reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

Slonko - nie stosują kleszczy ani próżnociągu do każdego porodu
tyle tylko, że u mnie jest jakieś tam ryzyko okulistyczne i poprostu jeżeli coś się zacznie niedobrego dziać - to wtedy będą kazali przestać przeć i sami wyciągną do końca Małą.

Moja koleżanka (ta od gruczołu:-(..) - miała wskazanie do cesarki, ale że przyjechała do szpitala z 8 cm rozwarciem :szok:- to też jej właśnie ze względów okulistycznych skrócili fazę porodu.
Wiedząc o takim fakcie, no i po wcześniejszej rozmowie z okulistką - musiałam o wszystko wypytać dzisiaj moją gin - aby móc się psychicznie do czegoś nastawić - jedno jest pewne - z dwojga złego - wolę próżnociąg..

reklama
Aga_k_m moja kluseczka 2100 miała w 31 tygodniu, a w 34 już 2500. Staram się brać na to jakąś małą poprawkę, ale któż to wie...

Właśnie oglądam sobie zdjęcia pokoiku do porodów w wodzie w naszym szpitalu. Wystrój się nie zmienił od 7 lat ale doszły nowe udogodnienia:-). Mam nadzieje, że moja druga "rybka" pozwoli mi wejść do tej wanny:tak:

Załączniki

• 2.jpeg
    2.jpeg
    25,7 KB · Wyświetleń: 48
słonkoonline - pokoik taki jasny i duży , bardzo ładnie sie prezentuje z tymi zakamarkami .Jesli masz takie osłabienie to wina krążenia , nic niepokojącego moim zdaniem - trzeba sie położyć z nogami uniesionymi i poleżeć grzecznie.Wystarczy że wyszło słonko i niestety będziemy sie wiecej męczyć.

A jak kwiecień - to jakoś już do maja bliziutko,zaraz święta i z górki....:baffled:

Jasny, jasny... Niby jest duzy i moznaby cos z kolorami powalczyc, ale jakos sie nie zdecydowalam i walnelismy na kremowo/piasek pustyni co wyglada w zasadzie na bialy. Myslalam tylko o jakims akcencie na zielono, np. jakis szerszy pasek z tapet, ale nie wiem ktora sciane na to wybrac :-D
Co do kwietnia, to fakt, ze juz tuz tuz... a ja jeszcze mam dwa egz. do zaliczenia :baffled: w tym prawo w ochronie zdrowia :baffled::confused2: i jeszcze lepsze zarzadzanie i organizacja ZOZ :baffled::confused2::baffled::no: Mam tylko nadzieje, ze sie zlituja i nie beda wiele wymagac. I tak musze isc do nich przed planowanym egz.

No to jak mi anula radzi ide do wyrka i nogi w gore wyciagam :tak:
TYLKO, ZE ZNOW MAM ZGAGE:crazy::angry::baffled: Bosze! O bym tylko przespala jakos do rana!

DOBRANOCKA DZIEWCZETA!!

mamamatysia - super jest ten pokoik do porodu w wodzie...
Mi to tylko pozazdrościć.. W moim szpitalu są prysznice w salach do porodu rodzinnego - a szczycą się tym, że hej...

Miałam rodzić w prywatnej klinice w Katowicach ale wczoraj mój gino namówił mnie na ponowny poród wodzie wiec dziś zrobiłam sobie wirtualna wycieczkę po odremontowanym oddziale położniczym Szpitala w Tychach. No sprzęt to mają kosmiczny.

Załączniki

• 2.jpeg
    2.jpeg
    26,5 KB · Wyświetleń: 49
  • łózko porodowe.jpeg
    łózko porodowe.jpeg
    25,1 KB · Wyświetleń: 70
slonkoonline fajny macie ten pokoik :)
jak urządzicie kacik dla babelka to daj fotki również ;)

aga_k_m gratulejszyn , fajnie ,że Jagódka tak ładnie się rozwija :)

mamamatysia
wow jestem w szoku...zaje*** sala ...chciałabym tak rodzić .....

ja miałam dzisiaj kryzys...ale nie będę Was zanudzać....weszłam tylko na chwilkę . Może zajrze jutro . Buziaki Brzuchatki kochane :***
miłej nocki

wyglada calkiem przytulnie w tym szpitalu ....sprzet kosmiczny ale wszytsko dla wygody widze rodzacej mozna wybrac pozycje bajka!!!;-)
a gdzie wanna do rodzenia w wodzie?

strasznie mala ta wanna ale pokoj mega przytulny jak na szpital szok....zobaczymy jaka u nas bedzie ...idziemy z mezem w przyszla srode!!!!!mam nadzieje ze bedzie mozna bo...ostatnio wszedzie ful w szpitalu wtedy nie mozna zwiedzac !!!
trzymajcie kciuki!!!!!

reklama
Do góry