reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

tez mam panDOL I JAK MA GORACZKE TO TEZ MU PODAJE ma, nadzieje ze juz niedlugo dadza mu spokoj te zabki
a wogule to one takimi etapami sie objawiaja
tydzien sa objawy i to silne a nastepny tydzien spokoj
przeczytalam ostatnio horoskop Tristana i napisali tam ze bedzi emial problemy z zabkowaniem :-:)-:)-(
Kurczę, najgorsze z ząbkami jest to, że jak wylezą jedne, to zaczną następne się pchać :-(

reklama
Cesc

Miloku wspolczuje Tristankowi tego zabkowania:-(wogole to b szybko mu sie zaczelo:tak::-D

Debiutantko gratulacje:-)

A ja zamówiłam do wywołania zdjęcie w zeszłym tygodniu i miało być do odbioru w punkcie blisko mojego miejsca zamieszkania...tylko jakoś się nie odzywają :sick: (mieli dać znać mailowo).
Coś czuję, że nie wyrobią się do właściwego dnia, skoro już tyle to trwa. :angry:

Ale jakby co mam zapasowe inne już wywołane, chociaż zależało mi bardzo na tym. Cóż :eek::baffled:
Mam nadzieję, że mąż będzie zadowolony.
ja zamówiłam fotki przez fotojokera czekałam 2 tygodnie i nic paczki nie było:no: a tu pani z fotojokera przysłała mi emaila że paczka wróciła do nich:wściekła/y: pewnie poczta przyniosła paczkę jak byłam na spacerze i nie zostawili awiza:wściekła/y:

Roksi i co przebilas malej uszka:confused:??
Aga jeszcze nie czekam do lipca tak w pierwszych dniach pojedziemy przebić uszy:tak: w lipcu mała będzie miał 4 miesiące:-) kupiłam już kolczyki takie słodkie misie:-)

dzewczyny mam pytanie:tak: byłam wczoraj u pani dermatolog i powiedział mi że włosy wypadaja mi ponieważ szaleją moje hormony:baffled: i moge je uregulować tabletkami anykoncepcyjnymi:tak: zostało mi opakowanie yaśminu:happy: i teraz zastanawiam się kiedy je wziąć:confused: bo okres mam w cały świat 7 tyg. po ciąży dostałm i trwał 2 tyg. następny po 7 ty. trwał 2 dni:szok: i nie wiem czy mam teraz czekać do okresu czy mogę je brać od zaraz a okres sam się ureguluje:confused: dzwoniłam do mojego gina ale jest na urlopie:-(

Roksi ja zawsze jak zaczynalam brac tabletki to lekarz mowil,ze od pierwszego dnia miesiaczki:tak:1 tabletke po skonczeniu op 7dni przerwy i nastepne:-)wiec ja bym tak zrobila:tak:;-)

ja tez sie wybieram ale cos sie waham z tymi kolczykami:(a b bym chciala zeby malutka miala

dzewczyny mam pytanie:tak: byłam wczoraj u pani dermatolog i powiedział mi że włosy wypadaja mi ponieważ szaleją moje hormony:baffled: i moge je uregulować tabletkami anykoncepcyjnymi:tak: zostało mi opakowanie yaśminu:happy: i teraz zastanawiam się kiedy je wziąć:confused: bo okres mam w cały świat 7 tyg. po ciąży dostałm i trwał 2 tyg. następny po 7 ty. trwał 2 dni:szok: i nie wiem czy mam teraz czekać do okresu czy mogę je brać od zaraz a okres sam się ureguluje:confused: dzwoniłam do mojego gina ale jest na urlopie:-(

Cześć dziewczyny,

Roksi, a jakie to są pigułki, bo są różne. Ja teraz, gdy karmię piersią dostałam pigułki tzw. jednoskładnikowe i je się bierze cały czas bez 7-dniowej przerwy, a zaczyna w dowolnym momencie, a co najważniejsze są bezpieczne dla lakctacji:-).

Wróciliśmy od lekarza...
Co do plamek to prawdopodobnie jakaś reakcja na coś z otoczenia, ale skoro samo znika dość szybko to nie należy się tym niepokoić. Zalecił nam tylko ewentualnie calcium w syropku :happy:

Gorzej z wagą....
przy 3 butlach dziennie, a reszta pierś mała przybrała w 2 tygodnie tylko 150g :-(
Co jest nie tak? Inne dzieci przy takiej ilości butli bardzo szybko przybierają na wadze, a moja maleńka nie :baffled:

Lekarz twierdzi, że jeszcze martwić się nie należy i być może mamy niejadka w domu, no ale...i tak się martwię.
Może to te moje cycuchy i w nocy ją głodzę? :sorry:

Jakoś mi się tak smutno zrobiło :-(

Ech, a do tego na nieodpowiednim wątku napisałam :sorry:

reklama
nie martw sie Agutku, na pewno wszystko jest w porzadku, moze po prostu jest tak jak mowi lekarz - Tola jest niejadkiem:tak:a poza tym, jezeli przybiera powoli, ale stopniowo i nie traci na wadze to chyba nie jest zle?

Do góry