reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ja sobie obiecuję, że zrobię wszystko, aby przy drugim dziecku doprowadzić do takiej kondycji finansowej, aby móc posiedzieć w domu dłużej.

Ale plany planami, a rzeczywistość rzeczywistością :eek:
Kto wie jak będzie.
Z L4 w trakcie ciąży jednak pewnie skorzystam i spędzę więcej czasu z córcią.

Czy wasze dzieci też tak dzisiaj śpią?

reklama
Czy wasze dzieci też tak dzisiaj śpią?

Tak, Piotruś śpi dzisiaj już drugi raz ;-), pierwszy raz półtorej godziny, a teraz od 14.30 no i nie wiem jak długo.

A ja nawet nie wiem do kiedy mam macierzyński, nie liczyłam, bo i tak po jego skończeniu biorę zaległy urlop, potem ten na bieżąco, no i ............................na wychowawczy:-D.

A ja nawet nie wiem do kiedy mam macierzyński, nie liczyłam, bo i tak po jego skończeniu biorę zaległy urlop, potem ten na bieżąco, no i ............................na wychowawczy:-D.

A to tak można? Najpierw urlop wypoczynkowy a potem wychowawczy?
Bo coś słyszałam, że wychowawczy trzeba brać od razu po macierzyńskim inaczej przepada...ale zupełnie nie wiem czy to prawda :no:

A to tak można? Najpierw urlop wypoczynkowy a potem wychowawczy?
Bo coś słyszałam, że wychowawczy trzeba brać od razu po macierzyńskim inaczej przepada...ale zupełnie nie wiem czy to prawda :no:
Chyba można nawet wykorzystywać wychowawczy na raty.

A mój synio się przed chwilą przewrócił z brzucha na plecy :-). Ale straaasznie się umęczył :-D:-D.

Ja wracam do pracy od 13 sierpnia do 22. Potem kilka dni przerwy i od 27 znów do roboty... Też mi żal, że muszę synka zostawić :-(

A Piotrek dziś nie chce spać.. Obudził się o 8. Na chwilę się zdrzemnął na spacerku, usnął na chwilkę w łóżeczku i to wszystko, jak do tej pory... Teraz znów trze oczka, ale coś nie może usnąć..

reklama
U nas podobnie.. Piotrek strasznie chce siedzieć i co najlepsze nie oparty o mnie, tylko odsuwa się, podciąga na rękach i siedzi mi na kolanach wyprostowany jak struna :szok: A ja się boję, żeby mu nie zaszkodzić :rolleyes:

U nas to samo. Jak chcę córcię oprzeć o siebie to jest zaraz płacz. Mogłaby tak siedzieć cały dzień, tylko ciekawe co z jej kręgosłupem.

Co do spania to dziś Wiktoria spała bardzo ładnie. Nie to co przez ostatnie dni. Byliśy na spacerku i też spała - w jedną stronę:-D, z powrotem musiałam pchać wózek i ją nieść, bo niestety ale nie chce leżeć w wózku. Przecież nie będę jej sadzać w spacerówce:szok:

Do góry