reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Dzień dobry wszystkim Marcóweczkom!!
Może nie taki dobry bo u mnie też jest pogoda do kitu i już mnie wkurza to siedzenie w domu, autka też nie mam żeby gdzies wybyć bo u mechaniora, ale czekam tylko do jutra, bo jedziemy na grill party do znajomych na weekend. Oczywiście Wika dzisiaj troche marudna była z rana ale przy takiej pogodzie to norma.

reklama
tez tak slyszalam:tak:ale uzasadnila Ci dlaczego:confused: czy powodem sa tez te bioderka??:eek:

właśnie też słyszałam o chodzikach że ortopedzi zabranieja ich używać:tak: w karajach skandynawskich są całkowicie zakazane:szok:

Cześć:-)
Nie wolno wsadzać do chodzików, ze względu na bioderka i dzieciaczki mają się same nauczyć chodzić:tak:.
Kazała kłaść dużo na brzuszek, bo rozwijają się mięśnie wzdłuż kręgosłupa i barku:-) i od tego dziecko zaczyna naukę chodzenia, a raczej raczkowania:tak:;-).

A ta pogoda, to szkoda gadać:wściekła/y: :angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:

Poza tym chodzik zaburza technikę chodzenia, na przykład dziecko może potem chodzić na palcach.
moja siostra 16 lat tem tylko chodziła w chodziku i wszystko było ok:tak:
ale to wszystko się zmienia:szok: ja jestem przeciwnikiem tego sprzętu widziałam kiedyś w tv jak chodzik złożył się razem z dziekiem:szok::szok::szok:

czekam tylko do jutra, bo jedziemy na grill party do znajomych na weekend. quote]

A jak u Was ze spaniem Waszych Maluszków w obcych miejescach.

Nasza Karolinka to zazwyczaj do tej pory spokojnie zasypiala na goscinie, ale ostatnio to dwukrotnie musielismy szybciutko wracac do domu. Nie wiem moze to mialo związek z tymi zebami. \
Bo juz np. przed wczoraj jak bylismy u Tesciow to zasnela bez problemu ale moze dlatego ze tam jest dosyc czesto i zna juz to miejsce.
Mam nadzieje ze bedziemy mogli wychodzic bo z tymi imprezami to coraz gorzej bedzie tak mysle patrzac na znajomych majacych roczne i dwuletnie dzieciaczki.

Poza tym drugi raz w zyciu Karolinka jedzie w odwiedziny na Kaszuby do swojej Babci i mam nadzieje ze nie bedzie zadnych sensacji i w podrozy i na miejscu.

Poza tym zapowiedziała, żeby nie wsadzać wprzyszłości dziecka do żadnych chodzików, jeździków itp:szok::szok::szok:.

Nam też powiedział ortopeda aby nigdy nie wsadzać dziecko w to ustrojstwo. Ale nawet nie zamierzałam tego robić. Zaburza to naturalny odruch chodzenia. Ortopeda powiedział, aby wszystko następowało samoistnie. A chodziki to po prostu wygoda dla rodziców, nic innego :sorry2:
Do tego kłaść na brzuszku, nosić na rękach tylko brzuszkiem do brzuszka, układając nóżki w żabkę :-)

Szczerze powiedziawszy to nie wiem, bo nie jechaliśmy jeszcze nigdzie na nocleg. W dzień widać, że może i by się z chęcią przespała u kogoś, tylko wszyscy nad nią skaczą i ją wybudzają i mnie to ***** :angry:

OJJJJ mnie by to tez wkurzalo ale jak jest spanie to spanie przepraszamy wszystkich i idziemy w spokojne miejsce na asku.

reklama
Czasami tego nie rozumieją i ona zasypia, a przyłażą, stają nad nią i zaczynają dotykać, gadać....w ogóle nas nie słuchają, a mnie szlag trafia.
Po długiej walce trochę zaczyna do nich docierać, ale i tak swoje musimy nagadać, natłumaczyć :rolleyes:

Do góry