akunia
Mama trzech aniołków
Korzystając z tego, iż jestem przy kremach chciałabym jeszcze poruszyć temat retinoidów i kwasów. Silniejsze retinoidy ( tretinoina również podawana doustnie, isotretinoina, adapalen, tazaroten ) nie powinny być pod żadnym pozorem używane podczas ciąży, czy karmienia, gdyż mają one zdolność do przenikania do warstw skóry właściwej. Również uważałabym z retinaldehydem, który pod wpływem skomplikowanych przemian w skórze może przeistoczyć się w tretinoinę. Jeśli chodzi o retinol jestem za tym aby zaniechać używanie preparatów z jego zawartością, choć nie ma on możliwości przenikania i działa tylko w naskórku
). Mam fajne stałe klientki z którymi lubię pracować. Co chwilę wchodzą nowe techniki i można się doszkalać dzięki czemu nie jest nudno. Ja najbardziej lubię robić makijaż permanentny, stało się to moim hobby. Myślę, że nie będziesz żałowała wyboru 
(na mój rozumek to one też mi się takie silne wydawały). teraz to już w sumie bez znaczenia dla mnie - wytrzymałam tyle miesięcy bez tego to i dam rade do końca ;-)