reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Witam kochane.Od rana biegam po urzędach i dopiero wróciłam a tu...9 stron od wczoraj:szok::szok::szok:.Nadrobiłam, odpowiadam:
Ankzoc,Aga-Czytając o tym ile śpią wasze maluchy to dochodzę do wniosku,że mam w domu śpiocha:eek:.Drzemki ucina sobie między 9.30-11,14-15,17-19,potem kaszka,kąpiel i...sen.Spi do 3-3.30 wtedy butla, zasypia i drzemie do 7 czasem 8.
Aga-Gratulacje dla Cibie-ciociu;-).
Aneteczko-Piękny wózek.Też zastanwiam się nad następnym "wozem" młodego.Ale chcemy zmienić dopiero w marcu(po sezonie narciarskim).Huśtawka tez fajna.Starszak miał ,ale mało z niej korzystaliśmy i niestety dużo miejsca zajmowała:baffled:.
Moniqsan-Czytam Kena McClura,Petera Clementa,Tess Gerritsen ostanio czytałam"Paradoks Lancastera" Stevena Spruilla no i oczywiście klasyka gatunku Robin Cook.Uwielbiam też książki Cobena Harlana.Ostatnio wyszło sporo nowych thrillerów nowych autorów trzeba zacząć szukać nowości.
Confi-Zalogowana nie jestem.Zdobywam tylko dodatki:zawstydzona/y:.
Co do sąsiadów to strasznie współczuję.Jak nie "maniak remontów" to"piroman".Normalne nerwicy kobitko dostaniesz:-(
Ankzoc-Ja podaje Fifiemu tylko kaszki Bobovity(miedzy inymi Smaczny Sen Kaszka mleczno-ryzowa z bananami)bo najbardziej mu smakują.Hippa kaszki w słoiczkach tez podaję zawsze mam w rezerwie gdy szybko trzeba podać kolację;-)
Aga,M@dzia-Z ulewaniem to jest tak,że samo przejdzie jak dzieci zaczną siadać.Konsultowałam ulewanie Filipa z trzema lekarzami.Wszyscy mówią, że jeśli dobrze je i przybiera na wadze to trzeba to przeczekać bo maluch ma "niedojrzały układ pokarmowy":sorry:
Owco-Co do butelek Dr.Brown's to ja się nabrałam.Wydałam 80 zł(2 szt) a Fifi jak ulewał tak ulewa:-(.Butelki już w koszu bo Filip się odzwyczaił i teraz chce SAM pic tylko z niekapka.Jedynie w nocy jak sie budzi głodny dostaje butlę ale wtedy to staczamy prawdziwy bój-bo cały czas wyciąga smoka:eek:

Cześć Kochane!
Chwilę mnie tu nie było i tyle stron do nadrabiania... No i przyznam, że zrobiłam to trochę po "łebkach".

Confi ale miałaś przeżycia:szok: Nie zazdroszczę... Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.
Aneteczko bardzo fajny wózek:tak:
Aguś gratulacje dla Ciebie i dla Rodziców:-)!!!

A ja Was podziwiam za to czytanie thillerów. Bo ja ich czytać nie lubię. Ja wolę coś łatwego, lekkiego i przyjemnego. No i właśnie bardzo lubię E.Giffin, o której ktoś tu już wspomniał - przepraszam nie pamiętam która.

