reklama

Mamy majowe 2009

Dobry wieczór majówki.
Jestem zła bo nawet nie zauważyłyście, że zniknęłam:-(:-(:-(.
Patik 80-Ja również cieplutko witam wśród nas. Jesteś mój rocznik i pochodzisz ze śląska;-)
Aga-Współczuję niewesołej sytuacji w domku.Czasem bliscy potrafią być wredni(coś o tym wiem non stop mam teściową w domu:wściekła/y:)
Barmanko -Dzięki za test fotelików.Akurat mój obecny faworyt wypadł najlepiej więc łatwiej będzie namówić męża na wydatek rzędu 700 zł:-) Usciski dla Marcela z okazji ukończenia 5 miesiąca:-)
Marzenko-Zdrowiej biedaczko.Mam nadzieję, że nie rozłoży Cię jakieś paskudne grypsko.
Mamstud-Cieszę się, że już jesteście na nowym mieszkanku.Brakowało mi Twojej obecności na Forum.
Tsarina-Dobry kawał:-D:-D:-D
M&m's-Witamy w kraju.Fajnie, ze szczęśliwie dolecieliście.Udanego pobytu.I melduj się co jakiś czas.
Tikanis-Zdjęcie cudne.Mamusia i synek jak zwykle śliczni
Ankzoc-Co do tego fotelika pojechaliśmy po niego w czwartek i wróciliśmy bez:-(.Owszem jest śliczny ale strasznie wąski.Jak włożyliśmy Filipa w kurtce nie mógł się ruszyć.A co będzie jak faktycznie go na ubieramy:eek:.
Musze (cicho,żeby nie zapeszyć) powiedzieć, że Filip przespał dwie ostatnie noce:tak::-D:tak:.Zasypiał ok 20.30 i budził się ok 8.Aż boję się o tym piać bo jeszcze się na mnie zemści:sorry:.
Prócz tego od piątku pichcę i sprawia mi to oooooogromną frajdę(dietę diabli wzieli to przez te smakołyki Moniqsan;-)).No i zaopatrzyłam Fifika w zapasy dyni na zimę.
Oto nasz nowy nabytek i zadowolony użytkownik:

Załączniki

• IMG_4279 [MiniFoto].jpg
    IMG_4279 [MiniFoto].jpg
    26 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Witam!
ale miałam dzisiaj leniwą niedzielę...z łóżka zwlekłam się po 11, Hanulka już nie spała jakiś czas, ale nie płakała, a wręcz przeciwnie słychać było że się dobrze bawi bo gadała i śmiała się na przemian, więc jej nie przeszkadzałam, jakież było moje zdziwienie kiedy zajrzałam do jej łóżeczka - Hania leżała na brzuszku!:szok: a więc dzisiaj pierwszy raz samodzielnie przewróciła się z plecków na brzuszek:-) no i dzisiaj zjadła pierwszy raz całą porcję zupki którą jej ugotowałam :-)

mamamatysia też zaczęłam pomału myśleć nad zmianą fotelika, bo jak ubieram Hani cieplejszą kurtkę to siedzi nieruchomo i ma w nim strasznie ciasno, ale... mój M. stwierdził, że przecież fotelik jest do 13kg, no i lepiej jak Hania stabilnie w nim siedzi,bo tak jest bezpieczniej a więc zmiana nie jest jeszcze konieczna. Sama nie wiem...na razie poszukam przynajmniej w necie

My już dawno po chrzcinach, organizowaliśmy w domu jak Hania miała 5 tygodni, jak tak Was czytam to trochę żałuję, że nie pomyśleliśmy o naszej wspólnej sesji zdjęciowej, wtedy to w ogóle nie przyszło mi do głowy:-(niby każdy miał aparat i pstrykał fotki, a po całej uroczystości jak przeglądałam zdjęcia to nie znalazłam takiego na którym ja trzymam Hanusię, za to mój M. ma ich mnóstwo:wściekła/y:

ankzoc własnie że zdjęcia które dodałam są widoczne nawet wtedy kiedy nie jestem zalogowana, dlatego pytałam...
tikanis super fotka, pięknie wyglądacie!
aga_k_m ale rośnie Wam z córeczki kibic!super musiała wyglądać:laugh2:
ale robicie smaka z ankzoc na te % truneczki, moja Hanusia na razie śpi, więc pewnie bym się skusiała może na pół lampki czerwonego wina, ale pustka u mnie w barku:-( a co do domku to my wybraliśmy prosty projekt domu z poddaszem użytkowym (projekt indywidualny) a i tak w trakcie budowy wciąż wychodzą dodatkowe koszty

Ja jestem :-)
Tylko że nie nadrobiłam paru stronek zaległości i nie za bardzo wiem co teraz na tapecie :sorry:

Odwiedziła nas dziś mama chrzestna Lilijki z mężem i przynieśli nam torbę z kosmetykami Skarb Matki (kiedyś pisałam, że na chrzcinach zgadaliśmy się, że to tego chłopaka rodzinna firma :-))

Hej....ja tez sie melduje....choc wlasnie bylam na nk zeby wstawic jakie swieza foteczke bo "krew mnie zalewa " ja moja tesciowa kopiuje jakies stare fotki jak dziewczyki mialy np. dwa miesiace wiec musze wrzucic cos nowego...

