reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

KERNA
Kazda sie zna na tym co Je dotyczy hehe:-);-)
A ja jeszcze chcialam byc neonatologiem ale cos mi nei wyszlo ale to dluuga historia:no:
no fakt, ja mam nadieję ,że nigdy nie będę musiała się dowiedzieć co robić w takich przypadkach:sorry:AS kurcze trzymaj się...zjedz se ciacho to przejdzie;-) a tak serio po takiej dawce wapna to na pewno zacznie schodzić:tak:

reklama
Witam,ciasteczek dopiekłam i na pierniczki zagniotłam i do jutra w lodówce ma leżakować:tak:.
Kupiłam chłopakom do pokoju malutką choineczkę i żółte lampki-diody :cool2:i mi teraz mi koło kompa łypie:tak::-).I bieżnik świąteczny sobie sprawiłam:-p:tak:,a co!
Marta mnie to nie przeszkadza,że przeniosłaś,ale pisac tam nie bedę ,bo nie lubię tamtego wątku :no::sorry::sorry:.Wolałam,jak on byl tylko nasz.
Albo będę pisać tu ,albo wcale :sorry::sorry:
Wybór jest Wasz :laugh2::laugh2:
To pisz na razie tu;-):tak:.
Kerna ,ale Twój mały to chyba wcześniak?Dobrze pamiętam?
Co do kulinarnego,to go po prostu nie lubię,zanim coś tam odszukam to mnie szlag jasny trafia.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Widocznie szukać nie umiem.:szok::-D:-D:-D
Dlatego nie wchodze,żeby się nie denerwować.:tak:;-)
To poczekaj do stycznia;-):tak:,uaktualnię spis potraw i będzie można szybciej coś odszukać:tak:.
Dorotka,ogromne gratki dla Oliwki:tak:,małego Perszinga niedługo będziesz miała w domu;-):tak::-D.

Witam,ciasteczek dopiekłam i na pierniczki zagniotłam i do jutra w lodówce ma leżakować:tak:.
Kupiłam chłopakom do pokoju malutką choineczkę i żółte lampki-diody :cool2:i mi teraz mi koło kompa łypie:tak::-).I bieżnik świąteczny sobie sprawiłam:-p:tak:,a co!

To pisz na razie tu;-):tak:.

To poczekaj do stycznia;-):tak:,uaktualnię spis potraw i będzie można szybciej coś odszukać:tak:.
Dorotka,ogromne gratki dla Oliwki:tak:,małego Perszinga niedługo będziesz miała w domu;-):tak::-D.
dzięki Marta :tak::-):-)
Dowikla PW poszło.:tak:;-):-)

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE
co UZYLISMY DROGI TO nASZE.JAKAS MASAKRA JESZCZE TYE AUT TO JA NIE WIDZIALAM NA DROGACH A CO ROKU JEDZIEMY NA SWIETA:szok:

upssss wybaczcie te litery

Jechalismy 12h ale obawiam sie ze gdyby nie znajomosc skrotow i objazdow mojego mezulka bylo by z 15h
Laura byla grzeczna w drodze i nie marudzila Dzielnie jechala i nie mogla sie doczekac kiedy cioci zaspiewa sto lat:-D
Dotarlismy na 3 rano i balowalismy do 5 dzis pobudka po 11.szybko posprzatalismy i zrobilismy obiadek.Teraz kawusia i torcik
Jestem obzarta:-D

Musialam wpasc i co naklikac

Chyba do północy będziemy balować bo jeszcze śpi:szok::szok::szok::szok:
ojejku i jak bylo?
AS kurcze ja widzę, że skarbnica przepisów:tak::tak::tak::tak: pyszności....chyba isę skusze faktycznie na coś. A takie nowości na wigilie...:unsure:byłoby????
a czemu nie ;00 zawsze to jakos inaczej
Ja na jakas salateczke tez bym poprosila:tak::tak::tak:
Pierogow to mi sie nei chce robic ale salatka jakby byla prosta to bym sobie zrobila;-)
ja pierogi to zawsze kupne zjadam:-D
od babci ciasto i szampana
od M leg magic- ciulstwo jakich mało:sorry: ale nie wiedzieliśmy że to taka tandeta....
od teściowej kaske.....
od koleżanki korektor:tak:zamówiony wcześniej:-D:-D
e tam imprezka....

:rofl2::rofl2::rofl2:

AS
przepisy wrzucaj na kulinarny!!!:tak:

ja mam doła...
mialam isc z kolezanką na impreze ale nie miałam co na siebie włożyc, bo ze wszystkigo mi sadło wychodziło to sie poryczałam i nigdzie nie poszłam:-(
jak załoze swetr to nei widac, ale jak mam ju jakąkolwiek ciasną bluzke cienką na siebie założyc to dziękuje:crazy::crazy::crazy: pierdddd....
odechciało misie wszystkiego:-( mam ochote sie schlać, a nawet tego nie potrafie:crazy::crazy::crazy: bo nienawidze piwa, ani nic co ma smak alkoholu:crazy:
kochana ty juz nie narzekaj bo nie jedna by chciala tak wygladac
Wiec wysylam mega kopniaka na zachete:tak:
Oliwka lezy w łózeczku,lezy grzecznie cichutko to pewnie zaraz uśnie :tak::tak::tak::tak:

ale tu dzis kulinarnie się zrobiło mniam mniam,już się nie mogę doczekac świąt :-D:-D:-D:-D:-D tylko ze jakieś kilogramy przybędą to jest najgorsze niestety :tak::tak::tak::tak::tak:

a Oliwka mnie dziś zszokowała.normalnie mnie zamurowało.
był niegrzeczna,nakrzyczałm na nią a ona zaczyna mi grozić palcem i mówi do mnie" zamknij się momo" i ma taką srogą minę" normalnie mnie zatkało,szczena mi opadła.kurczę skąd ona to wytrzasnęła,nie wiem od kogo ona to usłuyszała :no::no::no::no::no::no::no:
dostała opiernicz za to,musiała przeprosic,nie spodziewałam się ze usłysze coś takiego od dziecka i to w takim wieku :no::no::no::no::no::no: strasznie mi się przykro zrobiło :-:)-:)-:)-( człowiek wszystko by dla dziecka zrobił a potem słyszy takie słowa,niefajnie :no::no::no::no::no:
kulinarnie i to jeszcze jak
Co do oliwki kochana o wystarczy ze uslyszala w tv nie koniecznie od kogos w domu bo pewnie takich slow nie uzywacie
eh:sorry:jutro zobacze- bo moze M przeczytał i mi to umknęlo
żałuje ze nie poszłam bo teraz musze siedziec przy łóżu maksa id 3 godzin bo mi wyje cały czas:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

kur....kur...kur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nienawidze swoich zasranych urodzin!!!!!! M poszedl w pizdu spać a ja mam sie z Maksem meczyc!!!!!!!!!!!!!
strasznie mi przykro, trzeba bylo dac mu dziecko i sie napic winka:tak:
a dlaczego Ci tyle czasu płacze????? znowu kolki?????czy co się dzieje?????

to obudź M,a co dlaczego Ty masz się męczyć ,w końcu to tez jego dziecko :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ej słuchajcie macie jakiś dobry syrop na kaszel???
bo ten flawamed jakoś Oliwce widze ze nie pomaga :no::no::no::no::no::no::no::no:

bierze go już 4 dni i nic,nie widzę poprawy.
skończyła mi sie butelka więc musze iść do apteki,to może porazicie jaki kupić :-):-):-):-):-):-)
na kaszel daje stodal ale teraz sie nie sprawdzil:cool2:
Hej mamuski Nie nadrobie was teraz moze pozniej mi sie uda was poczytac Wczoraj jakos weny nie mialam na pisanie na bb sama nie wiem dlaczego :-(Moze dlatego ze @ sie zbliza i nastroju nie mialam Na egzaminie ok Oczywiscie zdany ale odpowiedzi nam podali wiec lajt Wczoraj ubralismy choineczke I oliwka sie wczoraj roschodzila zas troche Wkleje kilka fotek Zla jakosc ale chcialam pokazac jak Oliwka zaczyna chodzic :tak:Zobacz załącznik 189983

