reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

W sprawie chrzcin my chyba w sobotę pójdziemy załatwiać. Co do księdza trzeba wziąć ze sobą oprócz aktu urodzenia dziecka?

mnie kazali wziąć akt urodzenia, akt małżeństwa i zezwolenia od chrzestnych, ale wiem że w niektórych parafiach chrzestni dostarczają te świstki w sobotę przed chrztem, no i zezwolenie od parafii Wiktroii że może być chrzczona gdzie indziej i oczywiście 100zł :-D:-D:-D

reklama

U mnie w parafii w dzień chrztu podchodził do każdego kościelny i prosił o datek za posługe w czasie mszy :szok: Całe szczęście przy zapisie dziecka do chrztu ksiądz nas uprzedził:-D Mówił, że co łaska ale że ludzie dają po 20 złotych

Chrztów było 5 więc sobie chłopina dorobił

Agutek, u nas był potrzebny akt urodzenia i nasz akt ślubu. No i te zaświadczenia chrzestnych. Ksiądz chciał jeszcze takie zaświadczenie od nas z parafii, o którym pisze Kasia, ale nasz ksiądz powiedział, że prawo kanoniczne mówi, że można chrzcić gdzie się chce i on nie będzie wystawiał papierków :-).

Ewa, mój Karol też ostatnio źle śpi. Niby je tylko raz w nocy, a mam wrażenie, że pół nocy nie spałam :-(. Nie płakał co prawda, ale wiercił się i wiercił...

U mnie w parafii w dzień chrztu podchodził do każdego kościelny i prosił o datek za posługe w czasie mszy :szok: Całe szczęście przy zapisie dziecka do chrztu ksiądz nas uprzedził:-D Mówił, że co łaska ale że ludzie dają po 20 złotych

Chrztów było 5 więc sobie chłopina dorobił
Chyba żartujesz? To już jest przegięcie.

No i Wiktoria zaczęła płakać przez sen, nie mogła sie uspokoić więc wzięłam ją na ręce. Spała i już przestawała płakać, gdy przybiegła moja babcia i zaczęła gadac do Wiktorii - "nie można płakać":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Córcia obudziła się i w ryk.

Może wiecie dlaczego dzieci płaczą przez sen. Może to przez zęby?
Idę zmierzyć temperaturę, bo ma gorącą głowę.

reklama
Sorry dziewczyny, ale proszę o instrukcje, gdzie można to zobaczyć, albo cos zamieścić:-)

Nie masz dostępu do wątku zamkniętego?
A chcesz mieć? :-p

No i Wiktoria zaczęła płakać przez sen, nie mogła sie uspokoić więc wzięłam ją na ręce. Spała i już przestawała płakać, gdy przybiegła moja babcia i zaczęła gadac do Wiktorii - "nie można płakać":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Córcia obudziła się i w ryk.

Może wiecie dlaczego dzieci płaczą przez sen. Może to przez zęby?
Idę zmierzyć temperaturę, bo ma gorącą głowę.

U nas też czasem jest płacz przez sen i mój mąż gada wtedy do córy a ja się wkurzam...bo uważam, że wtedy nie wolno mówić :no:

Do góry