reklama

Mamy z Austrii

reklama
Czesc dziewczyny,
Z moimi plecami juz troche lepiej. Wczoraj mialam chyba taki kryzys tez z tego powodu, ze jestesmy tylko we dwie. Maz mi wraca dopiero dzisiaj wieczorem. Moja niunia chyba wyczula,ze z mama nienajlepiej i ladnie spala w nocy. Obudzila sie o 2:30,4:30 ale szybko zjadla i poszla dalej spac. A potem sniadanko o 7:30 i znow spi, a ja mam chwile dla siebie.
Frania ja akurat nie polecam VHS. Nie wiem jak jest w Wiedniu, ale u nas kurs byl beznadziejny. To mial byc Deutsch Perfektion, a uczylismy sie jak budowac zdanie:szok:Dobrze, ze mialam Gutschein z Arbeiterkammer, wiec zaplacilam zamiast 130, 30 Euro.
A wlasnie dziewczyny, ktore pracowaly legalnie wiecie o tym, ze z AK przysluguje wam co roku taki Gutschein na doksztalcanie? Szkoda tylko, ze najczesciej mozna go wykorzystac tylko na podstawowe kursy.
Kathinka fajny pomysl z ta strona. Widze, ze juz dziewczyny napisaly, ze jest pare bledow i Poziomeczka nawet poprawila:-D

Dzieki dziewczyny za rady:-):-):-).
Kupiliśmy samochód i jesteśmy okrutnie spłukani ale szczęśliwi:-D.
Kathinko to było by super jak byś mogła mi takie coś napisac.
Dziewczyny jestem taka śpiaca, zmeczona.....
Za dużo ostatnio sie dzieje nie nadążam.
Co do tych kursów narazie musze sobie odpuścic i musimy wyjśc troche
na prosta.....ale dzieki za rady zorientuje sie bardziej, chodzi o to że mam małą i dam rade tylko wieczorami.
Kończe zjem i idę sie położyc.

Dziekuje za poprawki :) tak to sie na spiocha pisze przy dzieciach jak czytalam to sama oczy otwieralam :)
Ja dzis u mamy caly dzien bo chora jutro chlopaki ida na messe samochody pociagi modele ogladac a po poludniu razem na Kürbismarkt z atrakcjami dla dzieci wiec intensywnie a ze moj syn zostaje w poniedzialek w domu tez musze cos wymyslic

Kochane moje czy ktoraasma namiar na dobrego kardiologa bo mojemu mezowi serducho wysiada , byl dzis w szpitalu ale wszystko niby ok a w nocy ma takie lomotania ze prawie zawal :( potrzebuje specjalisty

Dziewczyny trzymac mi kciuki mam rozmowe na zamowienie na torty weselna na uwaga 400 osob jak na razie zamowienie jestem w stanie zrobic tylko kwestia dogadania jak to odbierac ustawiac i gdzie to wykanczyc no i czy cena spodoba sie pannie mlodej

Ostatnia edycja:
Hej Kathinka: ja tez wyslalam Tobie wiadomosc. A gdzie jest ten Kürbismarkt, w Wiedniu?

Frania: Fajnie, ze kupiliscie samochod- okolice az sie prosza, zeby robic wycieczki :-D

mb_1: ja juz raz tez AK- Gutschein wykorzystalam, teraz jestem w Partnerschaftsgesellschaft wiec chwilowo nie moge, ale wiem, ze mozna tez takie dostac przez WAFF i inne organizacje. Tutaj stronka Kursförderung / Überblick. Wogole jak sie poswieci troche czasu to mozna fajne rzeczy wyszukac. Ja chodze teraz do VHS na angielski (juz ponad rok :szok:) i jest ok, ale to wasnie zalezy od nauczycieli, bo wydaje mi sie, ze w VHS prawie kazdy moze kursy prowadzic. Wiec mozna i zle trafic. Kolezanka za to chodzila na Uniwerek i miala potworna blokade, zeby wogole sie odezwac, bo tego nie cwiczyli. Moze warto sprawdzic na stronie VHS kto kurs prowadzi

U mnie dzis pracowito- ale jestem szczesliwa, bo oddaje projekt i jestem nawet zadowolona :-D. 10% zadania wykonane, reszta to SZCZESCIE, wiec prosze dla mnie tez chuchac.
Wczoraj ogladalismy Wall Street 2 - polecam jak ktos lubil pierwsza czesc. Kupilam tez duzo slodyczy (bylo-25% w Billa) na jesienne wieczory... :-)
Milego wieczoru!

Happy79 Słodycze -25% dobrze że mnie w billi nie było bo znów pare kilo by przybyło.
Uwielbiam słodycze dlatego staram sie ich nie kupowac ;-);-)
Kurde ostatnio nie wyrabiam z cyśkiem dałam jej wczoraj i przed wczoraj bobovite wieczorem bo juz przy cysku strasznie plakala nie wiem czy dobrze robie bo Inga do kruszynek nie nalezy....

Niestety nie dotarlismy na Kürbismarkt maz byl w szpitalu do 12 a potem poszedl z Maxim na messe . Markt byl za wiedniem

U mnie dzis plotkowo wpadla kolezanka z dziecmi , bylo gwarno a teraz musze pupe ruszyc po zakupy zeby jutro nie jeczec

Wlasnie jutro idziemy do muzeum technicznego slyszalam ze fajnie jest dla dzieciekow -byl ktos???

Frania moja mala na kaszuniach to schudla a nie przytyla tyle ze ja odstawialam od cyca dopiero dawalam ( mala miala 9 miesiecy) Max dostawal kaszki od roku dopiero bo cykowal namietnie ale u mnie pokarmu litrami bylo ;)

Hej :-) No niezle naskrobalyscie :szok:
Ja zniknelam bo ostatnio zawirowanie w pracy a wolny czas chlopakom poswiecalam.Teraz oni w PL a ja znalazlam czas na neta.Nieraz na FB zagladam ale na BB to juz sil brak.
frania ja tez nie pomoge bo papiery maz mial przez szefostwo zalatwione a odkad on ma bezterminowo to i ja mam automatycznie.
kathinka piekne te twoje torty
happy szkoda ze nadzieja zostala rozwiana,zycze powodzenia w dalszych staraniach i badaniach.Niech w koncu dojda do tego o co kaman i wtedy latwiejsza droga przed wami
o musze zmykac ktos dzwoni...zagladne pozniej

reklama
Witajcie wszystkie kochane mamy słodkich dzieciaczkow:)Pisze do Was z zapytaniem czy nie potrzebuje moze ktoras z Was bardzo milej, odpowiedzialnej i dobrej opiekunki?poszukuje pracy we wiedniu z mozliwoscia zamieszkania u rodziny, jestem sympatyczna osoba, mam doswiadczenie w opiece nad dziecmi, bardzo je kocham i one tez darza mnie tym uczuciem:)Mam do nich super podejscie, umiem zorganizowac im czas pelen zabawy i zatroszczyc sie o nie w kazdej sytuacji czego dowodem sa zadowoleni rodzice chociazby Amelki, malej kochanej niuni ktora sie zajmuje juz ponad 2 lata:)Jesli ktos potrzebuje niani prosze o wiadomosc lub telefon, z checia rowniez pomoge w sprzataniu domu i innych drobnych pracach:)Goraco pozdrawiam wszystkich:):)moj nr telefonu to 0048721830279

Witam serdecznie. Niedlugo wyjezdzam na stale do Austri , bedzie to mniej wiecej koncem marca a poczatkiem kwietnia i poszukuje juz teraz pracy:)Chcialabym zaopiekowac sie czyims maluszkiem gdyz bardzo kocham dzieci, mam do nich dobre podejscie, same za mna przepadaja , potrafie zorganizowac fajne zabawy i umilic dziecku czas:)Jestem odpowiedzialna i uczciwa,mam doswiadczenie w opiece gdyz pracowalam wczesniej jako opiekunka a teraz także opiekuje sie w Polsce mala dziewczynka i robie to juz 2 lata wiec swiadczy to o tym ze jej rodzice sa bardzo ze mnie zadowoleni a malutka jest bardzo do mnie przywiazana :)Jesli ktos poszukuje sympatycznej i milej opiekunki dla swojego skarba to prosze pisac do mnie:)Z checia zajme sie kochanym dzieciaczkiem:)pozdrawiam:):)oto moj nr telefonu: 0048721830279, Asia

Witam dawalam juz tu kiedys ogloszenie ale moze nie zaszkodzi dac jeszcze raz, moze akurat ktos potrzebuje opiekunki do swojego maluszka:)Chcialabym zaopiekowac sie czyims maluszkiem gdyz bardzo kocham dzieci, mam do nich dobre podejscie, same za mna przepadaja , potrafie zorganizowac fajne zabawy i umilic dziecku czas:)Jestem odpowiedzialna i uczciwa,mam doswiadczenie w opiece gdyz pracowalam wczesniej jako opiekunka a teraz także opiekuje sie w Polsce mala dziewczynka i robie to juz 2 lata wiec swiadczy to o tym ze jej rodzice sa bardzo ze mnie zadowoleni a malutka jest bardzo do mnie przywiazana :)Jesli ktos poszukuje sympatycznej i milej opiekunki dla swojego skarba to prosze pisac do mnie:)Z checia zajme sie kochanym dzieciaczkiem:)Za pare dni jade do Wiednia na jakis czas wiec gdyby ktos chcial mnie poznac i porozmawiac to z milac checia sie spotkam. A ogolnie to wyjezdzam do Wiednia na stale w marcu i w tym tz miesiacu albo w kwietniu chcialabym bardzo znalezc jakas prace:)pozdrawiam, ASIA

oto moje dane kontaktowe:
asia196@poczta.onet.pl
0048721830279

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry