• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy 2011

szczesliwa - przepraszam odpokutuje to zapomnienie :) a tak w ogole to co ty o tej godzinie przed kompem robilas :P zrobie foty i ci pokaze

salis, beti, nita - no majka ma niestety wypukle te naczyniaki ale pediatra twierdzi ze sie wchlona...no ale lepiej popytac jak to u innych ;)

oleczka - pewnie ze dolacz do spaceru, bedzie milo poznac

salis - jak chcesz pioseneczki to wez jutro pendriva i ci zgram to co moj michal posciagal, choc tam wiecej kolysanek...

beti - dobrze ze nic sie nie stalo, niestety dzieciaki maja to do siebie ze 2 sekundy nie patrzysz a one cos wywina. a my standardowo po 11 wyszlysmy na spacer

nita - nie wiem czy to faza lekkiego snu, bo wczesniej czegos takiego nie widzialam :P ona tak walila tymi konczynami jakby jakies turbodopalanie miala, dlatego sie obudzilam bo uslyszalam walenie ;)

zawalka - ty tez do nas dolaczysz jutro? :) takim stadem to bedziemy musialy ulica spacerowac

tak w ogole to masakrycznie zimno i nieprzyjemnie. mi dzis mloda zasnela na spacerze i spala twardo prawie 2 godz a to jej sie nie zdarza. ja za to modlilam sie zeby juz sie obudzila bo mi rece zamarzaly ;)

reklama
First BIKE - forum o rowerkach biegowych

konkurs na BB :-)

Widzę że teraz już nie park a zacisze na spacerkach rządzi :-) Co do przepisów to ja je dostałam - sama kilka z nich wykorzystałam:-) dosłownie kilka :-D I dopiero sprzątając na skrzynkach pocztowych je znalazłam:-)więc podejrzewam że mleko spokojnie można zamiennie stosować :-)

Beti - głos oddany:-)

szczesliwa - artykuł fajny :-)

Pozdrawiam

PS Katoryba jeszcze 4 dni :-)

dziewczyny mnie na spacerku jutro nie będzie. W rodzinie wydarzyła się tragedia i jutro wyruszamy na pogrzeb:( Wracamy w czwratek:/ I po powrocie wariackie papiery...bo tylko 1 dzień na resztę przygotowań:)

trzymam kciuki by pogoda jutro spacerującym mamusiom dopisała

Hejo:) Ja już od godziny w łóżku:) Dzisiejsza pogoda mnie dobiła i zaraz po zaśnięciu Fila i ja znalazłam się w wyrku:)

Ale tęsknię za grupowymi spacerami:( Szkoda, ze czas tak szybko leci...Ja właśnie sobie uświadomiłam, ze oprócz dbania o higienę trzeba porządnie zabrać się za prawdziwe wychowanie:) Filo taki łobuz jest, ze ho! Ale jaki charakterny do tego! Złości się jak coś jest nie po jego myśli, czasami aż krzyczy na nas, a czasami to nawet nas gryzie ze złości, ze czegoś mu zabraniamy. Doskonale wie czego mu nie wolno, bo jak tylko nie patrzymy to od razy śmiga w to miejsce:) Niby śmieszne, ale czas popracować nad czymś innym niż gładka pupcia:) A z innej beczki to wczoraj był taki maruder, że cała niedziela w sumie do bani. Oczywiście znowu zęby...po czopku trochę mu przeszło...Dupsko tak ma odparzone, ale na szczęście sudocrem działa, a dziwne to, bo zawsze nie skutkował. Ale sukces jest, wypiła mu się druga dójka u góry:) Są już 4 zęby:) Jedyneczki na dole rosną szybciutko na długość, a te górne wolnoooooo:) Ale najgorsze-przebijanie-za nami:) A dzisiaj Filo miał na obiad 2 dania:) On taki głodomor jest, zeżarł wszystko:) No i poczytałam, w tym wieku mają być 3 mleczne posiłki, u nas jest 2xmelko i kaszka na drugie śniadanko.

Ja do zupek nie dodawałam ani mleka, ani nic podobnego. Czasami jak za rzadkie było po zmiksowaniu to jeszcze raz na gaz i trochę kaszki kukurydzianej dodawałam.

Anias przykro mi...

Beti zagłosowałam:)

Martini po Twoich postach widać, ze czasu Ci brakuje...Dbaj o siebie!

Juhu,
Beti - Dawido ma nasz głos :)
Pierwsze koty za płoty - dobrze, że nic się nie stało. Ale takich upadków będzie jeszcze hohohoho :)

emri - Bolo na obiad je i marchewkę i ziemniaki i mięsko/żółtko. Na opakowaniu mleka jest napisane w przedziale 10-12mies. 3 karmienia, więc chyba tak właśnie trzeba...

Miłego spacerku jutro :) chętnie bym się dołączyła... A ja dziś spacerowałam z Bolem na brzuchu - ale to już klocek jest... tak mnie polery bolały potem, że szok!

Katoryba przewertowałam kilkanaście schematów żywienia, artykułów itd. W tym wieku mają być 3 posiłki mleczne, a nie mleko 3 razy. Na opakowaniu tak piszą, bo nie uwzględniają kaszki, którą należy podawać i która jest tak samo istotna jak mleko. Tu masz jakiś przykładowy schemat Schemat żywienia niemowląt

reklama
emri tak wlasnie jest, ze kaszka to liczy sie jak mleko:) ja tez jak za rzadkie jedzonko mi wyjdzie to dodaje kleik. a Filo to widze neizly lobuz i na pewno bedzie tylko gorzej. strach sie bac:)

anias wspolczuje:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry