reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam wieczorna pora

Ja caly dzien przesiedzialam nad ofertami wakacji w Chorwacji
Teraz nawet widze te ceny i hotele
Ostatecznie wybralam sposrod mnostwa Hoteli 3 do wyboru:-)Zawsze cos
Wybieramy sie na wyspe Rab w miejcowosc Lopar:-):-):-):-)
Juz sie ciesze :) Oczywiscie jedziemy na tydzien od 4-11 lipca :) wlasnym samochodem
Wykupujemy noclegi, sniadania i obiadokolacje.

Dowikla widze ze ladny sajgon masz ale pociesze Cie bo moja Laura dzis tez robila co chciala.MOj lezy na sofie caly dzien wiec Lali korzystala :)):-D
Natalineczka wspolczuje Ci ale czas szybko minie i nim sie ogladniesz Twoj bedzie juz w domku:tak:Nie denerwuj sie bo to nie wskazane w Twoim stanie:sorry2:
Agnes moja tez nie mowi r ale to normalne dzieci jak maja 5 lat wtedy ida do logopedy o ile dobrze pamietam bo Maks siostry mial zajecia z logopeda jako 5 latek:cool2:
Myszunia milo ze wpadlas Jeszcze troche i znajdziesz wiecej czasu na BB
AnekM w rzeczywistosci jestesmy inne.Moze na zdjeciach troche podobne jestesmy:sorry2:
Kerna 3 dni szybko mina, trzymam kciuki bedzie dobrze:happy2:
Anaconda witam ! Fajnie ze juz jestescie w domku.Maja znow chora:confused::baffled: Biedaczka oslabiony ma organizm.Podajeszz jej moze tran?Podobno jest super:cool2:

wiecej nie pamietam wybaczcie

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet naszym przepięknym paniom :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

2..jpg1..jpg6..jpg7..jpg5..jpg3..jpg

PRZYJMIJ ŻYCZENIA BABO KOCHANA
OD DRUGIEJ BABY Z SAMEGO RANA!
NIECH KAŻDY DZIEŃ BĘDZIE RADOSNY,
PAMIĘTAJ BABO:OBY DO WIOSNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

STRASZNIE mi dzisiaj kregosłup daje popalic , mam wrazenie ze odcinek ledzwiowy chce wejsc mi w lewą strone biodra , cholerny ból :no::no::no:a przeciwbólowego nic nie wezne zawsze brałam ketonal a teraz bede sie męczyc:-:)-:)-(-)

WSPOLCZUJE BOLU KREGOSLUPA

Hej laseczki

weszlam rano, ale nie byłam w stanie nic napisać:-D
Maks o 6 zrobił pobudke na jedenie, nakarmiłam go, dałam smoka i poszedł dalej spać:tak:

wczoraj troche popiłam:zawstydzona/y::cool2::cool2: miał być fajny wieczór ale sie spieprzył- nawet nie mam ochoty o tym gadać:no: w każdym razie jestem poklocona z M:sorry2:

jak maks zasnąl to ja tez jeszcze spałam do 10
głowa mnie boli cholernie- ide wziac tabletke isie polozyc:blink::blink:
uuuuuuuuuuu
kacunio?:-D
trzebabylo tyle nie pic:-p

A mnie ostatnio lazi po glowie czy aby Oliwce nie grozi otylosc.Bo wydaje mi sie ze ona juz tyje ,jakos dla mnie cosraz grubsza sie robi.Ona rosnac nie bedzie tzn bardzo pomalu a gdzies to jedzenie musi sie zbieraz.No nic takie mamostatnio dziwne mysli.Jak pojedziemy w tym tygodniu do endokrynologa to sie zapytam.Nie wiem moze taim dzieciom trzeba troche innej diety zastosowac.Nie martwie sie na zapas ale od kilku dni lazi mi to po glowie i spokoju nie daje :-(. Milej niedzieli.

kochana narazie sie nie zamrtwiaj.Oliwka jest zywym dzieckiem to wsyztsko spali
pogadasz z endo to Ci wszytsko wyjasni
kiedy masz wizyte?

Witam w niedzielę. Pustki jak nie wiem co :szok: aż w szoku jestem :tak: witam nowe mamuśki, mam nadzieję że na dłużej zawitacie :tak: Kubek śpi, ostatnio wcześnie wstaje więc go wcześniej kładę teraz spać :tak: dzisiaj do teściowej a mnie @ dogonił wczoraj i zaczyna mnie dopiero teraz wszystko boleć :dry: wczoraj w mieszkanku musiałam wszystko zmierzyć i stwierdziłam że wydam majątek żeby to mieszkanie wyglądało jako tako i żeby dobrze się w nim czuć :sorry2: no cóż sami chcieliśmy ale jakoś to będzie, pomału i wszystko będzie dobrze :-) u mnie słoneczko świeci i w miarę ciepło jest :tak: Kuba już spacerek zaliczył :tak: życzę miłej i spokojnej niedzieli ;-)

oj zobaczysz jak juz pojdziecie na swoje to bedzie git!
kiedy przeprowadzka?

kochaniutka nie martw sie bedzie dobrze, lepiej zapytaj lekarza i sie nie martw;-);-);-)

a ja siedze i sobie podryczkuje, m przed chwila wyjechal :-:)-:)-:)-:)-:)-(
znow delegacja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
tym razem prawie do swiat:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
beeeeee, buuuuuu
az nie chce myslec co to bedzie jak czarek wstanie, teraz jak D byl w domu to tak sie z czarkiem mocno zrzyl a maly z nim ze bedzie masakra:no::no::no::no:

bidulu
tulam mocno

Witam! Ja sobie wsio poprasowałam, jeszcze pakowanie zostało ale to wieczorkiem. Zuza spi jeszcze. Widzę że trochę z noska jej leci:baffled: Ciekawe czy przyjmą nas na oddział. O sobie nie wspomnę. Dostałam @:sorry2:

dobrze bedzie
dacie rade
Zuzia szybko sie przyzwyczai do nowego miejsca!
trzymam kciuki i wracajcie szybko iz drowo

Hej laseczki,witam sie z nowa mamusia ,zapraszamy:tak:

Ja po imprezce wczorajszej,było super,wsród znajomych i z duza ilością alkoholi:-
Pośpiewaliśmy na karaoke ,mój m to sie tak rozkręcił,że mikrofonu nie wypuszczał,aż gardło go dziś boli:-D Naśmiałam sie tak ,ze zmarszczek mimicznych dostałam:-D Pogadałam z dawno nie widzianymi kolegami ,no fantastycznie ,móiwę wam,wróciiśmy przed północą i lu,lu .Tylko teraz mnie głowa boli,rano czułam sie lepiej niz teraz:-D taki kacyk z opóżninym zapłonem:-D
:

zazdroszcze!
ale nie kaca tylko imprezy:-D

A mojego M naszło na gofry:szok::no: i oczywiście musiałam je zrobic.Ale zaraz przychodzą znajomi i poczestunek jak znalazl,zwłaszcza że na ten weekend nic nie upiekłam.

eeeeeee
ja na cisto to do tesciowej albo do mamy chodze:-p:-p:-p

Dzień Dobry! :-)

Ja, oczywiście, tylko na chwilę! Dopiero co udało mi się uśpić Zuzię, która od 9.00 wisiała mi na cycku. :dry: A właśnie wstał Piotruś i zaczyna marudzić :baffled: Powiedzcie mi, jak wy to robicie, że zajmujecie się dwójką tudzież trójką i jeszcze macie czas na BB????? :confused::confused::confused:
:

kobieto niedawno urodzilas!
poczekaj jeszcze troche i sie wszytsko ulozy i znajdziesz na wszytsko czas:tak::tak::tak::tak:
a jak brdawki?wygoily sie juz?

a ja muszę zacząć się pakować do tegoszpitala powoli...jutro nie będę mieć głowy. A najlepsze jest to, że nawet nie wiem gdzie ten szpital jest!!!! Co ja mam tam zabrać..ehhh....

wiem jaki to stres ale bedzie dobrze

Witam :-):-):-)
Melduję że już wróciłyśmy. Maja chora więc jutro czeka nas lekarz. Stęskniłam się za wami :tak::tak::tak: ale u mamy było mi tak dobrze że chętnie wcale bym tu nie wracała, tylko tam została i oczywiście neta podłączyła :-p:-p

fajnie ze juz jestescie
zdrowka dla <Mai
bidulka znow chora:-(

a właśnie od jakiegos czasu zauazyłam ze Oliwka nie wymawia literki "R" tylko "L" mam sie już zaczynać martwić w jej wieku???

jak myślicie powinnam sie już wybrać z nią do logopedy??????

próbuję ją anuczyć ,zeby powtarzała różne wyrazy ale nic z tego zawsze zamiast "r" mówi "L".

a może żle się do tego zabieram :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

a Ty zno za duzo wymagasz od swoejgo dziecka
norma jest taka ze dziecko powinno wymawiac "r" okolo 6 roku zycia
wiec ona ma jeszcze duuuuuuuzo czasu:tak::tak::tak::tak:
mow do niej normlanie
nie poprawiaj nagminnie bo ona nie da rday jeszcze mowic "r"
lepiej niech mowi :"l" a nie "j" bo pozniej wyjdzietakie gradlowe "r"

witam wieczorna pora

Ja caly dzien przesiedzialam nad ofertami wakacji w Chorwacji
Teraz nawet widze te ceny i hotele
Ostatecznie wybralam sposrod mnostwa Hoteli 3 do wyboru:-)Zawsze cos
Wybieramy sie na wyspe Rab w miejcowosc Lopar:-):-):-):-)
Juz sie ciesze :) Oczywiscie jedziemy na tydzien od 4-11 lipca :) wlasnym samochodem
Wykupujemy noclegi, sniadania i obiadokolacje.

[

fajnie wam
ja mam nadzieje ze nam sie uda nad morze w tym rou wyjechac

ok.nadrobilam to teraz sie wiatm:-D

wczorajszy dzien minal fajnie.imieny u bbci uadne
wieczorem bylam padnieta wiec poszlam spac
za okanme -13 brrrrrrrrrrr
dobrze ze slonce jest to szybko sie ociepli:tak::tak::tak::tak::tak:
poki co ma byc tak slonecznie:-)
wstalam malej dac melko przed 7 i postanowilam do was zajrzec

u nas do srody rekolekcje
i tak jest glupio ze dzieciaki maja msze na 9 a pozniej na 10.30 do szkoly.Paulina lekcje ma skoroconei konczy o 12.30:baffled:
wiec dzis do kosciola nieidzie bo musialabym obie cieganac a mi sie nie chce:-p
zaproawdze ja do szkoly,a ze nie oplaca mis ie wracac bo niema sensu to pojde do bratwoej na plotki na te 2 godz.moze zostaiwe jej mala i wyskocze na zakupy:tak::tak::tak:
tzreba wykorzstac bratwoa poki w dwupaku:-p:-p:-p:-p

Paulina juz wstala,ale nie dziwne bo codziennie o tej porze wstaje
ale kazalm jej sie polozyc jeszcze

znalazla 2zl pod poduszka od zebowej wrozki za tego kla co jej wypadl:-):-):-):-)

w tym tyg p ma dniowki to wieczorem bede miala trcohe luzu chociaz,w sensie ze siedziecmi trche zajmie

mały zasnal wiec nie popisze tylko ide spac.... tylko cytatów juz marnowac ni ebede;-)
witam was dziewczynki!!!!!
kurcze już dawno nie miałam tak do dupy niedzieli:-(nie dosc ze musze w domu siedziec(bo blizniaki maja katar i kaszel)to na dodatek pokłuciłam sie z moim meżem:wściekła/y:chodzimy po domu i nic sie do siebie nie odzywamy-zupełnie jak sąsiedzi!!!!ale ja pierwsza nie wyciagne reki do zgody o nieeeeeeeee!:no:
jeszcze na dodatek nie spalam prawie całą noc mój alan ząbkuje i poprostu budzi sie z krzykiem i nie ma zamiaru wogule spac.poprostu jakis horror!!!!:baffled:
kurzce oby ta niedziela juz sie skaczyła.
mam nadzieje że juz jutro bedzie lepiej;-)wkacu jest jutro 8 marca to moze moj mąz wyciagnie pierwszy reke do zgody?:tak:

natalineczka555-to super że już lepiej czarusiowi:-)

pozdrawiam was wszystkie!!!:happy2:
wspolczuje- mo tez osttanio marudny, nie wiem czy to ząbki, czy moze skok rozwojowy.......

Dzień Dobry! :-)

Ja, oczywiście, tylko na chwilę! Dopiero co udało mi się uśpić Zuzię, która od 9.00 wisiała mi na cycku. :dry: A właśnie wstał Piotruś i zaczyna marudzić :baffled: Powiedzcie mi, jak wy to robicie, że zajmujecie się dwójką tudzież trójką i jeszcze macie czas na BB????? :confused::confused::confused:

Tęsknię za wami przeogromnie i nawet trochę staram się podczytywać, ale i tak wszystko mi z głowy wyparowuje. :zawstydzona/y: Zapamiętałam tylko, że są tu nowe mamy, które serdecznie witam! :tak:

Zmykam - muszę jakiś podwieczorek Piotrusiowi zaserwować! :tak:
tez sie dziwie dziewczynom:-D
napewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz,bo musi tak byc:-)
A surowke to kupuje w sklepie:p

Ja tez uwielbiam gofry

Moje dzieci zrobily taki sajgon u dziewczyn w pokoju ze nawet nie ma jak tam wejsc
Zaraz wkleje Wam fotki
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D mialas co sprzatac

A ja znowu buszuje na allegro:szok:Sama juz nie wiem co chce wiec ogladam wszystko po kolei i moze cos fajnego znajde:tak::tak::tak:

NATALINECZKO
Wiem co to znaczy jak nie ma meza w domu:no:Ja to chociaz mam mega wygadane dzieciaki i czasami bym Im te geby pozamykala;-):-D:-D:-D
A tak to przewaznie dzwonie do ktores z siostr i Im truje dupy hehe

A a moim dzieciom juz sie znudzilo sprzatanie ,dorwali sie do mojego aparatu i ogladaja focie
ojj jak ja bym chciala miec taki problem- u mnie to jesttak ze jak cos chce to na to nie mam:-D:-D:-D:-D:-D
a właśnie od jakiegos czasu zauazyłam ze Oliwka nie wymawia literki "R" tylko "L" mam sie już zaczynać martwić w jej wieku???

jak myślicie powinnam sie już wybrać z nią do logopedy??????

próbuję ją anuczyć ,zeby powtarzała różne wyrazy ale nic z tego zawsze zamiast "r" mówi "L".

a może żle się do tego zabieram :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
ysle ze poki co nie masz co sie martwic:tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki, witam poweekendowo.
Ni emiałam nawet jak wejść, z góry przeoraszam, pewnie nie dam rady nadrobić.
Naisze wieć po krótce co u nas.
W piątek wysprzatałam chatę, bo sobote P miał wolne i zaplanowałam współne siedzenie i gadanie i oglądanie filmów i w ogóle tak razem. tesciowa nie byłaby sobą, gdyby planów mi nie pokićkała, tak więc w sobotę kazała przyjechać na 11, bo do szymborza nagdrobki oglądnąc ( a chce pomnik w lipcu stawiać!), no dobra, później obiad, zadzwonił brat, ze ma wolną niedzielę i zeby sie skumac na wieczór, no to mała do mamy ( mojej oczywiście) , no i dosłownie jak wchodzilismy juz do domu do Adama dzwonią z roboty, że w niedziele na 6 rano, więc musi wstać o 4, lipa z impry. POsiedzielismy wszyscy u moich rodziców i zdecydowalismy, ze skoro mama i tak chce mała na nc, to pomozemy im dotachać zakupy do domu, kupimy po piwku luz. No i posiedzielismy do 22, do domu na te planowane niecne moje lany, poszlismy spac dośc późno, hehe. Rano do mamy po Witusie , obiad i do domu. Kurcze mialam posprawdzac jakie rachunki mam jeszcze do oplacenia na ten miesiąc i zlecenia stałe pozatrymywać, bo kiepsiuuuuuutko bardzo. 200zł, a rachunków jeszcze koło 800zł, no lipa. Czekam na ten zwrot podatku bo inaczej niewydolimy, ech..

Spadam, na szyko koncze, bo mój mnie do łóżka zaciąga , poi mała jeszze spi

my wstalismy o 6.00:cool::cool::cool::cool:

ale dało się polezec do 7.00.

Oliwka zarzyczyła sobie czytania bajek w łożku i tak czytałam prawie 1h:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ona juz po sniadanku,wmówiła kaszkę teraz zajada sie papryka czerwona i gra na cymbałkach a ja wcinam śniadanko.i zaraz spóxnię się do pracy,za pół godziny mam być bo mama dzis towar a ja jescze w piżamie i nie umyta i nie ubrana,masakra.

Witam, dzięki za wszystkie miłe słówka dla mnie i dzieciaczków :)

My nadal zasmarkani, Niki koncertuje...

Chwilowo mam ograniczony dostep do kompa :/

BUZIALE Z OKAZJI DNIA KOBIET :D

Agnes, do logopedy dopeiro jak skończy 3 lata :) A na literkę R ma czas do 6 roku życia :)

Anabuba, ale z ta szkołą zrobili bezsensu ...

Ostatnia edycja:
reklama
oj Lunka widze ze Ci chlop prezent z samego rana chce dac:-p:-p:-p:-p:-D

ciekawe czy moj co pomysli:baffled:

w piecu rozplailam
za oknem juz tylko - 8 :-D
pranie sie kreci
niedlugo bede zmykac bo musze cos w chalupie ogarnac i o 10 musimy wyjsc do szkoly

Do góry