reklama

Mamy z Austrii

sylvia77,
No to lacze sie z twoim mezem w bolu.... Wiem co to znaczy tylko ja sie z domu na kilka dni wyprowadzic nie moge.....
a co studiuje twoj maz jesli mozna wiedziec? i dlaczego swietujecie swieto dziekczynienia? macie cos wspolnego z USA?:-)

jesli chodzi o MMR to moja mala jest jeszcze za mala na te szczepionke. Ale tez nie wiem czy bede chciala szczepic na te akurat choroby... no bo kurcze ja chyba bylam chora na wszystkie trzy i jakos zyje i nic mi sie nie stalo.... wiec nie wiem czy w dzisiejszych czasach troche nie przesadzaja z tymi wszystkimi szczepionkami.....
Ja dzis tez bylam szczepic Maje, na pneumokoki mianowicie. Piersza dawka, wiec ciekawe jak to przejdzie... Ale po innych nic nie miala, wiec nie oczekuje jakichs wiekszych rewolucji.
A jak pneumokoki, to meningokoki albo inne superhiperkoki.... kurcze, czlowiek juz sam nie wie czy wierzyc tym firmom farmaceutycznym wszystkim - sama w jednej pracuje, hehehehe
ach.. trudny temat....

a co do tesciow.... ty masz takich a ja mam odwrotnie, czyli najlepiej chcieliby siedziec z Maja 24h na dobe! I tesciowa niestety musi sie Maja zajmowac gdy ja pisze prace a gdy przychodzi do domu i ja chce z nia troche pobyc, poprzytulac sie, to ona za mna chodzi i caluje Maje w raczki i gada do niej podczas gdy Maja jest u mnie na rekach... strasznie tego nie lubie.... ach...:wściekła/y:

A apropos zeba mojej malej - to to wcale nie zab.... To cysta jakas, ktora sie przypaletala sama i sama ma sie odpaletac wedlug mojej lekarki... nic strasznego, trzeba poczekac az samo zniknie.
Tak weic moja Majka zalicza sie nadal do szczerbulcow :happy::tak:

Frania, zrob test i bedziesz miala z glowy!

Kathinka, ty to masz zdolnosci manualne! super szdelkowa sukieneczka!!!

mb_1 ja kupilam Maji biala sukienke w h&m, ale to bylo lato i gorac, wiec ubralam ja tak bardziej na luzie na tenchrzest. wiec chyba nie pomoge...

Beabea, hm... z tym libido to znam ten bol... Ja kladac sie do lozka tak padam na twarz, ze nie mam sily palcem u nogi ruszyc... Mamy z mezem podzielone zdania na ten temat, hihi, jesli wiesz o co mi chodzi....
A takie kolacje, kapiele itd to swietnie brzmia... gorzej z realizacja w ferworze obowiazkow..... mozemy pogadac wiecej na zamknietym, to nie miejsce na te rzeczy....

mazus wrocil, wiec spadam, moze przejdziemy sie na grzanca na nasz floridsdorfski jarmark swiateczny!:-D
papa

reklama
Czesc kobietki:)
Matko jak ja wam zazdroszczę że mieszkacie w Wiedniu:( o matko :( uwielbiam Wiedeń,mój teśc tam mieszka ale kompletny chamisko :( wypiął się na swoje dzieci i tylko 3 razy bylismy u niego ,zale juz pierwszym razem zakochałam się w tym mieście,mój mąż -wtedy jeszcze narzeczony oświadczył mi się na Schonbrunn( pewnie zle to napisałam )uwielbiam to miejsce mogłabym tam siedziec godzinami,nawet w mam taka tapete w kompie:) wtedy czuję że tam jestem.
Matko a ja się musze męczyc w tym dziadoskim Lublinie:( az mi się płakac chce,teraz jeszcze mamy 6 miesięczną córeczke i ciągle siedze w domu:) śledze te fora i pozwoliłam sobie do was napisac:)
ja znam tylko kilka miesjsc ale mój mąż bardzo dobrz zna wiedeń szkoda tylko że teśc taki pustak i nie chce nas tam zabrac sam ma obywatelstwo juz ze 20 lat,a synowi nie chce pomóc :(
no pomażyc mi tylko pozostaje,fajnie fajnie dziewczyny przynajmniej macie i wasze dzieci inne perspektywy niz w tym upadły juz prawie kraju:(
pozdrawiam was cieplutko:::)))

Czesc dziewczyny jestem z mezem w Pl ....
Potrzebowalismy tego:-):-):-):-).

Robilam dzis test wyszedl negatywnie:tak:.
W czwartek mam wizyte u ginekologa bo Inga juz prawie 9 miesiecy a ja po
porodzie tylko raz bylam....a wiec najwyzsza pora na kolejna wizyte.
Ale odpoczywam w Pl;-);-);-)
Wczoraj przyjechalismy i rozmawialam z siostra do 4 rano;-);-);-);-)
A zastanawiam sie nad tabletkami antykoncepcyjnymi ale chyba zaczne brac jak skoncze karmic.
Inga juz w porzadku zabki sie przebily
teraz wlasnie wcina chrupki kukurydziane...tymi swoimi zabkami :-).
Uciekam do rodziny swietowac Andrzejki :happy:
buziaki dziewczyny
JAk wroce to napisze.(poniedzialek)

Hej dziewczyny!
My w ten weekend w Nö, bo na pogrzebie cioci W. i troche ciezko (2 dni trwa pogrzeb!) a tu pierwszy adwentowy weekend. :-( Ale takie jest zycie... Cale szczescie, ze wojek W. nie tak dawno zostal dziadkiem i taki prawie 2 letni dzieciak to teraz prawdziwy skarb, latwiej sie znosi taka tragedie...

frania: slyszalam, ze cerazette mozna brac nawet jak sie jeszcze karmi. Ja bralam jeszcze przed staraniami non stop i nie mialam ponad rok @ wiec praktycznie. Calkiem dobrze je tez znosilam.

beabea: nam zawsze pomaga jakis wyjazd, nawet taki krotki-1 noc, bo jak tu to sie mowi, w domu to nam czesto sufit na glowe leci :tak: i wtedy potrzeba troche dystansu od wszystkiego. U nas ostatnio raz lepiej raz gorzej, bo w tych calych staraniach ciezko o romantyczna atmosfere...

Gorzata wspolczuje relacji rodzinnych

frania sa tabletki ktore mozna brac karmiac fajny taki wypadzik

Happy moje kondolencje ja wlasnie dowiedzialam sie ze moj dobry kolega z podstawowki i liceum zginal smiercia tragiczna i osierocil dwoje malych dzieci , uderzylo to we mnie bardzo , nie moge sie otrzasnac
[*]

U nas stanelo ze bierzemy swinki morskie hihi co chwila zmiana zdania ale rozmawialam z panem ze sklepu zoo i stwierdzil ze dla dzieci sa to najlepsze zwierzeta a zeby nie byly to swintuchy takie zwykle zamowilam takie z kreconymi kudlami i malutkie . Pani ma mi je przywiezc tuz przed wigilia wiec bede miala fajnie nie bede u mamy trzymac :) zeby dzieci nie widzialy
Na andrzejkach bylam z kolezankami pod ratuszem na punchu a potem oparlysmy sie w Utopii i wytancowalysmy ech mlodosci . Fajnie tak czasem oderwac sie od pieluch i garow

hej hej,

sobota minela niezbyt fajnie, maz byl caly dzien z Maja u tesciow a ja sleczalam nad nauka...
ale za to w niedziele troche sobie odpuscilam, rano byle mile dluuugie sniadanko, potem moje dwa skarby wyszly na spacerek, wiec moglam popisac troche pracy a po poludniu zajelismy sie soba wszyscy razem i bylo fajowo. tez bylismy na grzancu :-D

dzis taka ponura pogoda a musze isc do ortopedy - mam na dzis termin, moze od razu uda mi sie zalatwic Maje, bo akurat przypada termin kolejnego usg bioderek.

Moja mala ma juz 9,5 kg - wyobrazacie sobie jak switnie nosic taki slodki ciezar...
:tak::no:
a ostatnio znowu cos jej odbilo i na raczki ciagle tylko! wieczorem usypia ladnie w lozeczku a w dzien tylko na raczkach:baffled: Ciekawe czy pani doktor sie dzisiaj zalamie moja postawa......:eek:

franiu, fajnie, ze skoczyliscie do pl. mam nadzieje, ze rozmowa z siostra troche ci pomogla!

Kathinka, a ta utopia to polska dyskoteka? Ja ide 16go na xmas party w mojej firmie, juz sie bardzo ciesze, ze wyrwe sie na wieczor dla odmiany nie po to zeby isc do szkoly, tylko zeby zobaczyc milych kolegow i kolezanki, zjesc cos pysznego, pogadac i potanczyc:laugh2: Nasze weihnachtsfeiery sa zawsze wykwintne i bardzo fajne!!!
swinki, powiadasz! no dobrze, niech beda swinki. Dzieciaki sie napewno uciesza!!!

happy, domyslam sie ze starania moga stresowac... trzymam kciuki caly czas za was!

happy, Kathinka, moje kondolencje....:-(

gorzata, dzieki za mile slowa i wspolczuje tescia...

ide cos zjesc, bo Majka spi
papa

reklama
Ale Wam juz zazdroszcze tego spotkania:-(. Chociaz mi napiszcie jak bylo :tak:
Frania udal sie wyjazd?
Poziomeczka i co powiedzial lekarz?
Happy masz racje, ze cerazette mozna brac jak sie karmi. Mi przepisala je moja lekarka, ale troche poczytalam i jakos mnie do siebie nie przekonaly. Do tabsow wroce pewnie jak przestane juz karmic.
Mi weekend minal nawet nie wiem kiedy. W sobote bylismy u jednych, a wczoraj u drugich znajomych. Ci u ktorych bylismy wczoraj maja psa, troche sie balam jak zareaguje na Laure, ale wyobrazcie sobie, ze gdy ona tylko zaczela poplakiwac, on juz stal przy nas i tracal mnie nosem, albo kladl pysk na kolanach. Tak jakby chcial powiedziec, ejj dziecko ci placze, zrob cos :tak: Ojj potrzebne bylo mi takie wyjscie. Od razu mam wiecej energii.
Kathinka ty to zdolniacha jestes. Ja niestety malej sama nic nie zrobie:baffled: Znalazlam juz sukienke do tego chrztu. W sklepie internetowym Zaczarowany sen. Mam nadzieje, ze bedzie dobra

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry