reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

no kochana cyzby dzidzius??

nie wiem czy to forum tak na mnie nie działa;-)
ale serio normalnie mi sie poskładało do kupy i się przestraszyłam teraz tak mam jeszcze jeden test ciązowy poszłam poszukac i znalazłam i się zastanawiam czy zrobic teraz czy zaczekac do jutra rana ale kurna mdli mnie strasznie cay czas sobie to tłumaczyłam inaczej ale to jakosod tygodnia mam tak najpierw zwaliłam na początek grypy żołądkowej a teaz już się zastanawiam czy to nei grypa maciczna:-D

reklama
A u mnie było weosło. W sobotę Piciu po pracy zawiózł nas do brata i było wesoło, późńiej wzięłiśmy dziewczyny i poszłiśmy spacerkiem do rodziców jak się okazało na obiad, a już obżarci, hehe, dziewczyny wariowały jak szalone. Miałąm w planac wieczorkiem u mamy zalac wanne i z mała ise wypluskać, ale ze ojciec mial urodziny ( zapomnialam ) to chlopcy skoczyli po flaszke i pobalowaliśmy, no ale co to jest )0,7 na 5osób??? Tak więc było grzecznie, ale póki oni poszli to mala sie zrobila mega spiaca i juz pokąpane było, ech...
W niedziele do kościoła z mamaa i małą-ale było, mała krzyczała na księdza, że za głośno mówi, ludziom, którzy stali przy ławkach kazała siedzieć ( na posadzce), no i latała koło księdza na czytaniu, hehe. No ale to taka msza dla osób chorych i małych dzieci, że mogą robić wszystko co chcą, nawet wchodzić księdzu o kolananch na ołtarz ( juz to kiedyś widziałąm, heheheheheh).
Późńiej P przyjechał na obiad, dostał mega zakupy które z bratową robiłamdzień wczesniej i został oddelegowany do domu. A mamam, mała i ja pojechałyśmy do prababci i mojej chrzestnej. Tam mała znów się wyszalałą, ja odpoczełam, Wieczorem przyjechał po nas P i do domu. Mała padnięta, ale zasnęła dopiero o swojej 21, hehe. No i nocka była świetna, więc z samego rana, czyli cos po 6 wskoczyłam na bb, ale miałąm sporo do poczytania, więc jestem dopiero teraz, no ufffffff

OOOOOOOO, na zaawansowanej edycji jest łatwiej:-)
o to fajnie ze u was takie msze robią:tak::tak::tak::tak::tak:
u nas to sie by ksiedzu nie chciało:no::no::no::no:
Witam w ten piękny słoneczny dzień :-):-)
Ja tylko wpadłam sie przywitać i zmykam nas pakować bo za 2godzinki wyjeżdżamy. Wrócimy dopiero w niedzielę chyba tak więc do usłyszenia za tydzień (nie wiem jak to przetrzymam :-p:-p)
Miłego klikania :-):-)
milego odpoczynku, sama bym z checia gdzies wyjechala:tak::tak::tak:
słoneczny dzien to chyba tam u was tylko u nas wieje jak chorera, coprawda slonce czasem sie przebije al to tyle:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::dry::dry::dry:
By choć troszeczkę ułatwić odnalezienie się w nowej szacie BB napisałam kilka przydatnych informacji.

https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...min-ogloszenia-moderatorow-37533/#post5081072

Gdy coś się zmieni, dojdzie jakaś nowa opcja ... razem z medeuską poinformujemy was o tym.:tak:
jak zwykle na straży ;-);-);-);-);-):-p:-p:-p
Hej kobietki poniedziałkowo:happy:
Madziula ale masz fajną ilość postów 2 222:-D:-D:-D:-D:-D:-D
u nas w nocy wiało jak diabli a teraz piździ jak w kieleckim:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Antek w nocy budził nam się chyba z 5 razy zawsze tak jest u niego od urodzenia tak miał jak były tylko wiatry to się budził płakał był niespokojny więc noc ciężka:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:tym bardziej że ja sobie o 20 kawkę wypiłam i potem do 24.30 na forum siedziałam (musiałam się naumieć tego:rofl2:) potem prysznic o 1.10 położyłam sie do łóżka i nam się z Pietruszką gadulec włączył i do 3.15 gadaliśmy:szok:a potem do Antka trzeba było wstawać :baffled:no więc jestem niewyspana z lekka:-D:-D:-D:-D
Julinę zostawiłam dziś w domu tak wieje do tego ona zaczyna kaszleć i deszcz leje:angry:no kocham taką pogodę:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:a i tak rano musiałam wstać i gnc do sklepu ale najpierw do bankomatu bo w biedronce kartą nie można płacić no więc lecę te 2 km do bankomatu wkładam kartę wbijam pin wystukuje ile chcę a tam lipa nic no więc sprawdzam saldo kasa jest:baffled:no to znów pin i lipa nic potem dopiero info że w bankomacie brak kasy:szok:no super a ja w portfelu 5 zł:wściekła/y:a najbliższy bankomat w mieście bo w casto zepsuty a w realu od 9:wściekła/y:dobrze że obok sklep w którym można płacić kartą:crazy:więc małe zakupy zrobiłam:baffled:ale w portfelu 5 zł a Adam potrzebuje 12 zł na koncert chopinowski:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
A dziewczyny ta dziewczynka Martusia się znalazła:tak::tak::tak::tak::tak::tak:babeczka mi w sklepie opowiedział że wszyscy jej szukali a dziewczynka cała i zrowa znalazła się rano :tak:wyszła ze swojego bloku i zamiast iść do tej sąsiadki to coś ją zaciekawiło i poszła dookoła bloku a potem jej sie pomieszało gdzie ma iśc bo wszystkie bloki takie same:-(płakała chodiła po osiedlu ale nikt jej nie spotkał i bidulka weszła do pierwszego lepszego bloku zeszła schodkami w dół do piwnicy i zsneła na tych schodach:-(rano ktoś ją znalazł:tak:boże co ta matka rodzina przeżyła to ich:-:)-:)-:)-:)-(taki rozum dziecka nie zapukała do nikogo tylko weszła do piwnicy:crazy:dobrze że tak sie to skończyło:tak:
to dobrze ze sie dziopka znalazła , kurcze ale co rodzina przeżyła, aż włos sie jeży:no::no::no::no:
:-D:-D:-D niezła jest

dzisiaj mam zebranie u Laury w szkole mało przyjemne z nia na szczęście nie mam problemów na semestr była 2 w klasie i 3 w szkole więc z nauką dobrze jest :tak: ale trafiłą na wyjątkowo perfidna klasę w tym gimnazjum, ciągle jakieś problemy a jak mi ostatnio z łaczem się wyżaliła jak się chopcy odzywają do niej i do jje kolezanki to mi się włosy na głowie zjezyły i zaraz nastepnego dnia w szkole byłam teraz będzie jazda na zebraniu bo mam zamiar zrobić awanturę konkretną chhłopak do mojej córki-" ciągnij mi" i lepsze teksty normalnie szok niestety dziewczyny sa gnębione bo się dobrze ucza a reszta w tej klasie mizernie ciągnie więc je napiętnowali :no: nauczyciele sobie z ta klasazuełnie nie radzą z tego co zauwazyłam

niestety taka szkola w polsce, za naszyh czasow to tak nie bylo wiadomo ze byly jakies glupie odzywki ale nie tak wulgarne:no::no::no::no:
ale niestety od kad pamietam tych ktorzy dobrze sie ucza traktuje sie jak ostatnie nie powiem nawet co:no::no::no::no:

witam poniedzialkowo, u nas piździ choc nie az tak strasznie,
gadalismy wczoraj z tata i wiemy juz jak zrobic ta chalupe ale niestety brak funduszy:no::no::no::no:
a kredytu niestety nie dostaniemy chyba, jutro do gia wiec moze wskocze do banku i sie popytam:tak::tak::tak:
ale watpie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czarkowi jeszcze cos charczy i kaszlec mi zaczyna dzis w domku nigdzie nie wybywam,

mam ptanko dziopki na obiad chcialam zrobic pizze na blaszce ale nie mam przepisu na spód, najlepiej jakby byl bez drożdży bo ich nie posiadam, i jakis łatwy:tak::tak::tak::tak:;-);-);-);-)

As, ja wiem tylko tak ogólnikowo, że umowa ustana jest wiążąca... Ale wiem, ze przy UW działa doradztwo prawne, zajmują sie tym studenci. Są bezpłatne porady, ale jak do nich dotrzeć nie wiem.

Nata, maka + oliwa z oliwek albo olej + woda. Szczypta soli, może byc trochę estragonu. Wychodzi całkiem smaczne kruche ciasto :)

Ostatnia edycja:
mama mojego Leszka sądziła się o zachowek i wiem ,że skorzystała z tych porad prawnych któe są darmowe i jej świetnie tam poprowadzili wszystko w waiwe są ona się pytała na wyydzaile prawa i jej ktos dał telefon i adres

Witam
O w edyci zaawansowanej szybciej dziala BB

U nas noc spokojniutka jak zawsze
Wczoraj wialo ze glowe urywalo a dzis super bez wiaterku i deszczu
Przed chwila dzwonila kolezanka ze chce wpasc z corka na kawke.No coz ja dopiero wstalka wiec szybko musze sie wziassc za porzadki i umyc wloski
Potem wybieram sie do Kiku bo widzialam w reklamie fajna bluzke za 8e i sportowa tunike za 5e
Bluzeczki dla Laury na krotki rekawek po 2e:szok:Trzeba podjechac i zobaczyc:tak:

Mlena dawno cie nie bylo a to co sie dzieje w szkolach to az strach myslec.Moze madz fasolke w brzuszku:sorry2:przy takich objawach bardzo prawdopodobne:rofl2:

Luna 0.7l na 5 osob:szok::-Dno to faktycznie kulturka :) Lubie takie imprezki gdzie nie da rady sie upic a zawsze jest wesolo:tak:

Anabuba jestem ciekawa jak BB u Ciebie dziala

Malinka ktorko piszac w szkolach jest koszmar!!!

hmmm co ja jeszcze chcialam napisac:nerd:

Laura wcina sniadanko bo wiadomo ze do 10:30 spalysmy :-D:-DA ja ide umyc wloski za ten czas bo jak zwykle beda schly do wieczora:baffled:

AS ja korzystalam kiedys z porum prawnego i tam super doradzajahttp://forumprawne.org/

Ostatnia edycja:
nie wiem czy to forum tak na mnie nie działa;-)
ale serio normalnie mi sie poskładało do kupy i się przestraszyłam teraz tak mam jeszcze jeden test ciązowy poszłam poszukac i znalazłam i się zastanawiam czy zrobic teraz czy zaczekac do jutra rana ale kurna mdli mnie strasznie cay czas sobie to tłumaczyłam inaczej ale to jakosod tygodnia mam tak najpierw zwaliłam na początek grypy żołądkowej a teaz już się zastanawiam czy to nei grypa maciczna:-D
To sprawdź i daj nam znać czy forum powiększy sie o nowego dzidziusia.:-)

U nas piżdzi jak w kieleckim ale nic dziwnego bo do kielc mam tylko 60 km i ze spacerku nici. Tez sie musze wziąc za jakieś pożądki bo mąż wraca ok 13 z pracy po 10 godzinach, ale przez @ mi sie nie chcę, nawet sie jej nie spodziewałam dzisiaj bo nic mnie nie bolało a mam strasznie nieregularne podobno tabletki antykoncepcyjne regulują cykl, mam pytanie: Dziewczyny jak Wy się zabezpieczacie, ja chce iść do gina po tabsy a mój P mówi że on i tak nie będzie im ufał do tej pory stosowaliśmy stosunek przerywany i czasami gumki.

mlenka walnij testa bedziesz wiedziala co ci jest;-);-);-)
As oby ci kbulec do zdrowi wrócił, może to jelitówka jakaś albo inny wirus tyle tego teraz w powietrzu ze szok:tak::tak::tak::tak:

własnie się zaczełam miotac po domu ale nie wiem test powinnam niby zrobić dopiero w dniu przewidywanej miesiączki z drugiej strony to jak szybko po zapłodnieniu mogą być takie objawy?? kurze oby to była urojona bo będzie ciężko teraz finansowo z kolejnym dzieckiem :no:

... Dziewczyny jak Wy się zabezpieczacie, ja chce iść do gina po tabsy a mój P mówi że on i tak nie będzie im ufał do tej pory stosowaliśmy stosunek przerywany i czasami gumki.

Sory, ale stosunek przerywany to nie antykoncepcja :sorry2: w przeciwieństwie do tabletek :tak:

własnie się zaczełam miotac po domu ale nie wiem test powinnam niby zrobić dopiero w dniu przewidywanej miesiączki z drugiej strony to jak szybko po zapłodnieniu mogą być takie objawy?? kurze oby to była urojona bo będzie ciężko teraz finansowo z kolejnym dzieckiem :no:

Ja bym bezstresowo do miesiączki poczekała :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
As, ja wiem tylko tak ogólnikowo, że umowa ustana jest wiążąca... Ale wiem, ze przy UW działa doradztwo prawne, zajmują sie tym studenci. Są bezpłatne porady, ale jak do nich dotrzeć nie wiem.

Nata, maka + oliwa z oliwek albo olej + woda. Szczypta soli, może byc trochę estragonu. Wychodzi całkiem smaczne kruche ciasto :)
dzieki i jak to sie piecze???
To sprawdź i daj nam znać czy forum powiększy sie o nowego dzidziusia.:-)

U nas piżdzi jak w kieleckim ale nic dziwnego bo do kielc mam tylko 60 km i ze spacerku nici. Tez sie musze wziąc za jakieś pożądki bo mąż wraca ok 13 z pracy po 10 godzinach, ale przez @ mi sie nie chcę, nawet sie jej nie spodziewałam dzisiaj bo nic mnie nie bolało a mam strasznie nieregularne podobno tabletki antykoncepcyjne regulują cykl, mam pytanie: Dziewczyny jak Wy się zabezpieczacie, ja chce iść do gina po tabsy a mój P mówi że on i tak nie będzie im ufał do tej pory stosowaliśmy stosunek przerywany i czasami gumki.
my nic nie stosowaliśmy na pocztku samym tylko jakies gumki i o jakies moze ze 3 razy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:;-);-);-)
i dopiero po 2,5 roku czarek sie zjawil, az sie zaczynalam bac ze jestem bezplodna:tak::tak::tak::tak:

Do góry