No ale Aga....mnie "wypedzila" z nk bonapisala ze nie ma z kim pisac....
No rzeczywiscie pustki tu dzis.
No i wlasnie skonczylam tez karmic dziewczyny na przymus....kurcze ja juz naprawde nie wiem co robic....wiecie ze jak one zjedza o 15-16stej obiadek tak okolo 180ml tak juz do rana 10.30 jest im ciezko wcisnac 100ml mleczka.....i naprawde mowie o wciskaniu....bo one jak nie chca to potrafia tak mi zafajdolic lapka w butle ze na metr mi wyleci...
Martwimy sie z mezem....zaczelam podawac im zestaw witamin dla niemowlat bo one na dobe wypijaja wlacznie ze zjedzona kaszka 300ml mleka ...a powinny 600ml.....:-(:-(:-(

Mamamatysia...oj kochana....brakowalo nam Ciebie..:tak::tak: a jak ze inaczej..:tak:
Fifi slicznie wyglada w krzeseleczku...taki szczesliwy ....a i fajny kolore....
no i fajnie ( oczywiscie zeby nie zapeszac ) ze synus sprawuje sie tak slicznie podczas nocy....

Moniqsan....fajnie z tymi kosmetykami...no i firma bardzo dobra...

a ja nie ogladalam zadnych wyscigow....moze mnie zlinczujecie ale jestem strasznym anty- sportowcem....nie cierpie sportu....meczow...wyscigow...niczego.....a nie przepraszam lubie jazde figurowa na lodzie i to w szczegolnosci pary...:sorry::sorry::sorry:

Dzis mielismy przepiekna pogode... 19stopni i cudowne grzejace sloneczko....ach uwielbiam taka jesien gdzie sie idzie i liscie szeleszcza pod stopkami....:tak:
Po spacerku szalalam na wirtualnych zakupach....oj dziewczynki wzbogacily sie o kilka nowych fatalaszkow....:-)

Po spacerku szalalam na wirtualnych zakupach....oj dziewczynki wzbogacily sie o kilka nowych fatalaszkow....:-)

Faaaajnie :tak: Jak tylko będziesz mia ła sposobność, pochwal się, dobra.

Ja też oglądam formułę :tak: Mąż to już w ogóle jest chorobliwie zagorzałym kibicem. A w tamtym roku byliśmy razem (wszyscy troje - Lili w brzuszku:rofl2: ale jeszcze nikt o niej nie wiedział, łącznie z nami :happy:) na wyścigu na Monzy :happy: Przy okazji spędziliśmy wspaniale 3 dni, pojechaliśmy wypożyczonym samochodem do Verony i Wenecji a mieszkaliśmy w Mediolanie :blink:

Załączniki

• IMG_8450.jpg
    IMG_8450.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_8549.jpg
    IMG_8549.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 74
  • IMG_8566.jpg
    IMG_8566.jpg
    49,9 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_8567.jpg
    IMG_8567.jpg
    50,3 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_8329.jpg
    IMG_8329.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_8704.jpg
    IMG_8704.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 70
  • IMG_8578.jpg
    IMG_8578.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_8604.jpg
    IMG_8604.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 63
No tak :evil:
Podjudziły do pisania jedna z drugą a same sobie poszły:sad:

dla łasuchów :-p - na obiad z mamą chrzestną zrobiłam dziś lasagne warzywno-mięsną z beszamelem i sałatę z rukolą, mozarellą i oczywiście ... suszonymi pomidorkami :-D oraz ciasto marchewkowe :rofl2:

Moniqsan...jak tylko przesylki dojda to jasne ze sie pochwale.....:tak:
Powiem Ci ze to zdjatko z golabkam...reeeewelacja...wyszlas tam jak aniol....no i ten kolor wloskow...slicznie....:tak::tak:

a ja wlasnie przegladalam fotki aby cos wybrac do wrzucenia na nk....no i natrafilam na fotke tortu.....jak mi sie przypomial smak...taki leciutki smietankowo- tofii....normalnie slina mi po pyszczku cieknie.....:-D:-D

Załączniki

• DSC01609.jpg
    DSC01609.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 50
reklama
A u nas dzis mielismy na szybko....grillowany schabik...salatka z kus-kusa z Suszonymi pomidorkami, oliwkami, czosnkiem i cebulka...a do tego grillowane szparagi.....:tak:

Moniqsan....no wlasnie najpierw mnie tu Aga do porzadku przyprowadz a teraz to wszystkie zniknely...:-(
Ales mi smaku narobila na lasagne....no i ciasto marczewkowe z mnooostwem orzechow wloskich....pyyycha...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry