Juhu,
siw@ - no tego falującego brzuszka baaardzo brakuje

właśnie sobie przypomniałam jak Bolo jeździł mi po żebrach a teraz to już taki przedszkolak...
Polecam po ciąży tą szczepionkę - urovaksom czy jakoś tak. fakt, że 100zł za jedną (na miesiąc a potrzebne są 2-3 mies. kuracji) ale warto. Ja bez furaginu z domu nie wychodziłam :/
Większość naszych mamusiek zdaje się rodziła rodzinnie - polecam, bo wsparcie jest bardzo potrzebne w tych chwilach.
Beti - u nas zębowa cisza. Sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić tym.
gogoja - fajna fotka - mały grubcio
często przystawiaj małego do piersi - ssanie powinno pobudzić laktację, pij herbatki laktacyjne, wodę. Jak będziesz widziała, że jest głodny to podaj mm w końcu nie będziesz go głodzić. Ja jak widziałam, że na noc się nie najada z cycucha to podawałam butle mm i potem jeszcze cycucha (to było od ok. 4-5 mies.) Podawałam Bebilon sama nie wiem dlaczego. Że to niby lepsze, ale teraz perspektywy czasu myślę, że bym nie przepłacała i dawałabym Bebiko albo Gerber. Zależy jak mały zareaguje, jedno może mu nie smakować a inne i owszem.
outstanding - ja też miałam pomoc mamy i nie wiem jak bym sobie poradziła bez niej, bo mój młody był baaaardzo czasochłonny. Non stop ryczał, prawie w ogóle nie spał - tylko na spacerach, także jakby nie to, że mieszkaliśmy z moimi rodzicami przez pewien czas, to byśmy o kanapkach żyli chyba i brudem zarośli :/
Polecam chustę tak jak pisze Paula. Ja dosyć późno ją odkryłam, bo chyba jakoś w 4tym mies. i wiele spraw mi to ułatwiło.
marttini - ojej jak mi przykro, że Alunia chora

oby szybko przeszło, trzymam kciuki!
Dzisiaj Bolo miał dzień z tatą, po którym to dniu tata stwierdził z całą powagą, że już więcej dzieci nie chce mieć bo jest za stary na to :|
Hehe ale tupta w papuciach mój przedszkolak

słodziutki widok