reklama

Mamy majowe 2009

Ufffff...przeczytalam.....

Normalnie jak wrocilam z marketu to balwan ze mnie byl....no i jeszcze jakis samochod mnie opryskal...tylko ze pan taki kulturalny ze sie chociaz zatrzymal i przeprosil a drugi za nim tez sie zatrzymal i pani wysiadla i podala mi chusteczki....:sorry::sorry:

U nas dzis tak docypalo ze zamkneli szkoly.....:sorry::shocked2::shocked2::shocked2:
No i zostaly odwolane wsztstkie loty miedzy innymi do Polski...:shocked2:

Takze m&m's...nie masz czego zazdroscic..tzn. tego sniegu ..na miescie taka plucha i slisko ze cho cho....:shocked2::shocked2:
No i Martus.....przedewszystkim choinka piekna...a czy tam posrod tej ogromnej ilosci prezentow to jakis dla mnie sie znajdzie....???:-):-):-):-):-)

Aga.k.m....swietnie ze usg w porzadku.....no i tez mam nadzieje ze Jagodka obudzi sie teraz w znakomitym nastroju....:tak:

Kornasiu....a wlasnie ostatnio o Tobie myslalam ...no o tym ze nic nie piszesz....:eek:..no ale dobrze ze sie odezwalas....
no u nas dzis w telewizji na BBC1 pokazywali Stamford jako jedno z najbardziej zasniezonych miast w Lincolnshire......:shocked2:

Mamstud....dziekuje ze pamietasz o nas......otoz dziewczyny nie sa az takie straszne ale do idealnosci to im duzo brakuje.....:sorry:
Amelia nadal lapki caly czas wyciaga tylko ze teraz o tyle jest dla mnie to trudniejsze ze wlasnie Alicja wymyslila sobie ze chce caly czas stac....no za zadne skarby nie chce siedziec....:no:

Tsarino....a Ty znowu pieczesz drozdzoweczki...i to z tofii....:tak::tak::tak:

A ja wlasnie skonczylam robic kotleciki na swieta...bigosik swiateczny wstawiony no ale on to sie gotuje trzy dni.....a obiadek wlasnie zjedlismy ( poledwica wolowa z duszonymi porami w smietanie z bekonem....)
Maz poszedl do pracy a ja zostalam z tymi diablatkami:sorry:;-)

A to zdjatko z dedykacja dla m&m;s...biez le chcesz tego sniegu.....:-):-):-):-)

Załączniki

• DSC02767.jpg
    DSC02767.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Tsarina-Świetna ta paleta.Biały "róz-cień" powinno sie nakładać jako bazę pod inne cienie.Do rozjaśniania oka raczej się nie nadaje bo osiągniesz efekt "pandy".Do rozjaśniania cieni pod oczami tylko korektor.
Ups,no to nie wiedzialam. Kurcze efekt pandy,ciekawe:-D;-)
Kochana jutro nie dam rady bo idę do fryzjera na kilka godzin a potem ostatnie zakupy spozywcze(jutro muszę zrobic ryby korzenne i przełozyć warzywkami wigilijne).

Łomatko,tyle roboty:szok: kurcze ja to sie czuje przy Was jak mega leń,zero gotowania:zawstydzona/y: pójde na gotowe i jeszcze marudze że sprzatac musze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry:

Łomatko,tyle roboty:szok: kurcze ja to sie czuje przy Was jak mega leń,zero gotowania:zawstydzona/y: pójde na gotowe i jeszcze marudze że sprzatac musze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry:
to jest nas dwie! ja mam posprzątane, bo wiadomo przeprowadzka, remont to i porządki... co prawda ja niby robię wigilię, ale cały czas się zastanawiam jak to zrobić, żeby się nie narobić:tak: a pierników nie piekę...:no: zresztą nie lubię:no: no i ja w ogóle nie piekę:szok: ale musiałabym jakieś ciasto stworzyć na wigilię... nie wypada chyba kupować... no nie??? myślałam o czymś na tym francuskim co można w markecie kupić, ale jak, co...??? zero pomysłu...

to jest nas dwie! ja mam posprzątane, bo wiadomo przeprowadzka, remont to i porządki... co prawda ja niby robię wigilię, ale cały czas się zastanawiam jak to zrobić, żeby się nie narobić:tak: a pierników nie piekę...:no: zresztą nie lubię:no: no i ja w ogóle nie piekę:szok: ale musiałabym jakieś ciasto stworzyć na wigilię... nie wypada chyba kupować... no nie??? myślałam o czymś na tym francuskim co można w markecie kupić, ale jak, co...??? zero pomysłu...

to ja się pobawię w Ciotke Dobrą Radę...

z tego ciasta francuskiego kupnego to może struclę makową? potrzebujesz masę makową i ciasto francuskie- na rozłożonym cieście nakładasz masę, zawijasz i pieczesz wg przepisu na opakowaniu cista... wczesniej "przemaluj" rozbełtanym jajkiem z mlekiem, lekko widelcem ponakłuwaj i gotowa... oczywiście, możesz też taką roladę pociąć na drobniejsze kawałeczki, to otrzymasz drobne slimaczki makowe...

i najprostszy piernik, kupujesz Piernik Kętrzyński, produkty potrzebne do zrobienia tego ciasta, bakalie i dżem pożeczkowy. Bakalie wymieszaj z łyżką mąki, ciasto zrób wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem połowy słoiczka drzemu i obtoczonymi w mące bakaliami... gotowe... na wierzch można dać polewę np. czekoladową, rozpuszczasz pełnomleczną czekoladę w kapieli wodnej i puki gorąca i lejąca wylewasz na ostudzone ciasto, czekasz aż stwardnieje...

załącze Ci zdjęcie tych ślimaczków i piernika do kupienia

Załączniki

• piernik.jpg
    piernik.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 25
  • slimaczki1.jpg
    slimaczki1.jpg
    55,1 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama