reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Lilian myśl pozytywnie, wszyscy są teraz myślami z tobą, nie jesteś sama.. Pamiętaj że nadzieje umiera ostatnia !! trzeba wierzyć że wszystko skończy się dobrze !

patusia44- no to dobrze ze ci przeszedl, mi narazie tez i mam nadzieje ze narazie nie wroci..
okruszek- o jejku.. jak przeczytalam to az mi lezki sie zebraly... nie chce zbytnio pisac do lilian bo nie wiem co jej moge konstruktywnego powiedziec,, sama jestem z blizniat jednojajowych,, ale moja siostra nie przezyla a urodzilysmy sie w 7 mc.. wiec ciezko mi ja pocieszyc bo inaczej troche do ciaz blizniaczych podchodze.. ale trzymam kciuki i napewno sie pomodle za mala patrycje...
aga_k_m- ojej budilko.. no to witaj w klubie cc.. jesli chodzi o wade ja na OP mam -7,5 a na OL -5 takze sporo ..w ciazy pogroszylo mi sie tylko OL gdzie przed ciaza mialam - 0,75, lekara mnie uspokaja ze po karmieniu wada powinna wrocic do tej sprzed ciazy,,, na oczy pij duzo roznych jogurtow z jagod i jedz marchewki.. to napewno czesciowo wspomoze twoje oko..:-D ja tak wlasnie robie

Dziewczyny, a ja mam klopot. Przeziebiłam się i na dodatek przeziębilam pęcherz. Już pare razy miałam kłopoty z pęcherzem, więc odróżniam to bez kłopotu, a lekarz wczoraj mi powiedział (pierwszego kontaktu, nie gin), że pewnie jestem odwodniona, bo tak często chodze do toalety, a skoro jestem w ciąży, to może dziecko się przekręciło i uciska na pęcherz. Jasne, tylko jak wytłumaczyc charakterystyczne pieczenie? I do tego czuje taki dziwny ból brzucha. Całego! No raczej dyskomfort, a nie ból. Wcześniej przyłożyłabym sobie coś cieplego do pęcherza i go rozgrzała, ale nie wiem, czy Izie to nie zaszkodzi. No zdenerwowałam się porządnie. Do mojego gin ide dopiero w przyszłym tygodniu.

cholera, zastanawiam się, czy nie wziąć czegos na ten pęcherz. może urosept, albo urinal? Bo zazwyczaj bralam furagine, ale wiem, że się ją odradza dla ciężarówek. i zabiłabym za aspiryne...

Z tego co mówiła moja ginekolog to furagina jak najbardziej jest wskazana i nie szkodzi. Ja ją biorę od 2 trymestru codziennie i do tego urosept i vit C

kochane mamusie, caly czas mocz mam taki brunatny czyli z krwia wprawdzie nie ma juz skrzeplinek, ale mala fika radosnie i daje o sobie znac, wiec jestem juz spokojna. Dopiero wrocilam do domku rano o 7 ze szwagierka pojechalysmy na badania, dziewczyny ta glukoza to poprostu masakra myslam ze tego nie wypije ehhhh, ja lubie slodycze ale bez przesady, oczywiscie tez mialam pobierana krew, mocz no i kreatynine, pani widziala, ze mam skierowanie do szpitala w ksiazeczce wiec powiedziala, ze wyniki beda dzis przed 15. Az sie boje co tam bedzie, jak juz je zobacze to napisze wam! Dziekuje wam wszytskim za mile i cieple slowka kochane, takie wsparcie naprawde podtrzymuje na duchu :)
A wlasnie wizyte mialam miec w piatek, ale dzis poszlam do przychodni i pani kazala mi przyjsc jutro o 7 powiedziala ze wejde pierwsza poza kolejka, ze wzgledu na to ze mam skierowanie do szpitala i lekarz po tych mioch wynikach ma zadecydowac co i jak!

Ostatnia edycja:
kochane mamusie, caly czas mocz mam taki brunatny czyli z krwia wprawdzie nie ma juz skrzeplinek, ale mala fika radosnie i daje o sobie znac, wiec jestem juz spokojna. Dopiero wrocilam do domku rano o 7 ze szwagierka pojechalysmy na badania, dziewczyny ta glukoza to poprostu masakra myslam ze tego nie wypije ehhhh, ja lubie slodycze ale bez przesady, oczywiscie tez mialam pobierana krew, mocz no i kreatynine, pani widziala, ze mam skierowanie do szpitala w ksiazeczce wiec powiedziala, ze wyniki beda dzis przed 15. Az sie boje co tam bedzie, jak juz je zobacze to napisze wam! Dziekuje wam wszytskim za mile i cieple slowka kochane, takie wsparcie naprawde podtrzymuje na duchu :)
A wlasnie wizyte mialam miec w piatek, ale dzis poszlam do przychodni i pani kazala mi przyjsc jutro o 7 powiedziala ze wejde pierwsza poza kolejka, ze wzgledu na to ze mam skierowanie do szpitala i lekarz po tych mioch wynikach ma zadecydowac co i jak!
Kochana, trzymaj sie ciepło i dbaj o siebie! :tak: Bedziemy trzymac kciuki zeby szpital nie byl konieczny. Daj znac jak wyniki badań!

katarzynak83- trzymam mocno kciuki za twoje badanie. A ja ogolnie czuje sie dobrze, chociaz troszke zmeczona psychicznie po calym wczorajszym zajsciu, ale mala tak fika i sie wypina teraz pupka, ze wiem ze znia wszystko wporzadku!

patusia- oj kochana dzis to juz lepiej ogolnie nie czuje zadnego bolu nerek, pecherza, lub zwiekszonej czestotliwosci oddawania moczu. Nawet mierzylam temerature to goraczki tez nie mam, wiec to pewnie nie jest zadna infekcja. No ale dzis juz mam wyniki o 15 do odebrania, to napisze co i jak. Wiesz wczoraj zanim wylecialam do lekarza szybko spisalam do ciebie telefon, zeby wrazie czego napisac smska, jakbym musiala isc do szpitala lub cos innego, no ale na cale szczecie jestem w domku a wszytsko sie wyjasni juz jutro rano!

aga_k_m- ogolnie czuje sie dobrze, chociaz troszke zmeczona psychicznie po calym wczorajszym zajsciu, ale mala tak fika i sie wypina teraz pupka, ze wiem ze znia wszystko wporzadku! Oj to przykra wiadomosc dostalas, no ale wiesz kochana jesli porod naturalny jest dla ciebie przeciwwskazaniem to nie warto ryzykowac. Najwazniejsze zeby malenstwo bylo zdrowiutki i mamusia a czy to wazne jak sie znajdzie na tym swiecie, jak zobaczysz swojego szkraba to zapomnisz o wszytskim co nie przyjemne!

ula28- uwazaj na siebie, bo to naprawde niebezpieczne, prawidlowa dlugosc powinna miec od 3,5 do 3 cm, wiec ty juz masz polowe. Ale jak bedziesz dbala o siebie to na pewno wszystko skoczy sie dobrze, no i twoj lekarz bardzo milo sie zachowal i dodal ci wiary :)

okruszek- ojej kochana to strasznie smutna wiadomosc, ja gleboko wierze caly czas ze dziewczynki beda zyly, wiem ze silna wiara rodzicow pomoze im przetrwac i dziewczynkom :)

A jeszcze zapomnialam wam napisac wczoraj jak poszlam do lekarza na nfz, to badal mnie na fotelu i stwierdzil ze szyjka mi sie skraca i kiedy mialam ja ostatni raz badana, wiec juz poprostu opadlam, myslac o nie tyle tego pecha naraz. Pozniej jak pojechalismy juz prywatnie powiedzialam lekarzowi o tym co sie dowiedzialam , on zaraz zrobil mi usg dopochwowe i okazalo sie, ze moja szyjka ma 3,66 cm i ze jest prawidlowa, odetchnelam z ulga! Lekarz powiedzial ze normalnie powinna byc 3,5 cm- 3 cm a skracac dopiero sie powinna od skurczy porodowych.

kokoszka- dzieki tez sie ciesze ze juz z wami jestem...

patusia- czasem tak bywa ale szybko sie pogodzicie zobaczysz...nie martw sie bedzie dobrze... dasz buziaczka i bedzie ok...powodzenia...

okruszku- cos strasznego... z pewnoscia Lilian moze liczyc na moja modlitwe...z calego serca sie pomodle...

ankzoc- trzymaj sie mam nadzieje ze ci przejszdzie szybciutko... i bedzie ok... zobaczysz... nie martw sie odpoczywaj...buzka...

u mnie dzis ok... ide o 14.00 na szczepienie z Nikkim troszke sie martwie bo juz mial tych szczepionek i badan ostatnio... juz mi go szkoda taki malenki a tak cierpi... odezwe sie po jak bylo... pozdrawiam was mamuski...

reklama
katarzynak83- trzymam mocno kciuki za twoje badanie. A ja ogolnie czuje sie dobrze, chociaz troszke zmeczona psychicznie po calym wczorajszym zajsciu, ale mala tak fika i sie wypina teraz pupka, ze wiem ze znia wszystko wporzadku!

patusia- oj kochana dzis to juz lepiej ogolnie nie czuje zadnego bolu nerek, pecherza, lub zwiekszonej czestotliwosci oddawania moczu. Nawet mierzylam temerature to goraczki tez nie mam, wiec to pewnie nie jest zadna infekcja. No ale dzis juz mam wyniki o 15 do odebrania, to napisze co i jak. Wiesz wczoraj zanim wylecialam do lekarza szybko spisalam do ciebie telefon, zeby wrazie czego napisac smska, jakbym musiala isc do szpitala lub cos innego, no ale na cale szczecie jestem w domku a wszytsko sie wyjasni juz jutro rano!

aga_k_m- ogolnie czuje sie dobrze, chociaz troszke zmeczona psychicznie po calym wczorajszym zajsciu, ale mala tak fika i sie wypina teraz pupka, ze wiem ze znia wszystko wporzadku! Oj to przykra wiadomosc dostalas, no ale wiesz kochana jesli porod naturalny jest dla ciebie przeciwwskazaniem to nie warto ryzykowac. Najwazniejsze zeby malenstwo bylo zdrowiutki i mamusia a czy to wazne jak sie znajdzie na tym swiecie, jak zobaczysz swojego szkraba to zapomnisz o wszytskim co nie przyjemne!

ula28- uwazaj na siebie, bo to naprawde niebezpieczne, prawidlowa dlugosc powinna miec od 3,5 do 3 cm, wiec ty juz masz polowe. Ale jak bedziesz dbala o siebie to na pewno wszystko skoczy sie dobrze, no i twoj lekarz bardzo milo sie zachowal i dodal ci wiary :)

okruszek- ojej kochana to strasznie smutna wiadomosc, ja gleboko wierze caly czas ze dziewczynki beda zyly, wiem ze silna wiara rodzicow pomoze im przetrwac i dziewczynkom :)

A jeszcze zapomnialam wam napisac wczoraj jak poszlam do lekarza na nfz, to badal mnie na fotelu i stwierdzil ze szyjka mi sie skraca i kiedy mialam ja ostatni raz badana, wiec juz poprostu opadlam, myslac o nie tyle tego pecha naraz. Pozniej jak pojechalismy juz prywatnie powiedzialam lekarzowi o tym co sie dowiedzialam , on zaraz zrobil mi usg dopochwowe i okazalo sie, ze moja szyjka ma 3,66 cm i ze jest prawidlowa, odetchnelam z ulga! Lekarz powiedzial ze normalnie powinna byc 3,5 cm- 3 cm a skracac dopiero sie powinna od skurczy porodowych.
Ankzoc - ale numer !!! ja zrobiłam tak samo wpisalam cie do ksiazki adresowej w telefonie jak bys sie wczoraj nie odezwała pisałabym smsa.Pisz kochana jak tylko wrocisz co z wynikami. Trzymam mocno kciuki za ciebie maleńka :-) oby szpital cie ominoł :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry