reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Szymek też nie lubi pić z niekapka i go nie zmuszam. Teraz uczymy sie pić z kubeczka i strasznie mu się podoba :tak:
U nas paskudna pogoda, blee!
A co do picia to wypija średnio ok 60 ml wody dziennie

właśnie się Tolcią sugerowałam, że dużo pije, a to mówisz,że czasem tak mało...

no wlasnie naprawde zalezy od dnia, czasami mnie zaskakuje i pije duzo, a czasem po lyczku tylko pociaga...takze sie nie przejmuj :-)
dzisiaj poszlo jakies 20 ml soczku i cos kolo 100ml herbatki, ale wczoraj z tego co pamietam bylo strasznie malo...no chyba, ze wypila babci caly niekapek jak bylam w pracy i jak wrocilam to juz byla nowa przygotowana..tego nie wiem :baffled:
ogolnie niekapek caly dzien jest dla niej dostepny i po posilkach sama ja zachecam do napicia sie, a w ciagu dnia czasem sama do niego podchodzi i pije:tak:

spoko Zosia bedzie pila tyle ile sama bedzie miala na to ochote, jesli nie chce po obiadku to moze jej sie nie chce i tyle :-)

moja jak dzisiaj załapała picie przez rurkę to wypiła 2 razy po 150ml:szok: nigdy tyle nie wypiła herbatki:no:

rany, moje dziecie nie potrafi pic z kubka niekapka:szok:, do tej pory dawałam mu herbatke z butelki i mleczko tez (tzn próbowałam mu dać),
U nas było tak, że na początku Karol nie umiał (wcześnie mu kupiłam kubek, gdzieś w piątym miesiącu) i po kilku próbach dałam mu spokój, a za jakieś 2 miesiące spróbowałam znowu i od razu załapał. Potem mu kupiłam kubek Tommee Tippee i też na początku nie załapał (a może mu się nie chciało pić po prostu :-)), a wczoraj teściowa mu go dała i pił pięknie. A z ilością picia jest różnie - czasem pije po kilka łyków, a czasem 100ml na raz.

a rozgladalas sie za firma sofija?
u nas taka jedna "slynna" polozna bardzo poleca ta firme i ma praktycznie tylko jej ciuszki :tak:
ona chyba tez polska jest :-)
Jedna hurtownia do której zaglądałam ją miała, ale był tylko jeden wzór body (nawet fajne, w paseczki, tylko dość drogie - małe rozmiary ponad 10 zł w hurcie + 7% VATu i to w paczkach po 5 sztuk, a rozmiar 80 i 86 wychodził coś po 12 zł), a reszta to takie typowo polskie śpiochy i kaftaniki.

blueberry - wiesz dobrze, że na rozkręcenie interesu czasu potrzeba:tak:
no, mam nadzieję :tak:

napiszcie jak to jest z tym wybieraniem rzeczy przez dzieciaki: kluczyki, różaniec itp, co się kładzie i co to znaczy

reklama
Do góry