katarzynak83
Majowe mamy'09
Lilian, jesteśmy całym sercem z Tobą! Kochana, nie trać nadziei! Modlę się o zdrowie dla Twoich córeczek!
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja tak wlasnie robieDziewczyny, a ja mam klopot. Przeziebiłam się i na dodatek przeziębilam pęcherz. Już pare razy miałam kłopoty z pęcherzem, więc odróżniam to bez kłopotu, a lekarz wczoraj mi powiedział (pierwszego kontaktu, nie gin), że pewnie jestem odwodniona, bo tak często chodze do toalety, a skoro jestem w ciąży, to może dziecko się przekręciło i uciska na pęcherz. Jasne, tylko jak wytłumaczyc charakterystyczne pieczenie? I do tego czuje taki dziwny ból brzucha. Całego! No raczej dyskomfort, a nie ból. Wcześniej przyłożyłabym sobie coś cieplego do pęcherza i go rozgrzała, ale nie wiem, czy Izie to nie zaszkodzi. No zdenerwowałam się porządnie. Do mojego gin ide dopiero w przyszłym tygodniu.
cholera, zastanawiam się, czy nie wziąć czegos na ten pęcherz. może urosept, albo urinal? Bo zazwyczaj bralam furagine, ale wiem, że się ją odradza dla ciężarówek. i zabiłabym za aspiryne...
Kochana, trzymaj sie ciepło i dbaj o siebie!kochane mamusie, caly czas mocz mam taki brunatny czyli z krwia wprawdzie nie ma juz skrzeplinek, ale mala fika radosnie i daje o sobie znac, wiec jestem juz spokojna. Dopiero wrocilam do domku rano o 7 ze szwagierka pojechalysmy na badania, dziewczyny ta glukoza to poprostu masakra myslam ze tego nie wypije ehhhh, ja lubie slodycze ale bez przesady, oczywiscie tez mialam pobierana krew, mocz no i kreatynine, pani widziala, ze mam skierowanie do szpitala w ksiazeczce wiec powiedziala, ze wyniki beda dzis przed 15. Az sie boje co tam bedzie, jak juz je zobacze to napisze wam! Dziekuje wam wszytskim za mile i cieple slowka kochane, takie wsparcie naprawde podtrzymuje na duchu
A wlasnie wizyte mialam miec w piatek, ale dzis poszlam do przychodni i pani kazala mi przyjsc jutro o 7 powiedziala ze wejde pierwsza poza kolejka, ze wzgledu na to ze mam skierowanie do szpitala i lekarz po tych mioch wynikach ma zadecydowac co i jak!
Bedziemy trzymac kciuki zeby szpital nie byl konieczny. Daj znac jak wyniki badań!Ankzoc - ale numer !!! ja zrobiłam tak samo wpisalam cie do ksiazki adresowej w telefonie jak bys sie wczoraj nie odezwała pisałabym smsa.Pisz kochana jak tylko wrocisz co z wynikami. Trzymam mocno kciuki za ciebie maleńka :-) oby szpital cie ominoł :-)katarzynak83- trzymam mocno kciuki za twoje badanie. A ja ogolnie czuje sie dobrze, chociaz troszke zmeczona psychicznie po calym wczorajszym zajsciu, ale mala tak fika i sie wypina teraz pupka, ze wiem ze znia wszystko wporzadku!
patusia- oj kochana dzis to juz lepiej ogolnie nie czuje zadnego bolu nerek, pecherza, lub zwiekszonej czestotliwosci oddawania moczu. Nawet mierzylam temerature to goraczki tez nie mam, wiec to pewnie nie jest zadna infekcja. No ale dzis juz mam wyniki o 15 do odebrania, to napisze co i jak. Wiesz wczoraj zanim wylecialam do lekarza szybko spisalam do ciebie telefon, zeby wrazie czego napisac smska, jakbym musiala isc do szpitala lub cos innego, no ale na cale szczecie jestem w domku a wszytsko sie wyjasni juz jutro rano!
aga_k_m- ogolnie czuje sie dobrze, chociaz troszke zmeczona psychicznie po calym wczorajszym zajsciu, ale mala tak fika i sie wypina teraz pupka, ze wiem ze znia wszystko wporzadku! Oj to przykra wiadomosc dostalas, no ale wiesz kochana jesli porod naturalny jest dla ciebie przeciwwskazaniem to nie warto ryzykowac. Najwazniejsze zeby malenstwo bylo zdrowiutki i mamusia a czy to wazne jak sie znajdzie na tym swiecie, jak zobaczysz swojego szkraba to zapomnisz o wszytskim co nie przyjemne!
ula28- uwazaj na siebie, bo to naprawde niebezpieczne, prawidlowa dlugosc powinna miec od 3,5 do 3 cm, wiec ty juz masz polowe. Ale jak bedziesz dbala o siebie to na pewno wszystko skoczy sie dobrze, no i twoj lekarz bardzo milo sie zachowal i dodal ci wiary
okruszek- ojej kochana to strasznie smutna wiadomosc, ja gleboko wierze caly czas ze dziewczynki beda zyly, wiem ze silna wiara rodzicow pomoze im przetrwac i dziewczynkom
A jeszcze zapomnialam wam napisac wczoraj jak poszlam do lekarza na nfz, to badal mnie na fotelu i stwierdzil ze szyjka mi sie skraca i kiedy mialam ja ostatni raz badana, wiec juz poprostu opadlam, myslac o nie tyle tego pecha naraz. Pozniej jak pojechalismy juz prywatnie powiedzialam lekarzowi o tym co sie dowiedzialam , on zaraz zrobil mi usg dopochwowe i okazalo sie, ze moja szyjka ma 3,66 cm i ze jest prawidlowa, odetchnelam z ulga! Lekarz powiedzial ze normalnie powinna byc 3,5 cm- 3 cm a skracac dopiero sie powinna od skurczy porodowych.