reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

joł

używamy smoka, kilka dni temu przeprowadziłam próbę i to będzie tragedia :-D darła się wniebogłosy, a używa też tylko do spania :dry:

no i nie chce pić mleka :dry:

reklama
hejka!

zachciało mi się dziś jechać autobusem po prawie 3 letniej przerwie i tak mnie to zmęczyło, że właśnie wstałam z drzemki:sorry2:

agutek - a ile płacisz za paznokcie??? bo tak co 5 tyg. chodzić to dodatkowy wydatek raz w miesiącu...

tigger 0 ja od butelki jeszcze nie myślę odzwyczajać ( sama piłam do 4 klasy podstawówki:zawstydzona/y::-p:-D), a czemu lepiej przez rurkę mleko podawać?

madzikm chyba chodzi o próchnicę butelkową...
za paznokcie daję ok. 70zł, w cenie jest położenie żelu i wszelkie ozdoby zatapiane w nim.

moja nagle dostała katar :dry:
leciało ciurkiem, nie mogła oddychać...taki płacz był, że szok :-(
teraz poszła spać ale bez jedzenia :dry:

miałam dzisiaj pogadankę z teściową a jutro dokończy ją mąż...oczywiście o jedzenie :baffled:
znowu mnie nie słucha, napisałam jej rozpiskę i znowu zaczęła karmić po swojemu :angry:
nie wiem o co jej chodzi, ale jak ja w weekend karmię to je tak jak zaplanowałam, a teściowa ciągle mi twierdzi, że córa tak nie je....no i ładuje w nią jedzenie po 7, po 9, po 11, o 13...a mi potem w domu nie je posiłków...grrrr się zezłościłam...po rozmowie obiecała mi się stosować do moich zasadach ale dla pewności mąż z nią jutro jeszcze pogada..tak ostrzej coby bardziej respekt poczuła i bardziej wzięła sobie do serca sprawę ;-)

ona jest dobra kobieta więc wiem, że będzie dobrze :tak:
co jednak nie zmienia faktu, że się wkurzyłam :-D

madzikm chyba chodzi o próchnicę butelkową...
za paznokcie daję ok. 70zł, w cenie jest położenie żelu i wszelkie ozdoby zatapiane w nim.

to tanio, u nas ceny od 100 zł wzwyż

a próchnicy bidonkowej nie ma???
Zosia na noc nie je butli to jestem spokojna:tak:

a z teściową masz rację! moja by pewnie fochy stroiła;-)

łooo moja je 3 butelki mleka:szok: jedną między 5-7, drugą o 16 i przed kąpielą po 19:tak:
u nas wagowo jest 11,8kg i dzisiaj mierzyłam 83cm:-)
kupiłam dzisiaj córce pierwsza pastę do zębów elmex od 1 roku życia:tak: a rano ciachnęłam córci grzywę bo do oczu jej wchodziła:tak: a boki i tył licho rosną:baffled:

Agutku wszystkie babcie chciałyby żeby dzieci jadły non stop:szok::baffled:

Agutek - no wlasnie obawiam sie, ze u nas tez bedzie tragedia z tym smokiem:-(no ale trzeba sie za to kiedys zabrac, chyba jutro sprobuje ja w dzien polozyc bez smoka i zobaczymy jak bedzie;-)
madzikm - podobno powinno sie roczne dziecko od butelki odwyczajac, tak jak agutek mowi chodzi oczywiscie o zeby - o prochnice butelkowa i zgryz (to sie moze roksi dokladniej wypowie, bo ona jest specjalistka w tym zakresie;-)), podobno tez jak dziecko dlugo pije z butelki to moze to opozniac rozwoj mowy
a picie przez slomke jest po prostu kolejnym etapem po niekapku:tak:jak kupowalam Olivce pierwszy niekapek, to byla tam taka ulotka, w ktorej byly rozpisane wszystkie etapy - do 6/9 mies niekapek, od 12 slomka, a od 18 kubeczek:-)

Olivka mleko pije dwa razy dziennie (rano jak sie obudzi i wieczorem przed snem z kleikiem) po mniej wiecej 260 ml, chociaz rocznemu dziecku wystarczy juz 350 ml mlek dziennie;-)no ale niektore wola wiecej, a niektore mniej:-)

moj ekol. wybulają po 140 zł:sorry2:
jak kogoś stać;-)

to ja do butelelki z przymrużeniem oka podchodzę;-), z niekapka nie bije w ogóle tylko ze zwykłego kubka

reklama
Do góry