reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzieńdoberek
U nas pochmurno :crazy: i wietrznie.
Dawidek poszedł wczoraj spać o 23 i spał do 5 rano :tak:, kochany synek dba żeby mamusia sie wyspała, a potem do 8:30, a teraz leżakuje.

Heloł kobietki
Dopiero teraz jakoś odkryłam ten wątek :confused:
ja jetstem mamą 2, 5 roku siedzącą w domu mogę się przyłączyć????
Witaj i nie pytaj tylko wskakuj do nas :tak::tak:

RENIFERKU ja jak karmilam np w szpitalu i zasnelam z emi przy cycu to na mnie pielegniarki kzyczaly ze jeste, przemeczona i moge przygniesc albo spadnie mi z lozka ale wiesz co to taki byl sen i cuzwanie pamietam to dokladnie a uwielbialam z nia spac zwlaszcza w szpitalu czulam sie tam taka samotna :tak:
moja tesciowa tez na nas krzyczala ze mamy z emi nie spac bo ja zadusimy :crazy: nawet nie chcialo mi sie jej tlumaczyc :angry::rofl2:
Jak Majkę urodziłam to też w szpitalu mi nie pozwolili z nią spać :crazy:, a Dawid to raz tylko leżał w tej jak ja to mówię kuwetce :-D, a tak to cały czas ze mną w łóżku i tam nic nie mówili. A teraz To zasypia w swojej kołysce, a po pierwszej pobudce już zostaje w naszym wyrku, z Majką było tak samo, ale tylko w okresie karmienia.
Dzien dobry!
Nie mam dzis pomyslu na obiadek.:no: Jakies pomysly? Najlepiej, zeby bylo szybko i malo pracy.;-):-)
U mnie śledzie w śmietanie z jabłkiem i ziemniaczku w mundurkach :-p, jeszcze Majce muszę coś wymyślić.
hej
a ja wróciłam do nauki sikania na nocniczek, mała chodzi dziś w tetrowej pieluszce, zobaczymy co z tego będzie,
POWODZENIA
Witam wszystkie mamusie:-)! Mam 5 miesiecznego synka Philipa tez siedze z nim w domku,ale moj maz jest kochany.Pracuje po 12 godz w nocy przychodzi rano i zabiera naszego skarba na 3 godzinki do drugiego pokoju zebym mogla sobie pospac.To jest b. duza pomoc dla mnie poniewaz moje dziecko je co 2 godz w nocy i jestem nie przytomna :o) Pozdrawiam!
Witaj. No to faktycznie mąż kochany :tak:. Mój tak w weekend pozwalał mi się wyspać jak byłam w ciąży, szedł do majki do pokoju i drzemali jeszcze u niej, teraz jeszcze nie musi bo daje radę :tak:

NIKODEM śliczny. Taki duży sie wydaje ile on ma na tych zdjęciach?

reklama
Cloe, Sewa Maciek tez na poczatku umial pedalowac tylko do tylu. Teraz umie juz w obie strony.;-):-) Ale jezdzi tylko po domu, bo nie odwaze sie wziac rowerka na spacer -nie dam rady jezdzic wozkiem i jednoczesnie pilnowac Macka. Slysze, ze Grzes sie juz obudzil -ostatnio spi po pol godziny:wściekła/y: Nic w tzm czasie nie da sie zrobic -ani odpoczac, ani nic.:crazy::angry:
No to lece do niego bo beczy.:-(

WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE...
SINIA ty to masz glodomorka jesc co 2 godzinki w nocy hmmm nie zazdroszcze tego wstawania...
Moja Mala je w dzien co 2 lub 2,5 h w nocy budzi sie raz ok 2 lub 3 potem dopiero ok 6 zje i spimy do 10 lub 11. dzis obudzila nas moja mama telefonem przed 10 pogadalam z nia dalam malej jesc i znow zasnela no i teraz sie pomalu budzi znow zje i bedzie lezec grzecznie w lozeczku az zasnie Hanifka to takii maly spioszek i Mlekolaczek jak to na nia mowie
Co na obiad hmmm jeszcze nie wiem ale mam czas bo my obiad jemy o 19 jak maz z pracy wraca...
to do potem ide mleczko robic
od dzid robie malej mieszanke z 5 miarek mleka i 150 ml wody co daje 170 ml wszystkiego pewnie nie wypije ale skonczyla 2 m-ce

Witajcie Kobietki!!!

U nas super pogoda!!! Tak to ja lubię, no i wyspana jestem... Kuba po raz pierwszy do dłuższego czasu nie obudził sie w nocy, ja się obudziłąm, ale to chyba z przyzwyczajenia, ale zaraz zasnęłam... ach jak ja lubię spać...

Elisabeth pozycz czasem takiego tescia...
Nie dam, mój i koniec:-D ale stówką mogę się podzielić he he;-)
ide podglądac małego, znowu mi sie jakies schizy zrobiły ze przez ten zapchany nos przestanie oddychac... w ogóle chce go wziąść w nocy do nas do łóżka bo w wózku płacze jak opętany, ale boje sie ze go przygniote jak bede spała...
Renifer ja małemu psikałam do noska roztworem wody morskiej... Sterimar lub Marimer... nawilża nosek i pomaga w oddychaniu szczególnie teraz jak grzeja w kaloryferach i jest suche powietrze... używam tego do tej pory...

Elizabeth też bym chciała żeby teść dał mi 100 zł tak bez okazji:sorry: pomażyć nawsze można;-)
Cloe z Tobą też mogę się podzielić;-), tylko co dla mnie zostanie? hm?:-D

Heloł kobietki

Witaj Mamo Kubusia, ja tez jestem mamusią Kubusia, w ogóle dużo tu Kubusiów:-)

Nie mam dzis pomyslu na obiadek.:no: Jakies pomysly? Najlepiej, zeby bylo szybko i malo pracy.;-):-)
Ja własnie dizś robię to o czym pisze gosiaczek:
Pomysł na rybę w sosie śmietanowo szpinakowym lub koperkowym z Winiary?? Ja robiłam już parę razy i nam smakowało bardzo, zawsze robiłam pangę. Polecam
Ciekawe czy mi będzie smakowało, ale myślę ze tak:tak:

Siemanko kochane...
J ajuz po pracy od 12,,zjadłam,pje kawe,ąłduje drugi sprzet,,bo w tamtym bateria ajkas o dupy,bo wczoraj ąłdowałam,a dzisiaj kaput jakc hwilke angrałam,,makabra,,wzięłam inna baterie z kamery..dobrze ze mam aparat razemz nagrywaniem,,w razie awarii kamery,,film nakręce aparatem...no bo ide przezciez dziecko nakręcac jak ślubuje,hehe

Heloł kobietki
witaj,witaj...

Witam wszystkie mamusie:-)! Mam 5 miesiecznego synka Philipa tez siedze z nim w domku,ale moj maz jest kochany.Pracuje po 12 godz w nocy przychodzi rano i zabiera naszego skarba na 3 godzinki do drugiego pokoju zebym mogla sobie pospac.To jest b. duza pomoc dla mnie poniewaz moje dziecko je co 2 godz w nocy i jestem nie przytomna :o) Pozdrawiam!
o sinia witaj,,ale masz męża super...

Witam!

Ja od samego rana wściekła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: przestały mi grzać kaloryfery w łazience :wściekła/y: już dzwoniłam do administracji ma ktoś przyjść. Umyć sie w takiej lodówie to niezły wyczyn :szok:
:tak:
no nie zazdroszcze,,ja tam jeszcze nie grzeje wogole u mnie w domu...bo jakoś mic iepło i matetkowi,,a kto przyjdzieto mowia,ze zimno u mnie,,a nam goraco,hehe

Za długo pisałam, miałam przebrać Dawidka a on zasnął i pewnie znowu się przesika.
ojojoj mamusia,,BB wazniejeze od synka,hehe;-)

Elisabeth mysle, ze bedzie ci smakowalo.:tak: Nam smakowalo (no oprocz Macka, bo on to niejadek, nie lubi nowosci i ma swoje waskie grono potraw w ktorym gustuje;-)). A u mnie odpada, bo nie mam ryby ani "pomyslu". Teraz mi sie nie chce wychodzic. Zreszta my zwykle spacerujemy po obiedzie -wtedy jest najcieplej. A ja stwierdzilam, ze zrobie makaron z serem. Co bym sie nie narobila.;-):-D

reklama
hey
mały chwilowo przysnął wiec się melduje!!!

jakoś zniosłam tę noc, co prawda mały spal w wózku, bo podstawiliśmy pod koła wózka papiery toaletowe, by główke miał wyzej i zaciągnelismy hamulec... po soli fizjologicznej czyszcze nosek, dzieki czemu na 4-5 godzin mały moze normalnie oddychac... dobrze ze są takie cuda na tym świecie...
jutro przychodzą do nas pierwsi goście - moje siorki i mój tata.... przy okazji mame chcemy z mezem sprzedac tacie by juz razem wrócili do domu... mama bardzo mi pomogła ale mały juz w poniedzialek konczy 2 tygodnie i dosyc dobrze sobie z nim radze... ponadto tylko usiąde przed kompa to juz na mnie krzyczy:sorry::sorry: ze nie zajmuje sie dzieckiem i takie tam...

spadam porobic przysiady i brzuszki, bo mam po porodzie brzuch jeszcze duzy... postaram sie byc wieczorem i Was poczytac...

Do góry