reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Moja Madzia rozbawiła mnie dzisiaj do łez. Ostatnio zrobiła
się z niej straszna gaduła. Mówi często buf buf a dzisiaj wyrwało jej się oj jo jo joj:-D Coś w tym stylu.:-)
Mój synuś jak się czasem zacznie wymądrzać, to się pokładam ze śmiechu :-D. A teściowa mówi, że gada jak pijak po litrze :-D:-D:-D.

reklama
roksi - nie chciałaś sobie zostawić rzeczy dla drugiego dziecka?

blueberry - niezły tekst tesciowej:-D

agutek - juz teraz "nie, nie" - mocny charakterek ma Tola;-)

roksi to za niezłą kwotę ci poszło....kurczę musiałabym jakieś pudło skombinować jeśli chciałabym sprzedać, ale skąd takie wielkie wytrzasnąć :confused: Jak kupowałam wózek to kartony zostawiliśmy w sklepie, bo nie zmieściłby się nam wózek w bagażniku :baffled:
nosidełko spakowałam w karton po krzesełku:tak: a gondole w dwa kartony złączyłam i dobrzez zabezpieczyłam taśmą klejącą tą najszerszą:tak: my mielismy te pudła tylko jakoś nie pomyślałam i wywaliłam:baffled:

roksi - nie chciałaś sobie zostawić rzeczy dla drugiego dziecka?
wiesz długo się zastanawiałam i doszłam do wniosku, że tak nie ładnie się przechwale, ale stać mnie na drugi wózek:tak: z mutsy jestem bardzo zadowolona:tak: skrętna oś rewelacja, zobacze albo kupie wózio innej firmy lub dokupie nowe elementy:tak: napewno wyjdą jakieś nowe wzory:tak: ale po Mutsy będzie ciężko znaleść coś lepszego:baffled:

No własnie zastanawiam się jak się zabrać za to obcinanie włosów Ignasia, ale musimy to zrobic, bo i tak ciągle obcinam kołtuny.

U nas dziś na trochę zaświeciło słońce, ale zamiast spacerować w wózku nad Brdą musieliśmy zaliczyc runde po urzędach+ rachunki a że niestety wszędzie utrudnienia wózkowe więc wzieliśmy nosidełko- Mały je uwielbia ,jak widzi tramwaj to macha rekami i nogami

roksi ja na początku też chciałam aby Mutsy był wózkiem dla dwójki, ale już teraz wiem, że nie będzie :-p Kupię nowy :-D Tym bardziej, że w tym coś tam z tą osią mamy i się troszkę blokuje co jakiś czas...to wolę nowy, żeby na tego się nie wkurzać :rofl2: A poza tym pewnie będzie nowa moda i może zupełnie coś innego kupię ;-) Ostatni quinny speedi mi się podoba :-D

ja chyba muszę znaleśc taki wózek który też rozkłada się na płasko spacerówka:tak: bo moje dziecko pewnie też będzie dlugas jak Natalka i po 3,5 miesiącach wyrośnie z gondolki:tak: i jeszcze koła muszą być pompowane:tak:
chyba pozostaje mi tylko Mutsy:-D:-D

ale zastanawiam się jak takiemu maluchowi obciąć, żeby było w miarę prosto :-D. Malaga, jak to zrobiłaś?
Po kąpieli wilgotne włosy brałam między palce, podobnie jak fryzjerka i ścinałam z góry (nad palcami) :-) Łapałam gdzie popadnie i ciach, ciach :-D Naprawdę nie widać, że obcinałam i do tego tak byle jak ;-):-D

My po dwugodzinnym spacerku wykąpaliśmy się, pojedliśmy, a tu niuniek coś nie chce spać :-p Siedzi ze mną na bb :-D

U nas dziś na trochę zaświeciło słońce, ale zamiast spacerować w wózku nad Brdą musieliśmy zaliczyc runde po urzędach+ rachunki a że niestety wszędzie utrudnienia wózkowe więc wzieliśmy nosidełko- Mały je uwielbia ,jak widzi tramwaj to macha rekami i nogami

Ja czasami też zachodzę do sklepu ,urzędu czy banku z Madzią i po prostu nie mogę się nadziwić jak ludzie potrafią być wredni. Często pisze wyraźnie, że osoby z dziećmi do lat 3 obsługiwane są bez kolejki ale ostatnio jak podeszłam bliżej kasy i spytałam czy mogę usłyszałam :"jak pani musi" a zdarzało się też mojej znajomej z dzieckiem że wcale jej nie przepuścili.:-(

reklama
Ja czasami też zachodzę do sklepu ,urzędu czy banku z Madzią i po prostu nie mogę się nadziwić jak ludzie potrafią być wredni. Często pisze wyraźnie, że osoby z dziećmi do lat 3 obsługiwane są bez kolejki ale ostatnio jak podeszłam bliżej kasy i spytałam czy mogę usłyszałam :"jak pani musi" a zdarzało się też mojej znajomej z dzieckiem że wcale jej nie przepuścili.:-(
ja ostatnio w banku siedziałam z Natalką godzinę w kolejce:szok: nikt nas nie przepuścił:no: za to w funduszu pan wyszedł i poprosił nas bez kolejki:tak:
w ciąży byłam częściej przepuszczana w kolejce niż z teraz z dzieckiem:baffled:

Do góry