Agnieszka&Emily
Mama Emily:)))
no to gratulujewyprsowałam uffffffffffffffffffffffffffffffff![]()

Natka była hitem nr 1 na porodówce:-) 4250 i 60cm dluga, i tez naturalnie rodzilam... ciekawa jestem ile junior bedzie wazyl...

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no to gratulujewyprsowałam uffffffffffffffffffffffffffffffff![]()
Natka była hitem nr 1 na porodówce:-) 4250 i 60cm dluga, i tez naturalnie rodzilam... ciekawa jestem ile junior bedzie wazyl...
Mala jeszcze nie wola, tzn wola jak wlasnie robi, ale staram sie czesto ja sadzac i jak ja juz posadze to nie chce zejsc skubana poki czegos nie wydusi, chocby tyci tyci siusiu.Luna, fajnie ze mala chodzi ci na nocnikW dzien tez wola jak cos jej sie zachce? Noemi dostala nocniczek na Dzien Dziecka. Chetnie na nim siada, mowi siusiu po francusku, ale jeszcze nic nie wyprodukowala. moze za rzadko ja sadzam
Zwyklego mleka jeszcze jej nie dawalam. Jakos nie mam zaufania do tego sklepowegoAle widzialam takie w kartonie dla dzieci od 2 lat, wiec niedlugo na takie sie przestawie. Chyba, ze masz prosto od krowy to jak najbardziej
![]()
Kciuki zaciśniete.dziewczynki trzymajcie kciukasy piotrek dzisiaj będzie rozmawiał w sprawie pracy weekendowej dla mnietak bym chciała żeby się udało
to sprzątnie i ekspozycja towarów u niego w casto 4 soboty i niedziele po 8-10 godzin zarobki może nie oszałamiające ale 500 zł bym miała a dla mnie to dużo no i wyszłabym do ludzi z domu chociaż w weekendy...a że piotrek ma weekendy wolne to odpada problem opieki nad antonim
![]()
No daj spokuj, cholera taka adwokacina swoje zarobi, a mysli, ze Ty wyrzywisz male dziecko za 100zł a zaopiekujesz sie za 300, toc to paranoja. Jak oni wystawiaja rachunek, to glowa usycha rece opadaja, ale jak oni maja placic, to juz ****.joanna ja też myślałam o opiece nad dzieckiem u iebie w domku tym bardziej że z wykształcenia jestem opiekunką dziecięcą nawet dawałam ogłoszenie w tej sprawie i nawet miałam trochę telefonów ale tylko telefonów!!!!!!!!!!!!!!!!1 najbardziej rozwalił mnie jeden zadzwoniła pani bardo chętna od razu powiedziała że jest adwokatem i dużo pracuje chciała przywozić swoją 2.5 letnią córeczkę o 8 a odbierałby jej mąż koło 16-17 ja miałam gotować dla jej dziecka też pyta o stawkę więc jej mówię ż za 6 dni w tygodniu opieki to miesięcznie 700 zł a za wyżywienie to 200 zł bo to musi bć i śniadanko i obiad jakiś podwieczorek owoce jogurty soczki...a babka że ona za opieke może mi dać 300zł a za żywienie 100zł no bo przecież i tak siedzę w domu to co mi to za róznica
a ja jak chcę dokleić jeszcze jeden suwaczek to mi pokazuje że już nie można![]()
No troche oszalalam. Dobre serce mialam i mówie do mojego, zeby przyniosl z szafy co ma do wyprasowania, bo swoje juz koncze. No ja mialam namysi bluze, koszulke czy dwie, a ten jak mi sterte wyrzucił, to az musialam wody sie napicLuna nam oszalała i do 1 prasowała
Trzymajcie też ,bo Klaudia dziś pisze test 3 klasisty
U Klaudii kolegi w miejscowości obok 2 osoby zostają w 3 klasie
co nie wpłynęło pozytywnie na klaudii nastawienie dziś rano,moje dziecko przezywa prawdziwy stresJa trzymam kciukasy za me dziecie
![]()
Przesłodka, a minki bombastyczneczy mój najmłodszy łobuz nie jest słodki ?jak zrobiołam jej zdjecie to mowila Pokaż
dzis sam przynisa ubranie i kazała sobie sukienke nalozyc
![]()
Super fajniemy poszaleliśmy sobie do 2oj jak było fajnie
![]()
Kochana, to nic śmiesznego. Jak gram z Piotrem w jakąs gre na kompie, i mówi skręc w prawo, no zgadnij gdzie ja pójdęmojej mamie to dzisiaj myli sie prawa strona z lewą![]()
ja swojej tez jusz czebelki wyjelam, bo rano nie chce mi sie do niej chodzic, to ona przychodzi do mnie. Nie ucieka z łózeczka, ale ja na tej dziurze mam powieszona kolderke, bo ona nie zasnie jak jest przykryta, wiec przykrywam dopiero jak zasnieA My wyciągnelismy Oliwce 2 szczebelki z łóżeczka ale ma radochęstale wchodzi i wychodzi sobie i tak w kółko,ciekawe kiedy jej się to znudzi?
jestem ciekawa jak będzie wyglądało nasze dzisiejsze usypianie czy nie będzie mi zwiewać z łóżeczka,oj nie wiem czy to był dobry pomysłzobaczymy:-)
Zostały mi stopy-pauch moze byc? Jesli tak, to juz sie gimnastykujetrzymajcie kciuki żebym schudła to moje marzenie wrócić do swoich 51 kg
dobra nie będe taka pazerna do 55![]()
o to tak jak adam jot w jotę dla niego czy 30 cm czy 30 m jeden grzybJoanna,Gabi to słodziak mały ,a po kim ma ona takie piękne loczki,a jak fotogeniczna ,normalnie pozuje nam
Ja się zastanawiam jak tam Klaudii poszło?????????/strony świata,pisanie listu,ogólnie matma i polski,ludzie teraz w 3 klasie już ułamki zaczynają ,mnożenie i dzielenie do wielu tysięcy pisemne,obwody kwadratów ,prostokątów,nieszczęsne zadania z treścią...mojej Klaudii się gramy z dekagramami pierniczą
milimetry ,centymetry i metry też
normalnie się sama boję jak jej poszło ,
![]()
ja też mam nadieję na to no i ze w razie w piotrem pomoże chociaż po tym jak tłumaczył adamowi odejmowanie pisemne to może lepiej zeby mu nie pomagał...............
mam nadzieję ,że twoja mama nie prowadzi samochodu
a tak na serio to bywa i ja też tak czasami mama ,jeżdże
nie wiem jak długo bęe mogła jej tłumaczyć matmę ,ja była strasznie słaba z matmy ,mam nadzieję ,ze do końca podstawówki mych zdolnośći starczy![]()
kochana napewno na początku będzie tak próbowała a co.....:-)mój adam nie miał wyjmowanych szczebelków ale jak miał 1.5 roku to się nauczył górą wychodzić i też to praktykował namiętnieno to rzeczywiście fajna ta szkoła,u nas nie ma takich,jak jakies dodatkowe zajęcia to trzeba płacic samemu
oj słodka słodka jak Aniołek :-)
A My wyciągnelismy Oliwce 2 szczebelki z łóżeczka ale ma radochęstale wchodzi i wychodzi sobie i tak w kółko,ciekawe kiedy jej się to znudzi?
jestem ciekawa jak będzie wyglądało nasze dzisiejsze usypianie czy nie będzie mi zwiewać z łóżeczka,oj nie wiem czy to był dobry pomysłzobaczymy:-)
trzymam mocno dasz radę kochana życzę ci tego z całego serduchaja jestem 4 dzień na zelixie i na razie nie zauwazyłam żadnych zmian poza suchością w ustach no i nie jem już późno pilnuję się i nie czuję takiego ssania ale obiad potrafię zjeść konkretny tylko staram się by nic tłustego nie było
trzymajcie kciuki żebym schudła to moje marzenie wrócić do swoich 51 kg
dobra nie będe taka pazerna do 55![]()
dowikluś co to za mieszkanko jak cenowo ile pokoi jaka okolica daleko by miał mały do przedszkola???????????????Witam
Melduje sie ze jestem i niedlugo zmykam;-)
Bylismy ogladac fajne mieszkanko i do konca tygodnia musimy dac odpowiedz:-
-(
Teraz czekam za siora i idziemy do przychodni wazyc nasze dzieciaki:-)A pozniej sprobuje Ja wycoagnac na zakupki
Super fotkato jedyna z widocznym brzuchem jakie udalo mi sie znalezc...Zobacz załącznik 138548
musze mojego D zatrudnic zeby mi jakąs sesje strzelił;-)
Ja po złych doświadczeniach Klaudii mleka młodemu nadal nie podaję a niby w testach wychodzi,że może.Witam kobitki
Mała właśnie zalicza kupkę na nocniku przy okazji ma zabawe rozlewania herbatki. Śniadanko sie namacza - płatki.
Jak szybko dawałyście swoim małym krowie mleko? My dzis spróbujemy pierwszy raz z płatkami owsianymi i kukurydzianymi.
Pogoda zapowiada sie pięknie. Słonko tak grzeje, e aż okna pootwierałam, bo duszno w domu sie zrobiło.
Ide nadabiać, widzialam, że mam 3 duze strony.
julka położyła się na łóżku obok antka i otworzyła książkę i "czyta " antoniemu a ten leży i słucha jak zaczarowanya ja słucham i myślę kurcze ona mu naprawdę czyta
no poprostu julka frenklina zna na pamięć
to są jej ulubione kiążki ma chyba 15 części i kocha te książki bardzo bardzo ostatnio podyktowała adamowi jakich części jeszcze nie ma i teraz mam taką liste wywieszoną na lodówce
![]()
trzymam kciukidziewczynki trzymajcie kciukasy piotrek dzisiaj będzie rozmawiał w sprawie pracy weekendowej dla mnietak bym chciała żeby się udało
to sprzątnie i ekspozycja towarów u niego w casto 4 soboty i niedziele po 8-10 godzin zarobki może nie oszałamiające ale 500 zł bym miała a dla mnie to dużo no i wyszłabym do ludzi z domu chociaż w weekendy...a że piotrek ma weekendy wolne to odpada problem opieki nad antonim
![]()
joanna ja też myślałam o opiece nad dzieckiem u iebie w domku tym bardziej że z wykształcenia jestem opiekunką dziecięcą nawet dawałam ogłoszenie w tej sprawie i nawet miałam trochę telefonów ale tylko telefonów!!!!!!!!!!!!!!!!1 najbardziej rozwalił mnie jeden zadzwoniła pani bardo chętna od razu powiedziała że jest adwokatem i dużo pracuje chciała przywozić swoją 2.5 letnią córeczkę o 8 a odbierałby jej mąż koło 16-17 ja miałam gotować dla jej dziecka też pyta o stawkę więc jej mówię ż za 6 dni w tygodniu opieki to miesięcznie 700 zł a za wyżywienie to 200 zł bo to musi bć i śniadanko i obiad jakiś podwieczorek owoce jogurty soczki...a babka że ona za opieke może mi dać 300zł a za żywienie 100zł no bo przecież i tak siedzę w domu to co mi to za róznica
a ja jak chcę dokleić jeszcze jeden suwaczek to mi pokazuje że już nie można![]()
Tak,mega wielkie gratulacje,
nie denerwuj się ,z Kubusiem też sie ułozy i wszystkie komisje i badania zaliczy ,do września zdążycie
Odnosi sie takie wrażenie ,nie da się ukryc
Trzymajcie też ,bo Klaudia dziś pisze test 3 klasisty
U Klaudii kolegi w miejscowości obok 2 osoby zostają w 3 klasie
co nie wpłynęło pozytywnie na klaudii nastawienie dziś rano,moje dziecko przezywa prawdziwy stresJa trzymam kciukasy za me dziecie
![]()
ślicznie wyglądaszto jedyna z widocznym brzuchem jakie udalo mi sie znalezc...Zobacz załącznik 138548
Witam
Melduje sie ze jestem i niedlugo zmykam;-)
Bylismy ogladac fajne mieszkanko i do konca tygodnia musimy dac odpowiedz:-
-(
Teraz czekam za siora i idziemy do przychodni wazyc nasze dzieciaki:-)A pozniej sprobuje Ja wycoagnac na zakupki
o jejku jaka długaNatka była hitem nr 1 na porodówce:-) 4250 i 60cm dluga, i tez naturalnie rodzilam... ciekawa jestem ile junior bedzie wazyl...
a drogie to jest???????Kochana u nas jest taki proszek nazywa sie almased ja go biore 3 dni i schudlam juz 2,5kgfakt ze nie mozesz nic jesc tylko pic ten proszek rozrobiony w wodzie 3 razy dziennie ale dziala swietnie kumpel schudl w tydzien 7 kg
i tak przez dwa tygodnie tylko ten proszek a potem 2 razy dziennie proszek i jeden posilek
![]()
to jedyna z widocznym brzuchem jakie udalo mi sie znalezc...Zobacz załącznik 138548
Jeśłi chodzi o warunki mieszkaniowe to im jest obojętne,ale zdecydowanie więcej ludzi średnio zamożnych i zamożnych dzwoni i zgłasza swoje dzieci.
Może ludzie się wstydząjak mieszkają i nie chcą się pokazywać.
Dla mnie to takie obdarcie publiczne z ubrania.
Jak się dowiedziałam jak wygląda nagranie programu,że trzeba załatwić Darkowi urlop na tydzień,że on musi przejąć część obowiązków,trzeba przewrócić dom do góry nogami i zgodzić się na wszystko co oni wymyślą,to mi się odechciało.
Do tego jak ktoś z nimi zerwie umowę to płaci im odszkodowanie czyli zwraca całe koszty produkcji.
Wtedy to było ponad 10.000 w razie zerwania umowy.
A ja chciałam tylko,żeby super niania zmieniła niektóre rzeczy na lepsze..
Ech ich umowę i aneksy do umowy trzymam na pamiątkę.;-)
madziula kciuki zaciśnięte :-):-)
mam nadzieje ze jak wróci od lekarza to sie odezwie i powie co i jak,bo my czekamyciekawe jak tam właśnie nasza mama helenki jak tam po usg??????????
super szkolamadziula kciukasy ściskam mocnobędzie dobrze klaudusia jest mądrabyle by się nie spieszyła a będzie dobrze
u nas w klasie na zebraniu pani mówiła że chciałaby 3 dzieci zostawić na drugi rok bo nie opanowały materiału nawet w 30% ale w klasach 1-3 żeby zostawić ucznia na przyszły rok w tej samej klasie to rodzice muszą wyrazić zgodę..po zebraniu ci rodzice zostali na rozmowę z panią ale adam mówi że wszyscy przechoddzą do 4 klasy więc rodzice nie wyrazili zgody.myślę że gdyby to dotyczyło mojego dziecka to bym zostawiła bo lepiej nadrobić we wcześniejszych klasach jak ciągnąć to dalej bo nic dobrego to nie da.....
adama klasa od 4 klasy zostaje podzielona na 2 klasy Ai B bo teraz jest ich w klasie 30 z czego 21 chłopaków od września ma jeszcze 3 chłopców dojść więc rozdzielają klasę na 2 bo nauczyciele sobie z nimi nie radzą a że szkoła jest dobra ma wysoki poziom i ten plus że klasy są mało liczebne bo 15-20 uczniów to rodzice z drugiego końca szczecina dowożą tu dzieciakino i ten plus że szkoła ma dużo zajęć dodatkowych zupełnie bezpłatnych łacznie z zakupem dla ucznia pomocy dydaktycznych stroi wszystko finansowane z pieniędzy unijnych więc chętnych dużo..adam chodzi n a angielski rtystyczne inoge to zakupili mu książki do angielskiego plecak kredki mazaki farby plasteliny piórnik trój piłkrski korki.jego kolega na karate to zakupili mu kimono .więc to jest naprawde sueraste
![]()
przesłodkaczy mój najmłodszy łobuz nie jest słodki ?jak zrobiołam jej zdjecie to mowila Pokaż
dzis sam przynisa ubranie i kazała sobie sukienke nalozyc
![]()
Ja też im Klaudię mogę podesłać i od razu złożę głębokie kondolencje ,bo szybciej padną trupem niż coś z nią zrobiąRaz to widziałam w polskiej wersji językowej paranoja po prostu , to ma ponoc pokazać nauczyć odpowiedzialności młodych ludzi i pokazać trudy rodzicielskie by nie było młodych rodziców ale jakim kosztem???
Za żadną kase nie poświęciłabym swojego dziecka , no chyba ,że moja 12 letnią Laurę ta by ich wychowała od razu
w Wawie jak się orientowałam to opiekunki zyczyły sobie po ok 2 tys za miesiąc opieki![]()
no to ładnieDziewczyny a my dziś wszyscy zaspalismy
Lena spała do 9.30mój oczywiście znów do pracy na 11 pojechał a Laura zdusiła budzik i tez zaspała i nie poszła już do szkoły
Wczoraj udało mi się Laurę zagonić do spania o 22 bo ona to ma problem z zasypianiem zawsze albo ściemnia i czyta do późna w nocy
my poszaleliśmy sobie do 2oj jak było fajnie
![]()
Joanna,Gabi to słodziak mały ,a po kim ma ona takie piękne loczki,a jak fotogeniczna ,normalnie pozuje nam
Ja się zastanawiam jak tam Klaudii poszło?????????/strony świata,pisanie listu,ogólnie matma i polski,ludzie teraz w 3 klasie już ułamki zaczynają ,mnożenie i dzielenie do wielu tysięcy pisemne,obwody kwadratów ,prostokątów,nieszczęsne zadania z treścią...mojej Klaudii się gramy z dekagramami pierniczą
milimetry ,centymetry i metry też
normalnie się sama boję jak jej poszło ,
![]()