reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
od wczoraj Piotruś nie śpi po 2-3 godz w nocy, nie płacze, ale chce żebym go trzymała za rączkę, albo głaskała po główce:baffled:
A u nas ta noc była nawet udana. Synek obudził sie tylko raz koło 2-giej, poprawiłam go w łóżeczku i zaraz zasnął i obudził sie dopiero o 6:15 :-).

My już dawno obniżyliśmy materac w łóżeczku bo Wika sobie wstaje, teraz tylko sie boje że walnie do tyłu:baffled:
Mój Karolek umie wstać tylko jak się trzyma kogoś. Jeszcze nie zakumał, że można się złapać np. szczebelków w łóżeczku. I całe szczęście, bo on staje na palcach, przez co jest mało stabilny, więc bez guzów by się nie obeszło :no:.

Dziewczyny a jaka jest reakcja waszych dzieciaczków na sprzęty wydające dźwięki tzn. odkurzacze, pralki suszarki...
U nas jest też różnie. Jak ostatnio sąsiad wiercił udarem, to Karol sie bał, trzymał się mocno i rozglądał. Jak się włączy krajalnicę, to on zaczyna przebierać szybko nóżkami jakby uciekał :-D. Ale nie płacze.

Dziewczyny a jaka jest reakcja waszych dzieciaczków na sprzęty wydające dźwięki tzn. odkurzacze, pralki suszarki...
Moja Madzia na szczęście ich sie nie boi a nawet ostatnio jak wchodzę z nią do łazienki to od razu patrzy na pralkę czy sie nie kreci bo kiedyś kilka razy jej pokazałam i chyba jej sie to spodobało. Najbardziej wirowanie:tak: Odkurzacz też wzbudza zainteresowanie. Tylko jak sąsiad wiercił wiertarką to mocno mnie trzymała za szyję ale nie płakała, tylko rozglądała się dookoła co sie dzieje.

Tristan biega z aodkurzaczem , jak tylko go wyciagam to juz sie cieszy . tak samo do pralki , zaglada co sie tam kreci prubije zlapac i sie cieszy:-D

U nas tradycyjnie pobudka koło 3.30 :angry: Najgorsze, że dzisiaj nie zasnęła zaraz obok mnie, tylko leżała i mnie za włosy ciągnęła, itp. Nie wyspałam się :rolleyes2:

U nas tradycyjnie pobudka koło 3.30 :angry: Najgorsze, że dzisiaj nie zasnęła zaraz obok mnie, tylko leżała i mnie za włosy ciągnęła, itp. Nie wyspałam się :rolleyes2:[/quotte]
agutek te pobudki to napewno na zblizajace sie zabki , u nas tez zaczely sie jakies poltora miesiaca przed pierwszym zabkiem.
wiec nei chce straszyc ale u nas zabkowanie ciezko idzie hihi

U nas tradycyjnie pobudka koło 3.30 :angry: Najgorsze, że dzisiaj nie zasnęła zaraz obok mnie, tylko leżała i mnie za włosy ciągnęła, itp. Nie wyspałam się :rolleyes2:

No z tym ciągnięciem za włosy to mnie to samo. Jak nie mam związanych to ciągnie albo sie nimi bawi. Już ją nie biorę do łóżka. Mojego M też nie oszczędza ale tylko jak jest u mnie na rękach i podchodzimy do taty to od razu wyciąga rączke do włosów. Okulary też mu ściąga.:tak:

kurcze ale mnie ta pogoda wkurza, rano jeszcze było ok i myślałam że pójdę z Wika na spacer a jak wyszłam z nią tylko do sklepu to zaczał padać deszcz ze śniegiem więc na dworku byłyśmy jakieś 10 minut:baffled:a teraz moje dzieciątko strzela sobie drugą drzemkę, ale pewnie tylko 30 minut:baffled:

reklama
kasia ja od kilku dni nie byłam na spacerze :-( Jak wracam z pracy to albo padnięta jestem, albo właśnie pogoda jest do dupci i pada, wieje, ponuro....a przydałoby się córci małe wietrzonko :sorry:

Do góry