reklama

Mamy majowe 2009

a ja jakos w ogole nie mam apetytu sniadanie wmuszam w siebie ale to gdzies po 10, objady jadam rzadko, a na kolacje czasami 1 kanapeczke

dziewczyny ale mam nerwa ja pikole :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, z mezem pracujemy w jednej firmie tylko w innych dzialach, zawsze zanosil moje zwolnienie do pracy, a teraz pisze mi meila ze dal zwolnienie i zadowolony a ja milama do 14 i powinnam doniesc je w ciagu 3 dni a dzis mamy 20- poprostu rece mi opadaja co za nieodpowiedzialny czlowiek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, dzownie i mowie jak to dzis je dales dopiero a on no k....wa jakby sie nic nie stalo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oj, faceci ,żeby jeszcze jakiś z nich pożytek był ( no poza jednym może:-p) , ja swojego już nauczyłam że pitolić to sie z nim nie bende i jak trzeba to zjade bo dwoje dzieci i 12 lat małżeństwa swoje robią :crazy:

sa moze tutaj jakies mamusie od rozmiaru sprzed ciazy xl........bo ja taka jestem:zawstydzona/y:
witaj w klubie :-p:-p:-p mój M twierdzi że tylko takie mu sie podobają bo jest co pogłaskać i dupka jak u aniołka więc nie ma co sie smucić:rofl2:

reklama
hej!!!!!!!!!!!!
ale wy Tu nadajecie normalnie szok!!!!!!!!!!! ja dopiero wstalam jak codzien..... ale za to buszuje zawsze do 2-3 nad ranem bo nie moge zasnac.... ide sie szykowac i robie wypad na miasto moze cos kupie jeszcze ladnego dla mojej wyczekiwanej corci..... milego dzionka i mam nadzieje ze uda mi sie nadrobic to co napisezcie jeszcze:-D

a co do dzieciecych pepuszkow to tu w irlandi nic nie kaza z nim robic uwazaja ze te bakterie co sie tam wytwarzaja to po cos sa... i powiem wam ze pepek odpada blyskawicznie i nie ma rzadnych problemow i nie trzeba sie martwic ze sie bobaskowi krzywde zrobi :)

witajcie dziewczynki

anulinka- ja tez ma wizyte w czwartek.. zobaczymy na kiedy ustali mi termin cc.. mysle ze to bedzie miedzy 10 a 16 maja.. ale zobaczymy :)

barmanka- ja ostatnie usg mialam jak bylam w 33 tygodniu,, tak wiecej juz nie bedzie mi robil.. jedno jeszcze zawsze robia przed samym porodem albo cc, zeby zobaczyc ulozenia dziecka..

a u nas trwa remont, robota posuwa sie mozolnie, co chwila czegos brakuje, a to uszczelki do nowej baterii, a to rurki, i co chwila cos.. brrr..:/ ja chaialm pomalowac rurki ale boje sie ze ten zapach zaszkodzilby maluszkowi wiec moj udzial jest taki ze odtrzymuje mezowi towarzystwa..:) a i dzis przywiesilam nasze 4 zdjecia slubne 30x40 rozmiar czarno biale.. i wyglada to cudnie:) takze jakas zmiana przedpokoju:))
narazie maz musi skonczyc lazienke i kuchnie i obawiam sie ze zejdzie z tym do czwartku , niestety:// moze w piatek zrobimy pokoj dla kubusia... bo juz mam kupione firanki w gwiazdki i rolety bambusowe:) lozeczko i posciel tez jest ale nie zlozone,, czekam jeszcze na zamowione na allegro obrazeczki ale mysle ze albo w piuatek albo w pon je dostane...i wtedy juz poprzesylam wam kochane zdjecia zakonczonych prac remontowych:) hehe:):happy:

juz zadzownil i przeprosil, powiedzial ze zalatwil i nic tam sie nie stanie, ale cos sie zdenerwowalam to moje, wiecie co ja ide powoli pakowac torbe do szpitala :-), wszytsko juz kupione wiec spokojnie moge sie przygotowac.

a wlasnie dziewczyny poszlam do apteki i poprosilam spirytus do pepuszka dla dzidzi 70% i pani w aptece dala mi taki salicylowy w plastikowej butelce i powiedziala ze ten moze byc, sparwdzalm jego zawartosc to ma 68% etanolu:confused: czy wy tez sie spotkalyscie z takim czyms???
Chodzi tylko o dezynfekcje i właściwości zasuszające , tu w UK nie stosują NIC do pępka i też nie słyszałam by sie coś działo.Ja sama używam fioletu ale to juz z przyzwyczajenia raczej niż konieczności .
No faceci to wyczują pismo nosem że przeginają :tak:, dobrze że przprosił .

reklama
co do pępuszka to potrzebujemy:

- 70-procentowy spirytus do przemywania pępuszka (odmierzony w proporcjach: dwie miarki alkoholu na jedną przegotowanej wody);
- jałowe gaziki albo patyczki higieniczne;
- pediatrzy polecają również gotowe produkty do dezynfekcji i oczyszczania skóry noworodków (np. z serii Leko). Saszetki jednorazowego użytku zawierają gaziki nasączone 70-procentowym alkoholem izopropylowym. Są bezpieczne i bardzo wygodne w użyciu.

UWAGA
Nie używaj do przemywania spirytusu salicylowego, ponieważ o wiele gorzej dezynfekuje i słabiej wysusza! Nie przecieraj okolic pępka płatkami kosmetycznymi - wata pozostawia drobniutkie kłaczki, utrudniające gojenie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry