reklama

Mamy majowe 2009

reklama
O francuskim już nie wspomnę uczyłam się dwa lata ale dosłownie nic nie pamiętam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.Anglika przynajmniej zrozumie(gorzej z odpowiadaniem) a łacina tez tylko kuchenna a ile godzin poświeciłam na naukę:wściekła/y: Tylko rosyjskiego nie żałuję:no::no:

ja z łaciną to też podwórkową mam więcej do czynienia, ale chociaż jak czytam teksty w łacinie, to wiem, co czytam...

ja z łaciną to też podwórkową mam więcej do czynienia, ale chociaż jak czytam teksty w łacinie, to wiem, co czytam...
Ja tez ze słownikiem na kolanach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.
Mmatysia co z tym rosyjskim???
Uczyłam się rok i pamiętam podstawowe zwroty i jeden idiotyczny wierszyk mi utkwił ale jakos mi języka nie żal.Nie mam pamieci lingwistycznej:zawstydzona/y:.Za to pamiętam większość swoich ról;-).

No to moja kolej. Rosyjskiego uczyłam się 10 lat. Zdawałam maturę z rosyjskiego, a teraz:no: Niewiele pamiętam. Angielskiego uczyłam się... hm też 10 lat. Na wakacjach się dogadywałam... ale nie wiem jakby to wyglądało w rozmowie z Anglikiem... Pewnie kiepsko...

a wiecie co, ja np. hiszpańskiego kumałam tylko podstawowe zwroty z telenowel, np [jo soy embarsada]- jestem w ciąży, [hipokrita]- no chyba nie musze tłumaczyć, [te kiero], [me gustas] i inne takie - oczywiście pisownie nie znam, stąd nawiasy, ale hiszp. jest tak podobny do francuskiego, że młodszej siostrze jestem w stanie tłumaczyć teksty z hiszpańskiego i zaczynam łapać podstawy gramatyki...

mój angielski jest perfekcyjny po 5 piwach! nawet dowcipy wtedy opowiadam! a to po ,,, no, 10 latach nauki, francuskiego 6 lat, a nie potrafię juz o kierunek zapytać...

a i mature mam z fr

mój angielski jest perfekcyjny po 5 piwach! nawet dowcipy wtedy opowiadam! a to po ,,, no, 10 latach nauki, francuskiego 6 lat, a nie potrafię juz o kierunek zapytać...

a i mature mam z fr
Pograrulować talentu do języków.
Co do angielskiego to jeszcze trzy lata temu z klientami w gabinecie się dogadywałam(a miałam ludzi rożnych narodowości) a teraz klapa.
Musze spróbować po kilku piwach:-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry