reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Austrii

frania ja zawsze dupke w "kali" moczylam duzo wietrzylam inotyol jest u mnie niezastapiony dostepny w patekach i nie sypie nigdy maka bo pupa nie oddycha masc i koniec i wietrzenie mooooc wietrzenia zadnych mokrych husteczek tylko woda letnia do przemywania to tyle moich porad

Frania a ta grota to seegrotte fajnie tam jest ale jak w lato zimno to teraz tym bardziej tu link
SEEGROTTE Hinterbrühl: startseite

sylvia ja malarz- artysta jestem wiec nie ma sprawy gdzie cos do pomalowania to ja chetnie chocby to nawet sciany byly ;)

Beabea
na depreche wskazane spotkania towarzyskie :) gupikom kup lekarstwo a nawet jak popada troche to one sie mnoza jak stonka ;)

reklama
Kathinka mocza sie mocza gupiki w lekarstwie,w sloiku:szok: bo nie mam nic innego i zobaczymy..
Dziewczyny plisss wszelkie linki do fajnych miejsc do Wypoczynku bo nam to po prostu sie zawieruszy pozniej:tak:Tam az tyle stron nie naklepiemy i latwiej znalezc.
Frania to fajnie ze parka ci sie trafila:-D To mamy podobnie i co do plci i do roznicy wieku miedzy maluchami.
Na odparzenia ja stosuje jak zawsze Linomag:happy: i wietrzenie....
Sylvia duzo pomyslow na urzadzanie gniazdka:-)A jakich masz tesciow? dasz rade z nimi mieszkac;-)

Ale mam gimnastyke zeby Kevinowi pazurki u nog obcinac,broni sie jakbym go miala pokrajac,te u rak na spiocha a z tymi u nog to nie dziala bo sie wybudza,echhh

Kurcze, napisalam wczoraj dlugiego posta i wszystko mi sie skasowalo. A ze juz czasu nie mialam to nie pisalam od nowa.

Beabea, ja tez z moja zawsze problemy mialam, jak chcialam jej poobcinac pazurki. Tez na spiocha bylo! A kiedy to nawet wlosy jej troche na spiocha ocinalam bo inaczej sobie nie dala. Ach, te dzieci!!!:-) A depreche tez troche mam. Juz od kilku tygodni doslownie nic mi sie nie chce, najchetniej codziennie po poludniu to bym spala. Nie wiem, to juz przesilenie wiosenne czy co? Dom sie az prosi o sprzatanie, nie powiem, maz sie siedzi w domu i sie stara, ale on nigdy mi nie porobi wszystkiego w domu tak jak ja chce.

W pracy mam prze.....e. Szefowa dalej z malym przychodzi, wkurza mnie to strasznie, bo on niby grzeczny ale jak to dziecko, dosc glosny. I ona go stara sie juz wychowywac, zostawia go placzacego itd. Ja to rozumiem bo dzieciom na wszystko pozwalac nie wolno, ale niech se to robi w domu a nie w pracy. Wyobrazcie sobie, czlowiek chce sie skupic a tu dziecko wyje. Dosc mam, naprawde. A odezwac sie nie moge bo to w koncu jej biuro. Ale juz jutro piatek i weekend!!! Cisze sie podwojnie bo w niedziele jedziemy na Oberlaa. I moze nas wiecej z rodzinki pojedzie, to bedzie sie mial kto Nicole opiekowac a ja sie troche zrelaksuje.

Wczoraj mialam Elternabend w przedszkolu. Mialo byc mowione o szkole a w sumie nic ciekawego sie nie dowiedzialam, podzielili nas na grupy i robilismy wszystko to co dzieci w przedszkolu robia. Nawet ciekawie bylo ale myslalam ze dowiem sie cos wiecej jak np. kiedy szkole mozna wybrac, na co zwraca uwage itd. Nie chce zeby mi mala panstwo przydzielilo do szkoly tylko ja chce wybrac. Macie jakies doswiadczenia w tych sprawach? Wiem ze w styczniu jakies pismo przyjdzie odnosnie szkoly, ale to chyba oni mi wtedy narzuca szkole, nie mam pojecia, trzeba se chyba poszukac w necie.

Co do doparzen to nie pomoge, bo nie pamietam:zawstydzona/y: I chyba moja nigdy tak bardzo nie miala.

Milego dzionka zycze!!!

Asiunia gratuluje odwagi. Ja jezdze po moim miescie, ale nie wyobrazam sobie po Wiedniu. Ja tez wole jezdzic w Austrii niz w Polsce (nie wiem, ktora to z was pisala:zawstydzona/y:)
Kathinka oby teraz bylo juz wszystko w porzadku.
Vici jak zdrowko Twoje i meza?
Sylvia gdzie szukasz inspiracji do urzadzania domku? My latem tez sie przeprowadzamy, ale do mieszkania i caly czas siedze na deccoria.pl
Beabea zdrowka dla gupikow
Frania gratuluje parki, tez mi sie tak marzy:-p A na odparzenia jak dla mnie najlepsze wietrzenie pupci i sudocrem. Zdarza sie nawet najbardziej dbajacym rodzicom:rofl2::-) A w podrozy nielatwo zmieniac co troche te pampki, takze sie nie stresuj. No i mam nadzieje, ze malej juz przeszlo rozwolnienie.
A u nas wciaz goscie. Szwagierka jeszcze spi, Laura ma drzemke, a tesciowa w lazience, takze ja pisze:-D
Ogolnie nie jest zle, ale nie moge juz sie doczekac soboty i powrotu do normalnego rytmu:-D:-D:-D. Dzisiaj wreszcie wraca mi maz z delegacji. Ojj nie lubie jak wyjezdza na caly tydzien, szczegolnie odkad jest Laura.

Dziękuje dziewczyny za porady już jest dużo lepiej!!!
Jak dzwoniłam do lekarza to ta z recepcji powiedziała że zielona kupa u dziecka 5,6 razy na dzień to normalne ?!?!?!
Bo niby ząbki z tyłu idą ciekawe.... bo nawet się nie ślini ale na upartego zrobiłam jutro termin i tak idę z znajomą a i dupke jej obejrzy to może przepisze jakąś maśc w razie w choc mam nadzieje że do jutra już zejdzie.
Ale mam dziś daremny dzień jakaś umęczona śpiąca chodze a tu Inia tak marudzi.
Sorry że tak tylko o sobie dziewczyny.

Witam i ja :-) Niby sama bo reszta w PL ale po tej chorobie to tylko wypoczywam.W koncu wrocilam na swoje tory i cala sila mi wrocila...Tylko w pracy mi coraz gorzej,we wtorek przychodzi dodatkowa osoba wiec zobaczymy.Jak bede miala chwile sam na sam z szefowa zapytam o sobote wolna raz w miesiacu jak nie to ostro ruszam z szukaniem pracy bo czuje,ze dlugo tak juz nie pociagne.Mezus tez sie juz wkurza bo mnie malo i wszyscy teraz cierpia...
Co do odparzen to ja penatena uzywalam przy malym i bardzo rzadko sie zdarzalo a jak juz cos bylo to bepanten szedl w ruch i wietrzenie pupska.
Asiunia_D u nas juz po zapisach do szkoly tych dzieci co we wrzesniu ruszaja.Ja za rok bede miala ten stres wrrrrrrrrr juz sie boje.
Frania u nas tez Victor mial brzydkie kupy przy zebach.
maxmama dosc duza przerwa miedzy dzieciakami u was jest.Powiedz jak starszy ma sie do mlodego i na odwrot.Ciekawi mnie to bo w przyszlosci chce miec jeszcze jedno i ciekawi mnie jak to wyglada w praktyce :-)
i juz nie wiem co mam napisac...
buziaki

czesc dziewczyny!
u mnie od wczoraj jest moja mama i zostaje do poniedzialku wiec ja tylko sie melduje, ze u nas wszystko ok! zdrowe juz jestesmy i odezwiemy sie w przyszlym tygodniu. Teraz prawie nie zagladam do komputera...
franiu, gratuluje!
sylvia, dzieki za odpis!
Beabea, ja zawsze po jednym obcinam, jak Maje przewijam. Jednego uda mi sie obciac a nastepny innym razem i tak jakos idzie :-)
buzka!!

Ostatnia edycja:
Frania a moj lekarz mowi ze jak przeczysci dziecko 4 raz to mam sie do niego zglosic a jak wypatrze sluz to walic jak w dym bo wtedy wirus
Mam nadzieje ze u ciebie to przejsciowe bo i tak sie trafia Moja rada jeszcze tak na przyszlosc kup w POlsce smecte rewelacja na takie historie

Asia D ja wlasnie tego nie rozumiem wynosi matka 9 miesiecy w brzuchu urodzi z bolem to dziecie wyrwane z ciepelka i bijacego serducha a mamusie samodzielnosci ucza i " wyplakac sie daja"
Moja syn na prawie 5 lat i potrzebuje przytulania zwlaszcza w sytuacjach jak ma stresa i szczerze mowiac to mam w.... rady niektorych ze mi maminsynek rosnie ciewsze sie ze mam silny wiez z synem i nawet jak bedzie chcial sie przytulac i poplakac mamie w rekaw majac nascie lat bede dla niego
POfilozofowalam sobie

Vici to ja juz kciuki zaciskam za nowa prace :) masz racje jak si enie czujesz dobrze to trzeba zmian :)

poziomeczka jak juz ci mama wyjedzie to ci podrzuce ten bucik :) malej bo moja mloda juz zdrowa

Ja jutro z dwojka dzieciakow bo moja mama ma grype i pewnie do muzeum techniczengo pojedziemy Max bedzie mial frajde a i Gabi sie zabawi
Doszlam do wniosku ze niezla wariaka jestem hihih malowac sciany przy corce ;) niestety po wczorajszym kapaniu sie gABIw farbie dzis bede malowac jak zasnie hihi
Maz moj stwierdzil ze sie nudze bo on by to machnal w jedno przedpoludnie a ja juz pare dni wacze i efektu nie widac ale co tam wazna satysfakcja ;)

Witam w moj ulubiony dzien tygodnia.
VICI-w moim przypadu to drugie bylo planowane. Maly uwielbia brata,imponuje mu starszy wiek.a szczegolnie pokoj,tyle tam fajnych rzeczy......Czasami juz wyskocze do sklepu zostawiajac dzieciaki w domu i nie powiem,mam troszke pomocy pewnie przy dziewczynce byla by wieksza,bo chlopak to chlopak!Ja wychowalam sie z bratem 2lata mlodszam i mama tez miala super,Zabawilismy sie razem i miala wiecej spokoju,Mysle ze zawsze sa plusy i minusy.Moj plus,ze mam pomoc w starszym a minus moze lepiej jak by razem sie wychowywali? mi sie parka nie udala.Mam za to dwoch "lobuziakow".
Dziewczyny mam pytanko.jak to jest z biletami?.Bo jak kupie tygodnnniowy to wiadomo,ale te jednorazowe za 1,80€? to moge jechac na nim 1 godzine czy w jednym kierunku? Szukalam w wiener linien,ale z moim niemieckim.....
Pozdrawiam i zycze udanego weekendu.:-)

reklama
Kathinka ja tez uwielbiam malowac(szczegolnie sciany ) remonty to moj zywiol tylko potem sprzatania nie lubie hehehehe.Ja w domu wiekszosc sama wymalowalam,zostal mi pokoj malego ale to jeszcze w tym roku zrobie.Twoj twierdzi,ze sie nudzisz a moj szczesliwy,ze on tego robic nie musi :-D:-D
maxmama ja mam akurat siostre o 2 lata starsza i moja mama do dzis twierdzi,ze bylysmy chyba gorsze od chlopakow ;-) Bilysmy sie na potenge,klucilysmy sie ogolnie masakra byla :-D Ja wiem,ze wszystko ma plusy i minusy ale u nas tez juz przerwa sie robi coraz wieksza i teraz mysle sobie,ze nastepne bedzie jak mlody pojdzie do szkoly.

Do góry