reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ignaś też śpi z misiem,ale ja nie wychodzę, tylko siedzę z boku na stołku, bo mały ostatnio nakrywa się pieluchą i muszę pilnować zeby tak nie zasnął, ale to trwa u niego góra 15 min, a kłade go ok19.15 wiec jeszcze na wiadomości zdaże:-)
Miloku takie stopniowe przyzwyczajanie trwało u nas jakiś tydzień więc da się wytrzymać. Ja na oddzielny pokój chyba się nie zdecyduję, jeszcze nie. Jeszcze czasem wstaje i patrze jak mały spi, czy się nie odkrywa itp

reklama
Dzień Dobry,

Witam Cię Soppana,

Piotruś ma dalej kłopotry z zasypianiem, tzn. usypiamy go w wózku, az się boję jak mi z gondoli wyrośnie, będzie spał z wystajacymi nogami.
Budzi sie kilka razy w nocy na jedzonko:baffled:, jak nie chcę go podkarmic, to ryk straszny, no i kapituluję:no:,

codziennie niewyspana, jestem zmęczona i coraz szybciej tracę cierpliwość:no:,
makabra :shocked2:
i jeszcze pogoda do du..y:wściekła/y:

no to kurcze nie wiem, czy jest głodny czy tylko potrzebuje bliskości, bo mój ignas tak ma czasem, ze obudzi się, pociągnie kilka razy i spi dalej. ale on zasypia wieczorem przy butli a jak się obudzi w nocy to go biorę do naszego łóżka i spimy razem, więć jakoś się wysypiam, ale też się często budzi nad ranem. ja nie chciałam go uczyć spać w wózku i teraz taki efekt ze nie chce w nim nawet siedziec. my juz mamy przełozoną spacerówkę, bo w gondoli nawet 5 min nie wytrzymał
Życzę wytrwałości

Witajcie :-).
Wiem :-pi mam wlaśnie dylemat co oglądać..."Skazanego..." czy "Taniec...":confused::sorry2:

A ja oglądałam "Ja wam pokażę" :-D. A potem poszłam spać, bo byłam nieprzytomna po nieprzespanej nocy. Z resztą dalej jestem w kiepskiej formie, kurczę, przydałoby się pospać ciągiem kilka godzin żeby odespać...

Moje dziecko wczoraj zażądało jedzenia przed 24-tą, a potem od 4-tej już się wiercił, ale przetrzymałam go do 6:00. Czyżby miały wrócić dwa nocne karmienia...?

tak jak wcześniej pisałam dzieci rosną
ja już nie nadażam z wyjmowanie ciuszków z szuflady i wkładaniem większych.
Ignacy rosnie jak na drożdzach (8600g) też się budzi ok 4 na mleczko ale potem śpi do 7:-)

reklama
a z tym to różnie bywa.
miedzy 19 a 20
to zależy czy zrobi sobie 3 drzemke i jak długo ona bedzie trwała, bo ignac z reguły mało spi w dzień a dłuzej w nocy.
Jak zaśnie o 16 i śpi ok pół godziny to idzie później spać (ok 20 )
a jak nie to juz o siódmej pada i wtedy budzi się juz koło 1 w nocy
ja nie zmuszam go do spania o określonych porach, ważne zeby był rytuał: kąpiel,jedzonko, muzyczka i spać:-)

Do góry