po prostu faza snu lekkiego, którą ty słyszysz bo też akurat lekko śpisz?

być może o to chodzi =) chyba, że odbierasz to jako totalnie jednorazową sytuację =)
madzioszka,
beti - co do BLW to jest naprawdę dobra książka w tym temacie
http://www.decoraliki.pl/298,-bobas-lubi-wybor!-gill-rapley-tracey-murkett.html, w niej zawarte jest wszystko na temat tej metody, myślę, że rozwiewa ona wiele wątpliwości. Oczywiście w Internecie też znajdziesz mnóstwo informacji na ten temat =)
sallis - wspominałaś coś o piosence, w której pokazuje się części buzi. Ja znam taki wierszyk:
POKAŻ PROSZĘ
pokaż proszę gdzie masz oczy,
gdzie masz uszy,
a gdzie nos,
pokaż rękę,
pokaż nogę,
gdzie na głowie rośnie włos?
podnieś rękę
tupnij nogą
kiwnij głową "tak" lub "nie"
klaśnij w ręce
skocz do góry
i uśmiechnij się! (opcjonalnie: teraz zabawimy się)
wierszyk najbardziej odpowiedni dla przedszkolaków i żłobkowiczów, ale ja bawiłam się z jego pomocą z kilkumiesięcznym siostrzeńcem męża. Jest też piosenka stworzona na kanwie tego wierszyka, musiałabym nieco poszperać na kompie i sprawdzić, czy może ją mam =)
jak coś to zawsze można stworzyć własną melodię 
pozdrawiam