reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

My już po spacerku z zakupami. Zamówiłam tort na chrzciny - taki, który starczy dla 15 osób kosztuje u nas ok. 80zł :baffled: Będzie śmietankowo-waniliowy, bo ponoć jest bardzo delikatny a mi zależało właśnie na tym, by nie był mocno słodki.

Szukałam też jakiejś czapki na chrzciny i nic nie ma :eek: Nie wiem co jej ubiorę na głowę :no:

Czy któraś z was używa smoczków uspokajających Aventu? Dziś kupiłam taki po 6 miesiącu, niby ortodontyczny i ciekawa jestem czy jest ok...ma trochę inny kształt niż dotychczasowe smoczki, które mieliśmy i zastanawiam się czy mała zaakceptuje go :confused: Tak swoją drogą to przymierzamy się do odzwyczajania jej od smoka, ale na razie jesteśmy tylko na etapie oswajania się z myślą, że trzeba to kiedyś zrobić :-D Na razie odpuszczam, bo wystarczy mi na jakiś czas emocji związanych z powrotem do pracy. Jakby mi miały dojść do tego nieprzespane noce z powodu odzwyczajania od smoka to bym padła :-pJak się oswoję z robotą to wezmę się za to :-D

blueberry fajny wózio. I jak w końcu go kupiłaś? Koniecznie napisz potem jak się sprawuje w terenie :happy:

reklama
blueberyy - super wózek, to casualplay?
tak :tak:

Czy któraś z was używa smoczków uspokajających Aventu? Dziś kupiłam taki po 6 miesiącu, niby ortodontyczny i ciekawa jestem czy jest ok...ma trochę inny kształt niż dotychczasowe smoczki, które mieliśmy i zastanawiam się czy mała zaakceptuje go :confused: Tak swoją drogą to przymierzamy się do odzwyczajania jej od smoka, ale na razie jesteśmy tylko na etapie oswajania się z myślą, że trzeba to kiedyś zrobić :-D

My używamy Aventu, ale nie mamy ortodontycznego, tylko zwykły. Też bym chciała małego odzwyczaić, ale na razie nawet nie mam siły o tym myśleć :no:
blueberry fajny wózio. I jak w końcu go kupiłaś?

W końcu mąż pojechał do innego sklepu i kupił od ręki. Tylko że ja chciałam inny kolor wkładki. Ale przecież kolor to szczegół, nie? ;-);-);-)

Ja też się dzisiaj kiepsko czuję, jakaś jestem osłabiona...

agutek- ja kupiłam czapeczke robioną szydełkiem na allegro i dałam 18zł a w skleipe w łodzi podobna kosztowała 40:szok:
my juz po wizycie u teściów, Wika oczywiście nie chciała tam spać jakby sie bała że ja zostawimy:baffled:

Agutku a przy sukience nie było czapeczki, zwykle są w komplecie
th_PIC03636.jpg
taką sukienusię będzie miała moja córcia. :happy::happy:Kupiła ją moja siostrunia w Poznaniu i dała o dziwo niecałe 6 dych :szok:
ma tylko jeden szkopuł mianowicie zamek z tyłu ale pod spód założę jej body bo ma być zimno w sobotę :tak:
jeśli chodzi o smoczki to my mamy 5 :eek:
2 Aventu (z lateksu) od 0-3m i od 3-6m,
1 Nuka (silikonowy profilowany)
2 Canpol Babies (silikonowy okrągły i lateksowy okrągły)
używamy (głównie jako zabawkę :-D ) tylko ten ostatni :baffled:

dzień dobry padający:wściekła/y:
ja też kupiłam sukieneczkę niedrogo i teraz zastanawiam się co z nią zrobić czy zostawić na pamiątke czy opierniczyć na allegro:confused:

u na sdrugi dzień leje masakrycznie:szok: aż nie chce sie z domu wychodzić:wściekła/y: ale niestety muszę popołudniu jechać po pampersy:tak:

chciałam się spytać dziewczyn, u których w przychodniach trzeba rejestrować się kartą NFZ, czy wyrobiłyście już dla dzieci ta karte:confused:

dzień dobry padający

chciałam się spytać dziewczyn, u których w przychodniach trzeba rejestrować się kartą NFZ, czy wyrobiłyście już dla dzieci ta karte:confused:

Dzień dobry,
Ja musiałam wyrobić książeczkę ubezpieczeniową dla dziecka i z tą książeczką jeździmy do lekarzy.
Wczoraj u nas tez lało ale po pampersy pojechałam bo m trochę podziębiony. Ale teraz mi deszcz bardzo nie przeszkadza. Ostatnio rzadko wychodziłam z domu więc nawet w deszcz fajnie było sie wyrwać:tak:

u nas są kary nfz:tak: musze się wybrać do funduszu ale tam są niemiłosierne kolejki:wściekła/y: nie wiem co jest potrzebne do ubezpiecznia chyba zabiore akt urodzenia i wpłaty zus:tak: już ostatni jak byłam na szczepieniu pod koniec lipca to pani w rejestracji pytała sie o karte:tak: więc jak tylko się pogoda poprawi to idę z Natlką wyrobić karte nfz:tak:

reklama
dzień dobry
jeja jak u nas zimno, wczoraj kupiłam wiktorii kurtkę taką ciepłą i teraz jak znalazł na te pogody.
Wiktoria do chrztu szła w moijej sukieneczce i ja ja też przetrzymam jak moja mama, bo to fajna rzecz i sentymentalna, szczerze to teraz nie widziałam takiej sukieneczki.
Może moja wnuczka ( o ile bede takowa mieć) tez pójdzie w tej sukieneczce do chrztu:-D:-D:-D i jeszcze mam lakierki ale na Wiktorie były za duże, ale na pewno w nich pochodzi, bo ja chodziłam tylko 3 godziny bo okazały sie na mnie za małe.

Do góry