reklama

Mamy majowe 2009

wiecie co ,jest koniec pazdziernika ale juz mysle o prezentach pod choinke oczywiscie co roku nieweim co kupic,co dla starszego syna no mlodszemu to jaks zabawke napewno,co mezowi.

na boze narodzenie wybieramy sie do polski ale nikt niewie o tym ,bo chcemy zrobic niespodzianke,wszysty wiedza ze mamy dopiero przyjechac na wakacje 2010.juz widze ich miny;-)

reklama
Wiecie,czasami to wam zazdroszczę tych zakupów dla maluchów. Ja praktycznie wszystko mam po Mikołajku(Ubranka,wózek,wanienkę i kupę łachów).Mały ma ponad 3,5 roku więc moda już jest inna i czasami oddalabym to komuś a kupiła nowe.Zdrugiej strony to sporo kasy zostało w kieszeni.Jednak jak przyjdzie wiosna to obiecałam sobie ,że Tomuś dostanie wlasny zestaw ubranek.Śliczniutki ,nowiutki żeby wyglądal cudnie na spacerkach. No i spacerówkę też nową sobie zafunduję bo ta co mam to mi zbrzydła.Odkładam sobie kasę do skarbonki i do wiosny się uzbiera. Mąż nie będzie mi gadał,że wydziwiam.

Ja też nie mogę oglądać ani słuchać o chorych maleństwach. Mój M to nawet przełącza kanał w tv jak coś pokazują o chorych szkarabach. Moja szpitalna koleżanka, z którą leżałam w szpitalu parę tygodni urodziła dziecko z zespołem Dawna-ja do dziś nie mogę przeżyc,że ją to spotkało.Najgorsze jest to ,że dowiedziała się dopiero po porodzie.Położyli ją na salę z matkami i ich zdrowymi dzieciaczkami. Masakra.

Ostatnia edycja:
Aga a masz linka do tego filmiku, możesz podać?
a były tam testy innych fotelików? (interesuje mnie Romer (Britax))

Kochanie, ja widziałam ten film w TV (leciał z 2 dni temu) - mój M troszke się motał w tych fotelikach, a że oglądal właśnie discovery, to zwrócił mi uwagę abym przyłaczyla się do oglądania, bo temat jak najbardziej na czasie - i może czegos nowego się dowiemy.. No to ja do niego - "no popatrz - akurat test na Maxi Cosi" :-D:-D:-D Widziałam dosłownie 5 minut tego filmu, i juz wiedziałam co kupię. M oglądał więcej - ale zapewne nie bedzie pamiętał nazw fotelików

rety jaka u nas pogoda :eek: leje od samego rana :wściekła/y: pewnie ze spaceru nici, no chyba że - tradycyjnie - przestanie lać wieczorem :sorry:
ja wciąż szukam fotografa na chrzciny, jestem dalej niż bliżej, jednakże nie zdecydowaliśmy jeszcze o wyborze konkretnego..
synek, chyba przez tą pogodę, śpi jak suseł :szok: śpi już 1,5godz :cool2: już nie usypiamy go w leżaczku podczas bujania - bardzo się z tego ciesze. choć przyznać muszę z ręką na sercu że w ciągu dnia juniora usypia tata - ja nie mam cierpliwości do miączącego dziecka :crazy: potem synalek śpi troszkę podczas spaceru, a po południu spać już nie chce :shocked2: strasznie się wtedy w ryzach muszę trzymać by z desperacji nie wsadzić go do leżaczka i uśpić go po staremu :cool::cool:
no ale musieliśmy tak go przestawić bo bałam się jak to będzie jak polecimy do Polski :sorry:

zaproszenia na chrzciny też mi się bardzo podobają :-) aż żałuję że na wesele nie zamówiłam z allegro, tylko kupowałam w sklepie, cena była "nie wąska":szok: no ale wtedy ja miałam ze cel - by wszystko wyglądało naj..... i naprawdę nie mam zielonego pojęcia dlatego wtedy uważałam że rzeczy z allegro naj nie są :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: człowiek uczy się na błędach :tak::-):-)

rety nie mam co robić :szok::szok: synalek śpi, małżon czyta gazete, Brzydule obejrzałam, śnadanko zjadłam, kawcia wypita, pozmywane, chatka ogarnięta... chyba sobie kolejną ineczkę zaparzę... i przejże lodówkę w celu wrzucenia coś do gara na obiadzio :tak:

Aga km- a gdzie kupiłas , na allegro??/ powiedz mi, bo tak z ciekawości zagladłam i widze duży rozrzut cenowy tych fotelików, który ty kupiłaś???sa od 550 do 730, one róznią sie tylko cena?

a ja dzisiejszym wieczorkiem osładzam zycie sobie i M i zrobie ciasto - 3 BIT :)))))
na obiad mam wczorajsze chili, wiec zaraz zmykam na spacerek (bo ta pogoda u nas tez niepewna)

aneteczka - ja kupiłam fotelik od znajomej z Wrocławia. Jej dziecko korzystało z niego zaledwie 4 miesiące. Jutro mam miec ten fotelik w domku. Zapłaciłam 250 zl. W poniedziałek miałam kupić nowy na allegro - w cenie 600zl Maxi Cosi Priori XP Deep Mint wyprzedaż 2008 !! (790376184) - Aukcje internetowe Allegro (kolor był w sumie dla mnie bez różnicy, ale obecnie mam granatowo-pomarańczowy), więc nie musze mowić jak się ciesze z zaoszczedzonej kaski - będzie na krzesełko:tak::-)

Mój Tomuś nadal jeżdzi w kołysce bo jeszcze się do niej mieści.Oczywiście bez kombinezonu.Ubieram go cieplej, przykrywam kocem i tak wędruje do samochodu.Jak wysiadamy to wtedy zakladam mu kobinezon.W powrotnej drodze,najpierw nagrzewamy samochód,wsiadam i rozbieram malucha. Większy fotelik zamontuje dopiero jak mały faktycznie się w niego nie zmieści albo będzie solidny mróz i będzie musiał jeżdzić w kombinezonie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry