reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Myślałam że już wyprostujemy wszystko po śmierci babci to tu nic z tego, krew mnie zalewa. Byliśy u adwokata, dodatkowo dzwoniłam do kilku innych i każdy mówi co innego. Może znacie się na prawie, na służebności dożywotniej, wy albo ktoś z bliskiej rodziny. Ja już nie daje rady. Myślą że zapłacimy im za tą starą ruderę tyle że kupią sobie mieszkanie w Warszawie. Chyba ich poje...

Ewa, ja niestety nie znam się na prawie ale znalazlam coś o tej służebności, tylko nie wiem o jakie konkretnie informacje Ci chodzi. Może na jakimś forum prawnym zapytaj. Niektóre linki są właśnie z forum.

(kurcze znów mi sie te linki nie chcą wstawic!!!!)

poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=8760

Forum Prawnik

reklama
Ewa, nie wiem czy sprawdzalas, ale więcej linków wyslalam Ci jako prywatną wiadomość bo tu się nie chciały wkleić :wściekła/y:

A tak na chłopski rozum to jak służebność jest dożywotnia to niestety całkiem prawdopodobne, że ten prawnik ma rację i że pomimo nieużywania to prawo jednak nie wygasa. Jak mi Młody da posiedziec przy kompie to postaram się też pogrzebać w necie.

Tu jest też fajny artykuł:
Prawo Rzeczowe
I też się odwołują do art. 293.
Dzięki dziewczyny.
Właśńie z tej strony najwięcej się dowiedziałam, wcześniej już ją przebuszowałam, ale ten nasz głupi adwokat był głupszy ode mnie. Jak mu zaczęłam tłumaczyć to co znalazłam w internecie ( o tych artykułach) to stwierdził, że logika w tym jest co mówię. Szok. Ja mu wytłumaczyłam i jeszcze musiałam mu zapłacić.

reklama
ewa- ale masz teraz na głowie, trzymaj się :-):-) Mam nadzieje że wszystko pójdzie po twojej myśli. Zastanawiam sie tylko czy zawsze tak musi być, że ludzie sie nie interesują osobami w rodzinie a jak umrą to od razu sobie przypominają o spadku!! Jakie to przykre!! Z rodziną lepiej na zdjęciu.

Do góry