reklama

Mamy listopad 2013

Cześć Dziewczyny :-) ja już od 6 na nogach, no spać mi się więcej nie chce :-p imprezka się udała, babcia niczego się nie domyślała i się bidulka popłakała ze szczęścia! Zrobiłam sobie z mężem zdjęcie takie brzuchate jak melonowa89 dodała, może później Wam pokażę :-D

Rozmawiałam wczoraj z moimi ciotkami, które nie tak dawno rodziły i dowiedziałam się kilku rzeczy, np. co robić żeby po porodzie bez wysiłku i bólu się wysiusiać, bo inaczej założą cewnik. Przynajmniej tak robią w szpitalu w którym ja będę rodziła, więc posłuchałam, zapamiętałam, podzielę się z Wami informacją, może się przyda. Więc trzeba do butelki 0,5 l wlać ciepłej wody i rozpuścić w tym Tantuum Rosa, pójść pod prysznic, z jednej strony polewać się ciepłą wodą z prysznica, drugą z butelki i pomału siusiać.

DoMisia1985 z tego co widzę, Twoje pierwsze dziecię ma 1,5 roku i możesz rodzić naturalnie? bo słyszałam i czytałam że po pierwszym cc przynajmniej 2 lata musi minąć, żeby wszystko się porządnie zrosło i był możliwy poród naturalny.

Ach.. wczoraj już mnie nerwy ponosiły, bo na każdym kroku słyszałam propozycje imion dla dziecka.. Nosz kur.. normalnie jak w tej reklamie Biedronki :wściekła/y: a to Kacper, a to Tobiasz, a to Adaś (co by było śmieszne, bo nazywamy się Adamczak :rofl2:). Jak wracaliśmy powiedziałam mężowi, że przy najbliższej okazji im powiemy, że wybraliśmy imię Adolf i niech się przyzwyczajają :wściekła/y: hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Oj to nie wiem Meago czemu tak jest, przecież jesteś mega sympatyczna:-) U nas jest rodzinna tradycja robienia pierogów i to z różnych ciast, bo mama mojego taty pochodziła z Ukrainy i to co wyniosła ze swojego domu przekazywała wnuczkom. Jak chcesz to mogę ci podrzucić kilka przepisów;-)

A muszę się pochwalić, że wczoraj zrobiła pycha, pycha obiad:-) Niby zwykłe naleśniki z twarogiem, ale za to do polania wykonałam sos ze skarmelizowanych pomarańczy i truskawek:-)

Cześć dziewczyny :)
U nas pogoda sie zepsuła i jakoś tak opadł optymizm ... mam nadzieje ze to chwilowe.
Co do cc. Miałam cc przy pierwszym dziecku... niecałe dwa lata później urodziłam siłami natury moja córcię... Byłam nacinana jak i z trzecim dzieckiem(taka była wtedy polityka w szpitalach) Pierwsze dziecko z cc nie jest wskazaniem na kolejne cc. Powiem wam jednak ze jak szłam rodzic to lekarz mówił ze sale operacyjna maja przygotowana w razie W.
Tu nie nacinają, chyba ze jest taka bezwzględna konieczność. Moja siostra troszkę popękała, założyli jej kilka szwów i wszystko jest ok. Po porodzie zrobili mi kąpiel w wannie i położna poradziła mi zrobić siku jak mięśnie mi sie rozluźnią aby nie bolała. Relaks nie z tej ziemi. M siedział sobie na krześle a ja moczyłam swoje zmęczone cielsko. Jedyny problem jaki miałam i ryczałam po nocach to problemy z trzymaniem moczu. Przy kichaniu i kaszlu czułam ze popuszczam... ile ja sie napłakałam az postanowiłam porozmawiac z położna i okazało sie ze to całkiem normalne ze ćwicząc mięśnie kegla wszystko wróci do normy- wróciło !

reklama
Halo

Meago haha nie martw sie pierogi to i mnie nie lubia;) nie jestes sama:D

Co do porodu ja nie wyobrazam sobie brac cc na wlasne zyczenie:/ ja rodzilam naturalnie i ja mykalam juz po 6 h po sali do toalety itd fakt balam sie zrobic siusiu ale to bezpodstawna obawa.. Wtedy sa poluznione miesnie i nam sie wydaje ze nam wszystko zaraz wypadnie;) a jak patrzam na dziewczyny ktore nyly po cc 2 na wlasne rzadanie to zalowaly jak chol.ra .
Jednej pomagalam sama bo przyszla po 10h po mnie i nic nikt nie pomogl!!! To wstalam ubralam jej dziecko podalam na zabke do karmienia potem odebralam jej mala jak juz pocycala i polozylam jej w lozczku i po 3 h dojechala dopiero jej mama:( a ona biedna lezala plackiem i nic nie mogla:(

A co do cwiczenia miesni kegla... Polecam... Ale ja mam z tym jeden problem:/ jak zaczynam to strasznie sie podniecam hahaha:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry