reklama

Mamy z Austrii

reklama
Ja sie dolacze, to jest nas juz 4...
Dzieki bogu ostatnie samotne Wochenende i paskudna pogoda już za mną, mężusiowi zostały ostatnie pociągnięcia nad praca i nareszcie będziemy znowu kompletna rodzinka. Miałam zamiar z Gabrielem jechać w piątek do Pl ale pogoda trochę nam pokrzyżowała plany ale za to mogę sie z wami spotkać:-).

poziomeczka-jasne ze można wiedzieć, mój studiował na TU, "Neu Bau Energi" a z USA to mam tyle wspólnego ze mój maż pochodzi z USA, i dlatego świętujemy dzien indorka.
Lepiej mieć nadgorliwych teściów niż takich jak ja, co wnuczek długo wyczekiwany a troszkę tak z dystansem traktowany. Troche mi przykro ze młody nie ma tu na miejscu dziadków, ze nie moge im młodego podrzucić i z mężem gdzieś wyskoczyć. Ale to jest ich decyzja, mam nadzieje ze kiedyś sie to zmieni:baffled:

https://www.babyboom.pl/forum/members/kathinka-68717.html Happy i Kathinka- moje najszczersze kondolencje

pozdrowionka

ojeeej, Kathinka, niedobrze:no:

no to jest nas juz 4! fajnie, ze w koncu sie spotkamy!:tak:

mb_1, szkoda, ze nie jestes w Wiedniu, moze wpadniesz na wycieczke?? :happy2:

sylvia, musisz nam opowiedziec jak dokladnie sie ten dzien indorka spedza. Ja wiem tylko tyle, ze je sie tego indorka, hihihi. A za co sie dziekczyni?:confused::-D

padam na twarz... dobrej nocki

Hej dziewczyny ja juz z powrotem w Wiedniu! ... i jak zwykle zabiegana... ale ciesze sie, ze juz wszedzie czuc swiateczna atmosfere :-D. Ciasteczka, swiateczne jarmarki, goraca czekolada z pianka, zapiekane przy swieczce marshmallows :-), swiateczne zakupy etc....
Na watek kulinarny wstawilam swoj (udany) przepis na miekkie pierniki.
Jak bedziecie sie spotykac w przyszlym roku to mam nadzieje, ze dolacze do Was juz zaokraglona :-D i moze mb_1 do Wiednia przyjedzie ;-)(kiedys w koncu musimy sie spotkac :tak:). Poziomeczka: dzieki za trzymanie kciukow.
sylvia: fajnie, ze macie amerykanskie tradycje, siostra mojego meza mieszka w USA i czesto nam opowiada o nich, a najlepsze jest to, ze w Long Island mieszka tyle Polakow, ze te tradycje tam mocno sie mieszaja i do tego wszystkiego ona lepiej mowi po polsku od mojego meza :tak:
Kathinka: wspolczuje kolana

Ja wlasnie ukladam Online Adventskalender liste- od jutra w internecie mnostwo nagrod do wygrania! Juz jestem ciekawa co w tym roku uda sie wygrac. :tak:

Ojj poziomeczko chetnie bym wpadla, zeby sie z Wami spotkac. No, ale poki cycolenie co 2,5-3h to najdalej idziemy we dwie na wycieczke na rynek w St.Pölten:-D Bylysmy nawet wczoraj, echh ten zapach winka.
Happy my to sie tak juz pare lat umawiamy:-D:zawstydzona/y: Mam nadzieje,ze w koncu nam sie uda spotkac.
Dzisiaj zabieram sie wreszcie za pieczenie, ciekawe czy sie wyrobie podczas Laury drzemki

No to super czyli w piątek o 13:-):-):-).
Ja chyba przyjdę z dwójką;-).
Jutro musze jechac do ginekologa a tu takie śniegi nam spadły!!!:szok:
Troszke się boje, no ale w sumie pomalutku dojadę tylko żeby jakiś szaleniec we mnie nie uderzył!!!!
Sylvia Ciekawe takie tadycje, napisz coś wiecej o niej:-).
Kathinka Wiem jak to jest jak coś boli wyrazy współczucia :no:.
Ja jestem taka szczeeśliwa jak mnie nic nie boli ale za nie długo znów do Pl do dentystki i podkreci mi aparat (auauau).....
Jak ciasteczka wyszły pomogła Gabrysia???
Happy 79 Też mam nadzieje że już z brzuszkiem bedziesz :happy:.
Atmosfera świateczna jeszcze bardziej podkręcona teraz przez ten uroczy śnieg.
Poziomeczko Świetne fotki dodałaś na nk taki maly tatuś :-):-):-)tylko bardziej kobiece rysy twarzy ma;-);-);-)świetna jest ....ciekawe jak zareagują na siebie z Inga o ile nie będą spały.

Dziś dziewczyny dały popalic no a teraz mam troche oddechu Nicolka w domku Inga śpi a mąż w drodze do domu....narobiłam dziś pierogów ruskich hmmmm....strasznie niechętnie mi to szło!!!!5godzin:rofl2:bo ciąge dziewczyny coś ale już z głowy i tylko jeszcze jedno pranie powiesic i moge leniuchowac:-D:-D

no ciekawa jestem jak na siebie zareaguja... Inga, Gabi i Maja, o ile nie beda spaly, masz racje :-D
a zreszta takie zapakowane w te ciuchy i wozki to raczej beda sie tylko na siebie patrzec...
no chyba ze postanowimy przeniesc sie gdzies w ciepelko.... do MQ
zobaczymy

juz sie ciesze na jutro :-)
a co z Beabea? nic sie nie odzywa, tez moglaby wpasc!!!

uciekam do mojej misi, bo zaraz tesciowa przychodzi

to do juterka
ja mam czerwony wozek trojkolowy (spacerowke), latwo mnie rozpoznac. I czarna kurtke i fioletowa czapke!!!

reklama
Ciacha sie pieka do dzis hihi naraty bo z dziecmi nie da rady inaczej zwlaszcza jak to moj syn robi a mama tylko do piekarnika wklada
Pochwale sie zdjeciami jutro moze bo mam zakwrot glowy troche
Organizuje wszystko dla moich gryzoni , znow dwa torty do pieczenia i to jeden dzis dopiero zamowiony wiec z jezykiem na brodzie
Oczywiscie jutro sie stawie ;) ale uprzedzam hihi jestem przed @ pieknie zasyfiona ;) jak malolata normalnie hihih

happy dawaj tu namiary na te wygrane :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry