Natalineczka555
kocham kochać :)
natalineczka555-uuuu...to nie za fajnie że tak daleko!
a jak nie wruci jutro to do kiedy ma być na tej delegacji?
do swiat prawie:-

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
natalineczka555-uuuu...to nie za fajnie że tak daleko!
a jak nie wruci jutro to do kiedy ma być na tej delegacji?
mam jej na to zwracać uwagę/poprawiać ją/czy to błąd?Agnes wcale nie masz co się martwić, mojej kolezanki córka jest pół roku starsza od mojej Mai i też "r" nie wymawia i jak prowadzę Maję do przedszkola to w jej grupie też jest dużo dzieci które "r" nie wymawiają![]()
nie martw się ponoć lepiej jak dziecko zamiast r mowi l niz zeby mówiło j, wtedy ponoc pozniej bedzie mialo problem,zreszta oliwka jest jeszcze malutka, na pewno sie nauczy,ale jeśli chcesz możesz ją poprawiac i probowac uczyc ja wymawiac rrrrrrrrr;-);-);-);-);-)a właśnie od jakiegos czasu zauazyłam ze Oliwka nie wymawia literki "R" tylko "L" mam sie już zaczynać martwić w jej wieku???
jak myślicie powinnam sie już wybrać z nią do logopedy??????
próbuję ją anuczyć ,zeby powtarzała różne wyrazy ale nic z tego zawsze zamiast "r" mówi "L".
a może żle się do tego zabieram![]()
na balkonieWitam wieczorkiem
Ferajna juz spi a ja ogladam Taniec z gwiazdamiI zaraz chyba zmykam spac:-)Ostatnio cos coraz wczesniej sie kłade-ale to chyba dobrze
mam pranie na balkonie ale nie chce mi sie po nie iscJak jakis czas temu patrzylam to bylo jzu sztywne
AGNES
Moje dziewczynki tez czasami zamiast R mowia L lub J ,ale to jest normalne w tym wiekuWiec nie masz sie czym martwic
na balkonie
ja tez mialam dzis taki pomysl tak fajnie sloneczko swiecilo i mnie wreszcie tez oswiecilo ze jest zima![]()