Zobacz załącznik 189984

Zobacz załącznik 189985

Zobacz załącznik 189986
pieknie sobie radzi brawo!!!!
kurcze dziewczyny co mojemu bejbe się dzieje:zawstydzona/y: od wczoraj śpi mi pół godziny w ciągu dnia:szok::szok::szok: teraz też obudził się i wrzeszczy.....no i co mam robić? Wczoraj go przetrzymywłąm, że może zaśnie ale jęczał drugie pół godziny i go wyciągnęłam a potem po południu odlatywał....cholera:wściekła/y:

zabki:sorry:
Lali mohja miala okres ze spala mi po 20 minut i byla wyspana moze to przejsciowe

no to spadam w goscine:rofl2:

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE
co UZYLISMY DROGI TO nASZE.JAKAS MASAKRA JESZCZE TYE AUT TO JA NIE WIDZIALAM NA DROGACH A CO ROKU JEDZIEMY NA SWIETA:szok:

Jechalismy 12h ale obawiam sie ze gdyby nie znajomosc skrotow i objazdow mojego mezulka bylo by z 15h
Laura byla grzeczna w drodze i nie marudzila Dzielnie jechala i nie mogla sie doczekac kiedy cioci zaspiewa sto lat:-D
Dotarlismy na 3 rano i balowalismy do 5 dzis pobudka po 11.szybko posprzatalismy i zrobilismy obiadek.Teraz kawusia i torcik

No to witamy w Polsce Czy ja dobrze pamietam ze ty z Rybnika jestes?A gdzie teraz jestescie w PL Dobrze ze juz podroz macie za soba :tak:
MEDEUSKA

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN KOCHANA:tak::tak::tak:ZDROWKA,SZCZESCIA,POMYSLNOSCI,ZADOWOLENIA Z MEZA I KOCHANEGO SYNUSIA:-):tak:

BUZIACZKI
Medea spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe rowniez i odemnie Wszystkiego najlepszego
Witam dziewczyny:tak::tak:

Ja jestem mega nie wyspana bo stroilam choinke do 2:szok::szok::szok::szok:
potem ogarnelam w mieszkaniu i poszlam spac po 3:szok::szok:
Dzis nie umialam wstac ale jakos sie zebralam ok 10

Wstawie Wam fotke mojego dziela tyle ze efekt nie jest taki jan na zywo :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Bo nawet Anielskich wlosow itd nie widac:-:)-(
Chineczka sliczna No i do 2 ha stroilas????:szok:
a ja mam taką choinke...kupiłam w kocu sztuczną, bo zywa zaraz się obsypuje, a ja chcę mieć dłużej świątecznie...jeszcze na niej coś chcę powiesić ale nie wiem jeszcze co:-)
Przesliczna I te kokardki sa swietne:tak:
mamusiu ja ci posprzatam:-d:-d:-d:-d:-d
Sliczna pomocnica :tak:
No to ja chyba zakonczylam sprzatanie na dzisiaj:tak::tak::tak::tak:Wzielam sie za wszystkie pokoje i tak w kazdym z nich lataly meble,ciuchy i zabawki:szok::tak::tak::tak:Okna i balkon byly pootwierane a i tak bylo mi goraco:szok::szok::szok:No ale jestem zadowolona ze swojego sprzatania:tak::tak::tak::tak:Zaraz inaczej;-):-)
Mlode juz leza bo mi dzisiaj krocej pospaly,Dominik u siebie a ja siedze sobie z capucinko:tak::tak::tak::tak:Zaraz odgrzeje sobie ta moja pizze od wczoraj:-):tak:
No to zes wczoraj zaszalala z tym sprzataniem :tak:
To ja zapraszam do siebie..u mnie też będziesz mieć co sprzątać:tak::tak::tak: a Michał mi się obudził po 30min spaniu:szok::szok::szok:ja nie wiem co mu jest!! To 3 razy krócej:szok::szok::szok: będę mieć okropny dzień:crazy:
A moze on poprostu tyle potrzebuje ???????????
Witam :tak:

Ja tylko na chwilkę, na oczy nie wiedzę ze zmączenia :szok::eek: Machnelysmy z mama 150 pierogów :szok:
:szok::szok::szok: A to moja choineczka Oliwka mi dzis nic nie spala I teraz jest juz strasznie marudna Jeszcze chwile i ja polozymy kolo 18 mysle I mam nadzieje ze pospi juz na noc 091219_180826.jpg

091219_180625.jpg

091219_180542.jpg

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE

witaj w Polsce.
dobrze,że już dotarliście.:tak:

