reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

moim zdaniem to dość mądry przepis - ta cała podpita hołota nie będzie robić dzieci dla głupiego tysiąca, a jeśli już to przynajmniej będą musieli o to dziecko dbać i robić regularne badania i chodzić co 3-4 tygodnie na wizyty do ginekologa

a dla pozostałych matek to żaden problem, bo i tak chodzi się do lekarza na badania i usg, i tak ma się kartę ciąży, więc wg mnie to żaden dodatkowy problem

JMM gdzie idziesz do pracy? PÓŁPASIEC???

a ja mam inne zdanie..owszem podpita hołota była tu uwzględniana w pierwszej kolejności, ale jednak zdecydowana więszość to porządne kobiety, które czasem orientują się, że są w ciąży później niż chciałaby ustawa, do tego czas oczekiwania na wizytę....

Ostatnia edycja:
reklama
hmm...to już muszą być jakieś naprawdę ekstremalne wyjątki by się zorientować o ciąży po 10 tygodniu (toż to 2,5 miesiąca bez okresu)....nie twierdzę, że ich nie ma, ale naprawdę chyba aż tak często to się nie zdarza?

a oczekiwanie na wizytę? u prywatnego lekarza często z dnia na dzień można, więc dla chcącego nic trudnego ;-)

hmm...to już muszą być jakieś naprawdę ekstremalne wyjątki by się zorientować o ciąży po 10 tygodniu (toż to 2,5 miesiąca bez okresu)....nie twierdzę, że ich nie ma, ale naprawdę chyba aż tak często to się nie zdarza?

a oczekiwanie na wizytę? u prywatnego lekarza często z dnia na dzień można, więc dla chcącego nic trudnego ;-)

no mówię,że ja czekałam prawie 5 tyg. na wizytę do swojej pani dr, owszem mogłabym iść do pierwszego z brzegu, zapłacić mu tylko po to by dostac kartę i więcej się u niego nie pojawić:confused:
no i zaczyna się kombinowanie...

wierzę, że projekt miał słuszne założenia, ale utrudni życie co niektórym

głowka w porządku?;-)

pewnie jeszcze będą kolejne nowelizacje, które oczywiście znowu nie zadowolą wszystkich, no ale to normalne ;-)

idę zaraz poczytać książkę...ale najpierw coś do jedzenia zrobię, bo umieram z głodu :szok:
czytam "Zmierzch", czytała któraś?

madzikm Dzidzia to jest artystka aż mężowi przeczytałam:-D:-D:-D

przepis śmieszny trochę ale może kobiety zaczną się systematycznie badać a nie na początku ciąży:baffled: bo słyszałam że do 10tyg i systematycznie do końca ciąży:tak: dowodem mam byc karta ciązy:tak:

Cześć :-)

O tym przepisie słyszałam już wcześniej i interpretuję go tak jak Agutek :tak:. Ale fakt, że z terminami różnie bywa. Z drugiej strony, to ja bym chyba nie wytrzymała czekać do 11 czy 12 tc i poszłabym i tak do kogoś innego.

Sandi, a twoja koleżanka nie była zaniepokojona brakiem miesiączki?

dzień dobry;-)

ja o tym przepisie nie słyszałam:no:, pewnie jak kazdy ma swoje plusy i minusy:confused:, ale 10tydz, to może rzeczywiście za wcześnie:confused:, przy moich bardzo nieregularnych miesiączkach i braku dolegliwości ciązowych mogłabym niezauwazyć:-D:-D:-D

ale mam lenia dzisiaj:zawstydzona/y:

dzień dobry
Ja też od rana niewiele zrobiłam. Wypiłam mocną kawę i dalej mi się oczy zamykają.:baffled:

W dodatku idę dzisiaj do dentysty :no:

Elahar, ja idę do dentysty w czwartek, bo rozbolał mnie robiony dwa tygodnie temu ząb:wściekła/y:, mam cykora, czy nie skończy się kanałowym leczeniem, a miała byc tylko mała plamka:szok::-(

reklama
Sandi, a twoja koleżanka nie była zaniepokojona brakiem miesiączki?
wlasnie nie bo jej nieraz takjakby "zanikala" na jakis czas i miala strasznie nie regularnie ,wlasnie z tego powodu nie mogla zajsc w ciaze przez pare lat , wyjechala do uk i miesiaczka znow "zanikla" dlatego wcale jej sie nie dziwie ,ze nawet o ciazy nie pomyslala:no:

a wogole to witam marcoweczki :-)

Do góry