reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

hej dziewczyny

wpadam tylko na chwile pozalic sie Wam
powiem tylko ,ze podwojne macierzynstwo jest tak ciezka robota ,ze sobie nawet nie wyobrazalam ...
szczegolnie 2 dni po porodzie , kiedy sama ze soba nie mozesz sobie poradzic , bo wszystko boli jak cholera ,a chloapki chca zeby mama sie rozdwoila ...
no i jeszcze robota z przeorowadzka ...
juz niby wszystko przenienione , rozpakowane , ale koncowki sa najgorsze
a ja jak to ja zamiast lezec to tez dzwigam i wiecznie sprzatam i cos robie
np dzisiaj dopiero usiadlam , nawet nie bylo kiedy obiadu zjesc
acha i nei karmie piersia z tego owodu tez mam dolka malego
bo liczylam ,ze tym razem bedzi ejednak troszke lepiej z tym moim mlekiem
a tu lipa
mlody ciagnie i ciagnei po 2 godziny i jeszcze3 flache musial dostawac bo nic z nich nie lecialo a on sobie dyda znalazl:-:)-(
wiec dzisiaj sie poddalam i przeslam calkowicie na butle

a co do tristana to do maluszka jest cudowny , caluje go w czulko , glaska i mowi ze to jest jego braciszek gabrys , za to do mnie okropny ....
taki nerwus ,wrzeszczy wiecznie na mnei , wymusza wszystko placzem
oj ciezko bedzie ...

acha mialam sie zapytac :
czy ten syropek na apetyt dodajeci do czegos , czy tak sam podajecie ???
musze zastosowac bo znowu bunt na jedzenie ( pewnie forma zwrucenia na siebie uwagi)

uciekam spac bo ledwo zyje
a muwilam juz ze moje chlopakiw nocy wstaja na zmiane
tak od 12 nie spie ,wiec cla noc na nogach...

reklama
RATUNKU Laura kategorycznie odmówiła pójścia spać. Właśnie leży w łóżku z dziadkiem. Najpierw leżała ze mną i darła sie jakieś 20 minut, bo koniecznie chciała wyjść z łóżka a ja jej na to nie pozwalałam :no:. Wyszłam żeby sie uspokoiła bo zauważyłam że swoją obecnościa jeszcze bardziej ją drażnię, wykorzystała moment i zwiała do dziadka :angry:
Siedze sobię więc w necie i oglądam mój ulubiony program "dr G lekarz sądowy" (dziadek wyprosił Laurę z pokoju więc poszła do babci:-D)

Jeśli chodzi o pranie to włączyłam z proszkiem do prania i proszkiem do pieczenia (podobno też ma właściwości wybielające) a jutro kupie Vanish. Część pewnie da sie uratować ale podkoszulki i piżamka Laury (bawełna) pewnie do wywalenia:angry::wściekła/y::crazy:
Dobranoc kobitki;-)

JMMja się nie dziwię, że Laura ma problemy ze spaniem:sorry2:
babcia, dziadek, wędrówki:confused:
jedna osoba powinna:tak:

u nas bardzo się sprawdza siedzenie przy łóżeczku bez kontaktu, pierwszy raz trwało to 30 minut, kolejny 10, dziś trochę dłużej aguteka u Was ile to trwa?

wcześniej czytanie bajek, wyciszenie, nie ma wychodzenia z pokoju:no:

milokuco ty wyrabiasz???? :szok:
w Polsce to się jeszcze czasem w szpitalu leży a w domu odpoczywa i dzieckiem zajmuje a nie gotowaniem i sprzątaniem:no:
masz mamę jeszcze?
może ktoś ze znajomych Ci pomoże?
trzeba teraz dużo cierpliwości i siły , snu jak najwięcej, odłóż na bok wszystko co nie jest konieczne.
Przesyłam pozytywne fluidy!!!
bioaron C podaje prosto z łyżeczki, z tym , że kjest dławiacy więc dobrze podać po nim coś do picia

hej

bioaron c podaje do picia bo nie chce czystego wypic, bo drazni gardlo :dry:
madzikm u naas zasypianie zalezy od dnia - czy mocno spiaca jest, ale standardowo okolo 10 minut, ale i tak potem w nocy do nas przylazi
Agnes80 tak mam zele :tak:
miloku ja pokarmu nie mialam przez pierwsze 5 dni! a potem nagle nawal - nie poddawaj sie tak latwo, ja bym nadal przystawiala regularnie do piersi bo moze u ciebie tez tak bedzie, ze organizm potrzebuje troche wiecej bodzcow by zaczac produkowac mleko? i wyluzuj kobieto, za duzo na siebie wzielas, w ten sposob to na pewno nie bedziesz miala mleka tylko depresje poporodowa gwarantowana :eek:

dzień dobry;-)

Miloku powiem tylko przystopuj:crazy:, dziewczyny dobrze ci radzą:tak:,

mój Piotrus Bioaron uwielbia, pije go samego z łyżeczki, bez popijania:blink:

a zasypia wieczorem bez problemu z tatusiem;-), mamusia ma luz:-D

Witam:tak:
moja córcia w nocy wymiotowała:-( chyba ze 3 razy:-( nie wiem co jej podać:confused: na razie pije wodę przegotowaną i zjadła małą bułkę maślaną:-( w sumie to pierwszy raz nam wymiotowała i nie wiem czy można coś kupić w aptece:confused:

Cześć :-)

Miloku :szok:. Dbaj o siebie, nie można tak się przemęczać. Bioaron ja dodawałam do picia.

Roksi, smectę chyba można podać, ale to niedobre jest w smaku. Najważniejsze, żeby dziecko piło.

Co do usypiania, to u nas ostatnio nie ma problemu. Czasem opowiem bajkę, czasem pośpiewam, czasem przytulę i zasypia. Wczoraj prosił żeby go przytulić jak leżał w swoim łóżeczku, co było dość trudne :-D.

Madzik, na te książeczki z Zakamarków też się czaję, ale poczekam aż młody będzie miał więcej cierpliwości. Bo na razie przewraca kartkę po dwóch zdaniach i mówi "tu czytać" ;-)

JMMja się nie dziwię, że Laura ma problemy ze spaniem:sorry2:
babcia, dziadek, wędrówki:confused:
jedna osoba powinna:tak:

u nas bardzo się sprawdza siedzenie przy łóżeczku bez kontaktu, pierwszy raz trwało to 30 minut, kolejny 10, dziś trochę dłużej aguteka u Was ile to trwa?

wcześniej czytanie bajek, wyciszenie, nie ma wychodzenia z pokoju:no:

u nas tak samo i też żadnego wyłażenia z pokoju, w nocy ja się obudzi to stoi przy bramce, Szymek jeszcze ani razu z nami nie spał
Ewela, u nas też tatuś usypia wieczorem, mama tego lepiej nie zrobi ;-)

Miloku, przyłączam się , OPANUJ SIĘ!!!

Bioaron też podaję z łyżeczki a potem Sz sobie popija wodą, lubi chyba to

Na razie u nas kiepsko doszedł mega kaszel i katar i 37,8 no i siedzimy w domu :baffled:a moje dziecko chce do dzieci... :-(
Normalnie nie poznaję mojego diabełka, pokłada się, śpi w nocy i w dzień :szok:

roksi, współczuję a gorączki Nata nie ma?
blue, mój uwielbia smectę :confused: ale to chyba tylko na biegunkę jest

gorączki brak:tak: w sumie zjadła od rana dwie bułki maślane i wypiła bidon herbaty:tak: na razie z wymiotami spokój:tak: nawet weselsza się zrobiła i powywalała zabawki w pokoju:tak: ale przed chwila zrobiła kupkę taką nieładną:-(
ale jestem zmęczona:baffled: od 2 nie spałam do 5 później 2 godzinki spałam do 7 i tylko tyle:baffled: idę zaraz zaaplikować duży kubek kawy i do pracy:baffled:

reklama
Ale macie dobrze dziewczyny ,u nas w domu ja usypiam Jule:tak:No bo m ,w nocy pracuje :tak:
Miloku Kobito co Ty robisz?odpoczywaj i dbaj o siebie:tak:dziewczyny maja racje opanuj sie:no:ja Bioaron daje do picia.
Roksi smectra jest na biegunke,w aptece mozna kupic takie saszetki do rozpuszczenia po wymiotach ,nazwy nie znam ,ale pani w aptece Ci doradzi.Ja dawalam po wymiotach herbate bez cukru.
Fredzik zdrowka ,biedny ten Twoj Diabelek musi siedziec w domu:-(

Do góry