reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam wieczorni
pracowity dzionek za mna
pomylam wszytskie okna:tak::tak::tak:a byly tak brudne ze zamiast je myc 2 godziny to mylam parwie 4:szok::szok::szok::szok::szok: tyle ze jeszcze musialam co chwile biegac do malje jak byla na podworku bo wiecznie jakas mucha ja atakowala a ta ma teraz fobie na muchy ,motyle i komary ze normlanie ma strach w oczach:szok::szok::szok::szok:
posciel przewietrzylam,zrobilam 5 pran,dywany maz mi wytrzepal:tak::tak::tak::tak:
podlogi cale wyszorowalam lacznie z odsuwaniem lozek i szafek,firanki zaslonki poprane i powieszone,podlogi wypastowane:tak::tak::tak:
na jutro zostaly mi kurze i lazienka do sprztanieniacia ale to juz pikus:tak::tak::tak:
dobrze ze pozniej Paulina wrocila ze szkoly to juz mialam z Weronika spokoj bo sie razem ladnie bawily:tak::tak::tak::tak:
a p znow na nocce.
no i okna wypsikalam od much specyfikiem i juz kupe "trupow" lezy na parapetach:-D
to ide poczytac

widac ze lato bo postow jak na lekarstwo:dry:
u mnie caly dzien bylo goracao:tak::tak::tak::tak::tak: w cieniu 27 stopni,tak okolo 17 naszlo sie chmur i pokropilo ,ale tyylko postarszylo bo pozniej znow wyszlo slnce,pewnie w nocy cos dojdzie
ale w konuc ja na sprzatnie to zamawiam sobie pogode:tak::tak::tak::tak::tak:jakem czarownica:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Hej dziewczyny
Witam po chyba tygodniowej przerwie. Remont skończony, ja padnieta. Na dodatek zachciało mi się mała oduczać pampka w nocy, tak więc budzik co 2h i wstawac ja wysadzać. A i tak zlała się 2 razy, wiec przebieranko, ech... Na dodatek skubana ma la nie chce siadac na nocnik, wygina isę i płacze, że chce spac, u Was tez tak było? Mam nadzieję ze w końcu zajarzy...
..

ja swojej jeszcze ni budze leniwa jestem
z Palina bylo poodbnie jak u agnes-przez tydzien miala caliem suchego pampersa wiec po tym czasie zaczelam ja wysadzac kolo polnocy na siku i kladlam bez pampersa i pozniej juz wytrzymywala cala noc.
wiec wiadc moja kluska jeszcze nie gotowa.czasami sie raz zsika czasami calego pampka zasika wiec dam jej jeszcze czas
jak w dzien nieraz kima(sporadycznie),czy wczesniej jak spala to tez bez pieluchy.
nie mecz jej na sile.poczekaj jeszcze z mieisac

Anabubka a nie przeginasz ty z tymi porządkami bo potem ręką nie ruszysz :tak: to widzę że się siostrzyczki za soba stęskniły :happy2:
:

heheh Malina a Ty do mnie mowiwz czy do siebie???????:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
kurcze jeszcze moje kwaitki w domu woalaja o przesadzenie i porzadkia le musza poczekac.musze kupic troche nowych doniczek bo niektore maja juz 10lat:szok::szok::szok::szok: i trza je wymic ale wiadomo kasa.
chcialam sobie wieczorem posadzic jasmin i bez jeszcze ale tak mnie zaczely krwipijcy atakowac ze dalam sobie spokoj
rano to zrobie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
mam jeszcze troche takich roznych *******ek w planach ale po kolei:tak::tak::tak::tak::tak:

Luna a Madziula sie odezwala?????????????

mam nadzieje ze my bedziemy mieli pogode

Witam :tak:

Helenka juz w przedszkolu, a mała spi :tak:

Natalieczka, szoda,ze przegapiłas fajerwerki :-(

Lunka, gratuluje skończonego remontu :tak:

A MNIE PLECY BOLĄ JAK NIEWIEM (sorki za cpas) co :sorry: No ale jak się chciało chodziś po skałach :-D Miałam tylko siłe, żeby pralkę puścić :eek:

No to teraz mpge opowiedzieć jak weekend wyglądał :tak:
Ruszylismy rano w czwartek, o 4.30, tak żeby dzieciaki spały :tak: o 9 bylismy już na ejscu, zjechała sie cała rodzinka :tak: Piwerwszego dnia juz były tańce i zabawy :-D u mnie rodzinnym sportem są kalambury, panie, na panów :-p kto wygrał niewiadomo :-D Następny dzień upłyna pod znakiem urodzinek mojej Niki :tak: Były, życzenia prezenty, no i pogoda się zrobiła ładniejsza :tak: dzień zakończyliśmy grillem i karaoke :-D W spbotę zrobił sie upał, z samego rana pojechalismy na skałki, jedną zaliczyłam, jakieś 10m w górę, najgożej było zjaechać na dół :szok: A moja helenka jak kozica skskała :-D A moja Niki wynoszona przez ciotki na rękach, nie miałam dziecka :-p Po południu była kolejna wycieczka na skały,a le ja juz sobie odpuściłam, gorąco było strasznie, Helenka moczyła się w misce z wodą :-p Wieczorem ognisko i śpiewy, no a w niedziele to już pakowanie zostało... Towarzystwo wypiło trzy beczki piwa :szok:ale nikt pijany nie chodził :tak:

No to tak po krótce :tak: a teraz mam tone prania i sprzątania... Om i Nikusia juz sie naspała :sorry:
;P

jak juz mowilam-ZAZDROSZCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Wi

Widzę że większość ma za sobą bardzo udany weekend. My niestety musieliśmy odwołać grilla ze względu na Natalkę. Całe szczęście już jest drugą dobę bez gorączki. Wczoraj nawet na chwilkę ją wieczorem wypuściłam na dwór bo tak mi jęczała że Lala się bawi a ona siedzi w domu żer aż mi się szkoda zrobiło.
Moja siostra przywiozła wczoraj dziewczynkom kolejne zabawki na dzień dziecka i już teraz dostała kategoryczny zakaz bo ja się niedługo ruszyć nie będę w domu mogła. Teraz pobrała patyczki i będzie im buty kupować
A w ogóle to narwały mi wczoraj z mamą dwie michy truskawek i wszystko fajnie tylko zapomniały zabrać

ciesz sie ze jest komu kupowac:tak::tak::tak::tak::tak:
moja tez wiecznie moim pannom cos kupuje,ale twierzdi ze bedzie miala pozniej dla swoch dzieci jak sie ich dorobi:-D:-D:-D:-D:-D
a ze moje laski zabawek ani ciuchow czy butow nie niszcza to mam tego duuuuuuuuzo
niedlugo na poddaszu miejsca nie bedzie

a
Kapi ten tydzień siedzi w domu, połowa jego klasy wyjechała na "Zieloną Szkołę" a z resztą klasy nie było co zrobić.:eek: Poza tym i tak do końca roku szkolnego 2 tyg. zostało.:dry:
Ł. też w domu przesiaduje, bo na zmiany wszedł. :growl:
Także urlopujemy , urlopujemy... w domu.:elvis:
Reperujemy zależały sprzęt - rowery. I spacerujemy dużo. :blink:

Czy ktoś wie co u As?:confused:

no zoastaoo ponad 2 tyg:sorry2:

No i jestem. A prosiłam o kopniaka? Kurcze, ulewa nas złapała, troszkę przesiedziałyśmy u znajomej w sklepiku, ale jak zaczelo grzmieć, to biegiem do domku, jednak...

A pranie sie zrobiło i gdzie ja to teraz rozwieszę? Tak sobei mysle, rozłoże ramiona i zrobie helikopter, hehe.

Jesli o remoncik chodzi, no to wyszło tak
1 i 2 -salon
2 i 3 -przedpokój
3 i 4 małej pokoik

Kuchni nie fotografuje, no bo tylko kolor sie zmienił

pieknie
same kwiatki:-D

T
Natalineczko nasza neonatolog twierdzi że trzydniówkę przechodzi się raz tą prawdziwą trzydniówkę z gorączką i wysypką :eek:

Zaraz zupka będzie gotowa i dobrze bo głodna jestem :-p
A koniec roku jest 25 czerwca tak???????????? bo moje dzieci tak twierda i to zgodnie oboje :eek: i zgłupiałam czy 25 czy 18 :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

zakonczenie jest 25 czerwca
Malina ja 27 czerwca mam nadzieje ze dojade do Madziuli wiec kochana nie bedzie wykretow-bedziesz musiala do Pobierowo swoija dupke przyciagnac:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
i nie ma pomiluj
mame odwiedzisz:-p:-p:-p:-p:-p:-p

witam Gabrysia dostała się do przedszkola :-D:tak:

gratki!!!!!!!!!

bylismy na basenie- Maks mial radoche jak ta lala:-)
wiem, że na pewno często będziemy jeździli a basen:-) zresztą niedługo będziemy jexdzili na odkryty i Maksiu będzie sobie w brodziku chlapał:-) bo tutaj ten brodzik głęeeeeboki- do kolan wody więc połozyc czy posadzić go sie nie dało;-)
ale pływała moja żaba ślicznie:-) miał jak w raju0 zreszta taka mialam nadzieje- bo kapiel to jego ulubiona pora dnia- a na rynku na widok fontanny ydaje okrzyk radosci i wstaje z łózka:-D

)

to fajnie
ja si ze swoimi wybieram ale wybracs ie nie moge
moze w wakacje

H
Moje kochanie zrobiło mi dziś niespodziankę i kurier dostarczył mi dziś nową torebkę:tak::tak::tak::tak: jutro wam pokażę jaką śliczna ruda no brązowa :-D:-D:-D:-D:-D spóźniony prezent urodzinowy :tak::tak::tak::tak::tak:no i dziś doszedł Antośkowy wózek jest boski :tak:ciężki masywny ale ma wszystko czego potrzebowałam od wózka :tak::tak::tak::tak::tak:
resztę popiszę jutro bo padam na twarz ze zmęczenia ja to wogóle ostatnio mogłabym o 21 chodzić spać :eek::eek::eek::eek::eek:
dobrej nocki laseczki :happy2:

to suepr ze zakupy i prezenty udane:tak::tak::tak::tak:
ja jutro czekam na kuriera bo zakupilam walizke na kolkach na wyjazd
i kurier dzis nie mogl nas zanlezc:-D:-D:-D:-D:-D
wcale mnie to nie dziwi
zadzwonic sierota nie mogl:confused::dry::confused::confused:
zawsze pisze zeby dzwonili bo jak swiezy kuroer czy jakas inna firma to nie zna takiej ulicy jak moja i ludzie tez nie znaja:-D:-D:-D:-D:-D

Witam.
Pół dnia miałam forum otwarte,ale nie zdażyłam nic przeczytać.:-:)-:)-(
Zaglądam do Was znów o nieprzyzwoitej porze,ale czasu nie mam.
Jak znajdę chwilkę to poczytam zaległości.:tak:
pozdrawiam

Witam wieczornie :-).U mnie juz ok.Tzn raz mnie pobolewa brzuch a raz nie .Ale nie panikuje :-).IWCIK dzieki za pocieszenie.Nie ma to jak pocieszenie ciezanka od ciezarnej :-). DOWIKLA fajnego masz meza jak ci prasuje :-). JOASIU gratuluje przedszkola :-). MEDEUSKA a gdzie bylas z Maksiem na tym basenie?Ciesze sie ze Mu sie podobalo :-). Ide zjesc truskaweczki Oliwka juz spi od jakiegos czasu :-).
w pawłowicach
witam wieczorni
pracowity dzionek za mna
pomylam wszytskie okna:tak::tak::tak:a byly tak brudne ze zamiast je myc 2 godziny to mylam parwie 4:szok::szok::szok::szok::szok: tyle ze jeszcze musialam co chwile biegac do malje jak byla na podworku bo wiecznie jakas mucha ja atakowala a ta ma teraz fobie na muchy ,motyle i komary ze normlanie ma strach w oczach:szok::szok::szok::szok:
posciel przewietrzylam,zrobilam 5 pran,dywany maz mi wytrzepal:tak::tak::tak::tak:
podlogi cale wyszorowalam lacznie z odsuwaniem lozek i szafek,firanki zaslonki poprane i powieszone,podlogi wypastowane:tak::tak::tak:
na jutro zostaly mi kurze i lazienka do sprztanieniacia ale to juz pikus:tak::tak::tak:
dobrze ze pozniej Paulina wrocila ze szkoly to juz mialam z Weronika spokoj bo sie razem ladnie bawily:tak::tak::tak::tak:
a p znow na nocce.
no i okna wypsikalam od much specyfikiem i juz kupe "trupow" lezy na parapetach:-D
to ide poczytac
ojjj ja tez bym musiala umyc.... tezz ze 4 godziny by mi zeszło jak nie wiecej...:eek:

Witam :tak:

Niki o 23 użądziła awanturę :no: Ale potem spała do rana u siebie :-) czyli jestem prawie wyspana :-D

Madea, jak twoja skóra ??

Joasiu gratluje przedszkola :tak:

Malina, chwal sie zakupami :tak:

Anabuba, weszłaś mi na ambicję z tymi oknami :rofl2: chyba się dzisaj wezmę :sorry2:

As, jak koniec roku szkolnego :-)

A do mnie wczoraj przyszła zmówiona kiecka, ale mam tak spieczone ramiona, że nawet nie chciało mi się jej przymierzać :szok::baffled:

Dzien dobry.WlasnieMEDEA jak tam skora twoja? Witam w ten sloneczny dzien.Ja mam w planach dzis tylko poscielic lozko,pozmywac kilka razy i cos tam moze ogarnac i do piasku isc z mala.Ja na laweczke :-),oraz sie oszczedzac :-). ANABUBKA tys to robotna kobitka :-).Milego dnia zycze .

bylismy na basenie- Maks mial radoche jak ta lala:-)
wiem, że na pewno często będziemy jeździli a basen:-) zresztą niedługo będziemy jexdzili na odkryty i Maksiu będzie sobie w brodziku chlapał:-) bo tutaj ten brodzik głęeeeeboki- do kolan wody więc połozyc czy posadzić go sie nie dało;-)
ale pływała moja żaba ślicznie:-) miał jak w raju0 zreszta taka mialam nadzieje- bo kapiel to jego ulubiona pora dnia- a na rynku na widok fontanny ydaje okrzyk radosci i wstaje z łózka:-D

bylam na solarce i mnie spiekło- bo strasznie agrzane lózko bylo- odr razu jakj weszlam to juz nie umiałam na nim wlezec- a poszlam na 10 minut:eek:

al enie spiekły mnie lampy tulko poparzyło łózko:eek:

ide spac bbomnie wszystko boli....:baffled:

milej nocki:-)
super ze malemu sie podobalo :tak::tak:
ja tez chcialam sie wybrac na basen ale niestety nie mam gdzie:dry:
a tak wogole nie orientujecie sie czy stroje kapielowe sa specjalne dla ciezarnych czy normalne sie tak rozciagaja:confused:
bo ja jednoczesciowy musze miec nie chce na swiat moich rozstepow wystawiac:baffled:
Hej kochane :happy2:\Zebranie u Julki zaliczone :tak:
Pani fajna miła i bardzo konkretna :tak:spis podręczników mam :Nowe już w szkole" i całą wyprawkę zapisaną też....trochę tego trzeba :eek::eek::eek::eek::eek:
Njgorsze jest to że klasę podzielili na 2 Julka będzie w 1 B a jej ukochana przyjaciółka w 1 A :-:)-:)-:)-(był płacz obu dziewczyn i rozpacz :-(podobno nie da rady tego odkręcić :no::no::no::no:
Moje kochanie zrobiło mi dziś niespodziankę i kurier dostarczył mi dziś nową torebkę:tak::tak::tak::tak: jutro wam pokażę jaką śliczna ruda no brązowa :-D:-D:-D:-D:-D spóźniony prezent urodzinowy :tak::tak::tak::tak::tak:no i dziś doszedł Antośkowy wózek jest boski :tak:ciężki masywny ale ma wszystko czego potrzebowałam od wózka :tak::tak::tak::tak::tak:
resztę popiszę jutro bo padam na twarz ze zmęczenia ja to wogóle ostatnio mogłabym o 21 chodzić spać :eek::eek::eek::eek::eek:
dobrej nocki laseczki :happy2:
dawaj foteczki i chwal sie ile wlezie:tak::tak::tak:

witam u nas ladniusia pogoda niby zapowiadaja u nas od dwoch dni burze zapowiadaja ale narazie ani widu ani slychu:confused:
moze dzis:confused:
mlodego mi na plecach wysypalo dzis chce do lekarza jechac, zasrane bakusie:crazy:
ale sama sobie jestem winna:sorry2:

Hej

To dziewczyny mówicie, ze jeszce po czekać? Chciałm ją oduczyć póki cieełko, zeby sie nei zaziębiła. A pampka po nocy ma mega mokrego, no bo i piła jeszcze dużo przed spaniem.
Myślę, że zrobietak: nie dostanie pić nanoc, kaszkę gęściejszą, raz ja w nocy obudzę, a przed snem jeszcze raz wysadzę. Nie bardzo bym chciała czekac ażsama się oduczy, bo to może być zimą, a to juz lipa.

Malinus tak myślałam, że torebkę Ci kupił, bo juz kiedyś chciałaś i nie wyszło. Super, ciesze się z Tobą, no i czekam na focie wózka i torebki!

A dziś upał od samego rana, a my w planach mamy spacer do miasta, z mamą do krawcowej, później do niej i wieczorem wróćić z P razem z pracy.

matko jaka ja jestem niewyspana...

ALe wczoraj wieczorem zrobiłam obiad na dziś , tylko jak wrócimy na patelnie i gotowe. Nawet wyglancowaną chate mam, tak wiec mało co w domu czasu mam zamiar spędzić. Trzeba korzystać, dziecko musi się wyszaleć, bo ma takie pokłady energii, że ściany się trzęsą:-D

No to spadam, trzeba doprowadzić się do porządku, i wybywać:-)

EDIT: A zapomniałą, a nie zaznaczyło-no to wędrownik po ścianach dał czadu, śmiechu musiało byc co niemiara. MOja kiedyś w nocy sie obudziła i wołała konia, mówimy, że tu nie ma konia, a ona uparcie że jest i chce jechać na koniu do dziadka

No i pochwalę się, że ja wyjątkowo przed wami mam okna pomyte, Tylko w kuchni musze poprawić. Piciu umył zaraz po remoncie, teraz doceniam to razy 2, bo w ten upał już by mi isę nie chciało, hehe.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kochane w piękny słoneczny poranek :happy:
Dzieci w szkole ,chłop w pracy ,maruder bawi się klockami ale że wstał o 5.15 to pewnie zaraz pójdzie spać no żyć nie umierać :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Anabubka nie obiecuję że się zjawię bo z wolnym u mnie kiepsko :baffled:a że moja szefowa to z tych co za wolny weekend potrafi prawie pół pensji zakosić to przykre ale nie stać mnie na wolny weekend :baffled::baffled::baffled: ale moja Julka będzie w tym terminie chyba u babci to wpadnie do was na kawke a ona jak się rozkręci to gada więcej ode mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale ja mam dziś humorek wstałam wyspana a do tego pani w zerówce powiedziała że na rzęsach stanie ale doprowadzi do tego żeby Julia razem ze swoją przyjaciółką Agatką były razem w klasie :tak::tak::tak::tak::tak:Agatka pół nocy nie spała tylko rodzicom przepłakała bo ona bez Julki do szkoły nie pójdzie :-:)-:)-(One się tak zaprzyjaźniły że szok :szok: jak one się witaja w szkole padaja sobie w ramiona mają swoje tajemnice sekrety wspólnych chłopaków :-D Agatka jest bardzo spokojna nieśmiała więc przy Julce odżywa a a kolei Julka przy Agatce się wycisza uspokaja ...Obie się bardzo kochają zawsze razem jak jedna choruje to druga smutna.....dlatego nasza kochana pani Małgonie powiedziała że idzie z tym do pani dyrektor bo nie można ich rozdzielić bo to nie przedmioty że jedną kreska na pół i załatwione :no: więc jest nadzieja :tak::tak::tak::tak:
Medea ale cii zazdroszczę tego basenu :tak::tak::tak::tak:ja bym chciałą ale sie nie odważę bo u nas to chyba nawet zakaz kąpieli dl słoni i wielorybów więc nie mam co się wybierać :baffled::baffled::baffled::baffled:
Anabubka ileś ty kobieto zrobiła:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:chylę czoła :tak::tak::tak:a jaśmin ten zapach wieczorkiem kocham :tak::tak:no i bez też moje ulubione kwiaty to konwalie bez słoneczniki :tak::tak::tak:
MH pokazuj sukienkę :tak::tak::tak::tak::tak::tak: a gdzieś ty tak ramiona spaliła na tym weekendzie ???????????? i o co to Niki się w nocy wanturuje:baffled::-D ale kochana rok skończyła i śpi coraz ładniej co?niedługo zapomnisz o nie przespanych nocach a jeszcze później zamarzysz o następnym maleństwie :-p:-p:-p:-p:-p:rofl2:
As odespałaś?????????????jak poprawiny??????? i poprawiny poprawin???:rofl2:
a pokaże wam moje nowe nabytki :tak: to tor[ebkka od Pietruszki :/B]http://www.allegro.pl/item1033227073_torebka_friis_company_nowa_ruda_wloska.html jest śliczna trafił w mój gust w 100%:tak::tak::tak::tak:
a wózeczek już pokazywałam taki super SPACERÓWKA KNORR - WYSYŁKA 0 ZŁ okazja (1045497433) - Aukcje internetowe Allegro
powiem wam że jak na używany to jest świetny nie zniszczony sprawny technicznie więc jestem zadowolona bardzo :tak::tak::tak::tak:
edit : coś mi link torebki źle się wkleił ...spróbuję jeszcze raz ...
http://www.allegro.pl/item1033227073_torebka_friis_company_nowa_ruda_wloska.html

Ostatnia edycja:
Do góry