reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

a my wróciliśmy od lekarki i Wika ma jakies zapalenie dróg moczowych (chyba)

jakie są objawy zapalenia dróg moczowych? Jeśłi chodzi o łapanie moczu to ja używałam do tego zwykłego pojemniczka na mocz i nie było problemu.

moja córcia od kilku dni robi straszne sceny przy zasypianiu:wściekła/y: a do niedawna było tak pięknie kładłam małą do łóżeczka wychodziła z pokoju a ona zasypiala sama:tak:

ja już nie pamiętam kiedy było tak cudownie;-) Teraz albo córcia pada sama ze zmęczenia, albo położę ją na leżaczek, "machnę" nim kilka razy i córcia śpi.

Dzień dobry a raczej ponury i zamglony. U nas za oknem nic nie widać..:-(

Idziemy dzisiaj na szczepienie.

U Nas też mgła, nadal.

A My na szczepienie idziemy 1 października.

reklama
Niedługo to ja sie wybieram do lekarza bo mnie strasznie kregosłup boli. Kiedyś chodziłam na masarze i mi pomogły. Ale teraz z dzieckiem to nie wiem czy sie uda.. :-(

Mnie też kręgosłup boli. I chyba zmalałam. A mówiąc potocznie - chyba mi nogi w d... weszły:-D W takich chwilach cieszę się, że Wiktoria nie waży więcej.

Mój Karolek też marudzi i ciągle chce być na rękach. Z resztą jak jest na rękach, to też nudzi. Ale zasypia nawet ładnie - przytulam go i po chwili już śpi.

Ewo, myślę że nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem pracy, bo teraz podobno brakuje pracowników. Podejście pracodawców do kobiet z dziećmi też się chyba powoli zmienia, chociaż są oczywiście stanowiska, na których wymagana jest dyspozycyjność 24h na dobę, a tego nie możemy zagwarantować ;-).

ja też szukam pracy tylko że pół etatu:tak: najlepiej rano:tak: nie szukam na gwałt ale chciałabym wyjść z domu bo w zimę chyba zanudze się na śmierć:zawstydzona/y:
z Natalcią może zostać moja mama ale max do 14:30 bo później sama musi iśc do pracy:tak:

Hej dziewczyny...nie mam na nic czasu. zaglądam, podczytuję, ale żeby dużo pisać to już nie :-( Jestem zabiegana w związku z autem, bo jak to używane auto ma pewne usterki, które wyskakują w trakcie użytkowania i trzeba jeździć i załatwiać wszystko....tak mało czasu spędzam teraz z małą :-( Jestem padnięta....

Powodzenia w szukaniu pracy!!!!

Cześć. Ja już w pracy :tak:. Nocka całkiem zarwana, mały się wiercił, nie mógł sobie znaleźć miejsca i w końcu o 4:30 obudził się na dobre. Nie wiem jak przeżyję dzisiejszy dzień :no:.

Agutek, podziwiam cię, że masz głowę w ogóle do takich motoryzacyjnych spraw ;-).

czesc mamusie
my byłyśmy wczoraj u naszej prywatnej pediatry i Wiktoria jest zdrowiutka i śliczniutka i żadnego zakażenia nie ma, to jest zaczerwienienie spowodowane przegrzaniem przeze mnie:-)
wczoraj byłam u tej ksiegowaej która bedzie nam prowadziła ten nasz smallbizness i szok ile jest tych przepisów:szok:troche załapałam ale nie wszystko:baffled:
agutek- powodzenia z autkiem, żeby wam sie mało psuło. A i pamietaj żebyś na wszystkie części brała paragon i trzymała go przez rok.
ewa i roksi- powodzenia w szukaniu pracy, mam nadzieje że znajdziecie szybko taka która bedzie wam odpowiadać- szczególnie teraz powinno byc łatwiej kiedy nie ma pracowników

Agutek, podziwiam cię, że masz głowę w ogóle do takich motoryzacyjnych spraw ;-).

Za bardzo nie mam wyboru, mąż nie ma prawka więc muszę wszędzie ja jeździć :baffled: Dziś czeka mnie wizyta u mechanika i elektromechanika :eek:

kasiu dzięki za rady. Dobrze, że Wika jednak zdrowiutka, takie dziwne mi się wydawało stwierdzenie zapalenia dróg moczowych bez badania moczu, no ale ja lekarzem nie jestem i mogę się mylić :sorry2:;-)

Dzień Dobry:-)
moja córcia od rana mówi tata,baba i tak w kółko:baffled: oczywiście słowa które wypowiada nieświadomie:-D ale tata jest szczęsliwy i dumny:-D
zabieram się za mycie okien:-( a tak mi się strasznie nie chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Dzień Dobry Marcówki,
Trochę nas nie było bo jak zwykle nudziło nam się i postanowilismy ruszyć do babci i prababci Boryska na tydzień. Mąż pierwszy raz nas puścił na tak długo i tak się stęsknił że powiedział, że to incydent i już nas samych nigdzie nie pusci :-D

Wróciliśmy do domu i ...niespodzianka, wcale nie miła.....Borys nie chce siedziec nawet minuty w łózeczku, wstaje na równe nogi trzyma się barierki i piszczy na całe osiedle zeby Go stamtąd wyjąć, właściwie nie pomaga nic, zabawki, to że stoje obok , zagaduje, rozśmieszam. Pisk i płacz od rana do wieczora. Myślałam ze to może ząbki, ciąg dalszy...no ale co - przestaje Go boleć jak tylko Go wezme na ręcę? dziwne...Pierwszy raz jest taki męczący.

Do góry