:szok::szok::szok: A to moja choineczka Oliwka mi dzis nic nie spala I teraz jest juz strasznie marudna Jeszcze chwile i ja polozymy kolo 18 mysle I mam nadzieje ze pospi juz na noc Zobacz załącznik 190048

Zobacz załącznik 190049

Zobacz załącznik 190050
Sliczna ta choineczka.
Oliwka dziś będzie grzeczna i da odpocząć mamusi.:tak::tak:
Zjadłam w sumie 20 tabletek i zaczeło odpuszczać powoli.
Mogę już do końca złożyć rekę w pięść,a to dobra oznaka.:tak::tak::-)

Agnes najsilniej jest wykrztuśny jest Ambrosol czyli Mukosolvan.
Lepiej działa podany ten przez nebulizator.
Aga a czy przy Flavamedzie jak podawałaś to oklepywałaś ją ?
Oklepywanie pomaga właśnie przy odrywaniu.
Z domowych sposobów to najsilniej wykrztuśny jest syrop z cebuli.
Musisz jednak uważać z podawaniem tych wykrztusnych,żeby jej nie zalać,bo będzie jeszcze gorzej.

A ja się chyba zatrułam jakimś oparami chemicznymi ze środków do czyszczenia.
Wstałam spuchnięta jak bania ,tak że miałam problem by oczy otworzyć.
Jak stanełam na wagę to ponad 2 kg więcej.:szok::szok::szok:
Tyle mi się wody w organizmie zatrzymało.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tego pieką mnie tak jakby swędzą i pieką całe nogi.
Jak się podrapie to pękają naczynka kwionośne i robią się wylewy podskórne takie jak przy sepsie :szok::szok::crazy::crazy:.
Nabrałam specyfików i czekam do 16 na efekty,jak nie będzie wyników widocznych to po 16 mam być w szpitalu.Koleżanka mi lekarza załatwiła na w razie czego u siebie na oddziale.
U mnie to zawsze coś innego niż u wszystkich.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy:
co to znaczy żeby ją nie zalać??????
mucsolwan jej teraz kupiłam zobaczymy :tak::tak::tak::tak::tak:

As współczuje kochana.mam nadzieję ze szybko zejdzie i obejdzie się bez wizyty w szpitalu :tak::tak::tak::tak:

ja już nie wiem.niby nic tam się nie wykluwa...ale cholera go..drze się jak :no:a jest śpiący bo co do niego przyjdę to zamyka oczy ,ale zaraz zaczyna wrzeszczeć.....:-(pół godziny to chyba mało na takiego malucha:eek:

a może to zeby?a ucho go nie boli?
daj mu viburcol to się uspokoi :tak::tak::tak::tak:

Dowikla ja od Encortonu puchnę jak bańka wstańka .Nie mogę tego ,bo zagraża wstrząsem anafilaktycznym.:wściekła/y::wściekła/y:
Ja muszę mieć czysty hydrocortyzon i fenicort podany.:tak:
Już to przerabiałam jak mnie pszczoła ugryzła.Pamiętasz?
Po 3-4 dawka zaczyna wszystko mijać.:tak:;-)
Wypiłam już 12 tabletek wapna i wzięłam 2 loratadyny.
Na pewno się zatrzymało na jakis czas.
Zaczynam mieć mrowienia ,więc są 2 możliwości.
Albo lada moment zacznę puchnąć bardziej,albo zacznie odpuszczać.:tak:
Poczekamy,zobaczymy.:-D:-D:-D
Raz się żyje co nie?:cool2::cool2:

mamam ndzieję ze odpusci.trzymam kciuki aby tak było :tak::tak::tak::tak::tak:

Zjadłam w sumie 20 tabletek i zaczeło odpuszczać powoli.
Mogę już do końca złożyć rekę w pięść,a to dobra oznaka.:tak::tak::-)

20 tabletek???? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
a nie przedawkujes tymi tabletkami??????

reklama
dzięki Marta :tak::-):-)
Dowikla PW poszło.:tak:;-):-)
Dziekuje:tak::tak::tak:
Przeczytane i odpisane;-):-)
I oczywiscie skorzystam:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ello moje drogie

Ja juz w POLSCE

Super ze bezpiecznie dojechaliscie i ze Laura byla taka dzielna:tak::tak::tak::tak:

Do góry