Cioteczki z bb jestem w szoku jak sie rozpisalyscie :-) czytam was caly czas ale jak macie taka burze mozgow to ja jakos wymiekam... z gory przepraszam ze nie odpowiem kazdej z osobna... U nas problemu ze spaniem dziennym nie ma diana spi do 8 pozniej 10-12, 14-16, i drzemaka 17-17:30 za to w nocy budzi sie czesto ale byc moze to wina zabkowania :-) ma juz dolna lewa jedynke (a juz nie bawem wybije sie prawa) no itak czekamy. ja chyba jak moniqsan jeszcze nic nie dalam dodatkowego do zjedzenia (ale chyba wynika to bardziej z lenistwa:zawstydzona/y:).problemu z fotelikiem nie mam bo nie mamy samochodu tutaj ... wiec nawet sie nie orientuje...
CONFI I JA CIE CHWALE ZA PIEKNE POSTACIE DO SIMSOW :-) supper kiedys w to gralam ale pozniej matura studia i czasu nie bylo teraz bym sobie z checia pograla ale niestety plyta zostala w polsce :( a mozna to jakos sciagnac ?? (mam nadzieje ze mnie nie zlinczujesz za to :zawstydzona/y:)
ANKZOC widzialam ze Twoja corcia ma dopiero 4 miesiace a czy ty karmisz piersia czy tylko butelka ( bo moze rzeczywiscie jeszcze nie jest gotowa na nowe posilki a po co wmuszac i zniechecac malucha)
OWCA ale ci chlopaczek niespodzianke zrobil.ja tez zeszlam NA SEKUNDE NA DOL kiedys wracamn a tam diana przykryta pieluszka i spi w najlepsze ostatnio to jest jej ulubiona zabawa nakrywac sie czym popadnie a do tego wydawac dzwiek jak swinka :-D:-D:-D
AGA KM niezle ci sie narobilo w tej pracy. ale tak jak mowisz dobrze ze nie wracasz do niej.
BARMANKO bardzo ladne zaproszenia i gratulacje za niezla organizacje, ja chyba tez musze sobie zaczac karteczki robic bo jak ide do sklepu to wracam z roznymi rzeczami (zazwyczaj os dla diany) a to co potrzeba oczywiscie zapominam)
MONIQSAN ja tez mocno przezywalam powrot E do pracy .... tylko sie szykowal a mi juz lezka sie w oku krecila (ale on byl tylko tydz ze mna a ja bylam troszke przestraszona nowymi obowiazkami) teraz tez mi srednio pomaga sama wszystko robie bo jak wychodzi o 8 to o 20 wraca... a twoj maz jakimi samolotami lata (tak pytam z ciekawosci)
hmmmm...no i zapomialam komu jeszcze mialam odpisac....:-p
moze poszperam jeszcze i mi sie przypomni :-)
zyze milego wieczoru :-) i duzej weny :-)

a mialam zapytac JOLA BARMANKO I MAMY Z UK powiedzcie mi czy dajecie dzieciaczkom wit D. Jola ty mowilas o jakis specjalnych kroplach witaminowych...powi czy dostalas to od lekarza czy kupilas w aptece?
mi siostra pow zebym dawala bo pomaga zeby zaroslo sie ciemniaczko a moj pielegniarka srodowiskowa powiedziala ze to nie jest potrzebne do poki dziecko jest zdrowe....wiec nie wiem kogo sluchac...

Moniko-Wydawało mi się, ze już wszystko Cooka przeczytałam a tu dziś niespodzianka.Dostałam maila z internetowej księgarni i w nowych pozycjach znalazłam ksiazkę, której nie czytałam:-).Czekam aż otworzą nasza bibliotekę(jest w remoncie)i zaraz będę polować na nowości:tak:.
Aktualnie zaczytuję się w fajnej obyczajówce.
Marzeno-Dziewczyny ostatnio maja straszna wenę.Normalnie jeden dzień człowieka nie ma i już nie można się połapać:eek:

reklama
Moj malec smacznie juz spi wiec mam troszke czasu dla siebie, jak ja po calym dniu lubie ta cisze w domu jak dziecko juz spi :-) ciekawa jestem jak dlugo potrwa ten stan bo maluch zjadl zaledwie 40 ml mleczka na noc a ostatni posilek byl o 16 :szok: znowu cos mu sie poprzestawialo :baffled:

Zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego w anglii nie podaje sie wit D dzieciom, najwiecej krzywic u dzieci odnotowano wlasnie tam i to juz od wielu lat :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry