reklama

Mamy z Austrii

Hej moje drogie jutro was poczytam dzis tylko pisze ze po tym jak wczoraj zaliczylam nieziemskie bole podbrzusza a dzis spedzilam pol dnia w szpitalu mam dosc wszystkiego
Jutro skrobne cos blizej bo dzis czuje sie bleee

reklama
Hej
Vici kciuki za wyprowadzenie sytuacji na prosta!!!Ach te kamienie....
Kathinka co sie tam dzieje u ciebie z tymi bolami?
Mb-1 -juz mi lepiej,dzieki.Blizny coraz mniej widoczne,kolorek brzucha obok blizn z zolto-zielonego znow przybiera naturalne kolory,najbardziej widoczna blizna to ta na pepku,ale da sie zyc.
U nas bez zmian ostatnio.
kurcze co wy z ta plamka na policzku?Plaga jakas czy co.Bo moj mlody tez ja mial:happy:Jakos w listopadzie mu wyskoczyla ,ale poczatkowo to zlekcewazylam dopoki mu nie schodzila przez dluzszy czas.Potem lekarka masc przepisala Elocon,pomoglo ale na krotko,bo pozniej juz wypatrzylam inne plamki,czerwone,potem sie one robily bledsze ale szorstkie.Jak te zniknely to gdzie indziej znajdowalam nowa i tak w kolko.
Teraz mamy taka emulsje robiona w aptece i tym 2xdziennie smarujemy a druga mascia tylko te plamy jak swiezo wyjada.Musze przyznac ze troche to dziala,tylko ta na policzku,pod swiatlo widac ze jej zarys slaby ale jest i boje sie ze sie znow moze odnowic:baffled:

Nasze swinki ostatnimi czasy tocza przepychanki o to ktory bedzie tym samcem alfa.Chyba dorastaja;-)Ale jak jeden drugiego jakis czas nie widzi to kwicza za soba...
Akwarium funkcjonuje choc i straty byly i doczekalam sie narybku:-p

Nikolka zapisana do Kinder Company-prywatne przedszkole,to teraz niech sie dzieje co chce.Jakos sie juz oswoilam ze pojdzie pozniej do szkoly,wczesniej mi nie zatrybilo.
Ok lece jeszcze cos poczytac,bo ja z tych wyznajacych zasade ze dzien bez czytania to dzien stracony:rofl2:;-)

Hej hej
Dzieki Bogu tak wyszlo ze nie musze zadnych ciast piec bo chyba bym musiala ktoras wolac zeby za mnie robila
We srode po poludniu zaczelo bolec mnie podbrzusze ponmyslalam pewnie okres tydzien wczesniej choc mi sie nie zdarza
Wieczoram mialam takie bole jak przed urodzeniem malej ale madra tabletki wzielam i czekalam do rana , rano nie przeszlo , poszlam do rodzinnego a ten mnie do szpitala z podejzeniem wyrostka
W szpitalu moc ludzi ale i tak czekalismy moze 30 min potem badanie , wyrostak wykluczyli pobrali krew i kazali godzine czekac z ktorej zrobily sie 2
Podejrzenie padlo na grype zoladkowa ale nie pasowalo im ze mnie nei czysci to mnie do ginekologa wyslali pieto wyzej a tam to juz czekalam chyba ze 3 godziny , mile badanie i wynik pani doktor ze
gdzies w organizmie mam zapalenie on nie moga okreslic dokladnie gdzie .......... moga mi dac antybotyk bardzo silny co czysci caly organizm ale ona by sie powstrzymala i przemyslala sprawe spirali / tu wywiad ze mna jak mi z nia jest)
Decyzja zapadla wyciagam spirale i zobacze co sie bedzie dzialo miesiac po mam powtorzyc wyniki
Moja nowina nie ucieszyla meza ;) ale co robic bedziemy inaczej sie zabezpieczac
Czekam na okres i ide do gina
Ogolnie jestem rozbita i wypompowana zero checi do zycia
Od dzis odstresowuje sie na tyle na ile sie da ;) i zobaczymy
Oczywiscie jak bole wroca mam jechac do szpitala bez zastanowienia wrrrrrrrrrr

Kathinka, strasznie wspolczuje, szczegolnie, ze nikt nie potrafi powiedziec co to. Moze faktycznie organizm spirale odrzuca? A przeciez zabezpieczac sie mozna na rozne sposoby. U nas jest przerywany i jak do tej pory funkcjonuje. Tabletek nie moge brac bo jak zrobilam badania to wyszlo cos ze moga mi sie od tabletek jakies polipy robic czy co, nie wiem. Zreszta, ja do gina chodze do Truskolaskiego a on wlasnie nie za bardzo jest za tabletkami, to moze tylko tak mi powiedzial.
W kazdym razie trzymaj sie i kuruj!

A jesli chdzi o te plamy na policzkach u dzieci, to moja jak byla mala to tez miala takie cos. Ogolnie sucha skore miala i doktorka stwierdzila, ze to atopowe zapalenie skory. Jak tylko bylo malej cieplo to dostawal tez rumiencow czerwonych na buzce. Strasznie sie martwilam, ze tak jej to zostanie ale jak skonczyla ok 2 lata to wszystko samo przeszlo. A zeby to troche zminimalizowac to uzywalam kremu Sudokrem z Polski. Pomagal! Na pewno go znacie bo dosc popularny na pupe jest.

Beabea, diobrze zrozumialam ze jakis swinki masz? A Nicole, czemu do szkoly ma pozniej isc? Chodzi Ci o date urodzenia, po wrzesniu urodzona? A co do czytania, to tez uwielbiam. Wszystko jak leci. Jak jade Ubahnem do pracy, to chora jestem jak ksiazki zapomne:-)

Ale fajnie ze dzis piatek!!! Tylko moj Piotrus cos zamogl wczoraj. Nagle goraczka do zlapala, nie wiadomo od czego. Wzial na noc polopiryne i paracetamol, mam nadzieje, ze dzis lepiej bedzie (jak wychodzilam to spal, ale temp. juz nie mial).

Jutro imprezka, razem z niunka obchodzimy urodzinki. Ale tylko rodzinka i jedni znajomi z dzieckiem. I wyjdzie ok 13 osob, trzy psy i kot. Hahahaha! Chyba sie opije;-)

Ciekawe o ktorej dzisiaj szefowa przybedzie. Wczoraj mnie wkurzyla jak wychodzilam do domu. Nie wiem, czy jakis klient sie poskarzyl, ale ona mi powiedziala, ze "za malo informacji udzielam klientom przez tel" Nie wiem o co jej chodzilo, dzis moze cos wiecej powie. Ale jakich inf. mam udzielac jak klienci zawsze z nia chca gadac a ja nigdy nie potrafie powiedziec kiedy ona bedzie w biurze (bo mi nigdy nie mowi). Az glupio to brzmi, ze ja nie wiem, ale co zrobie. Niech mnie najpierw ona informuje!!!
Przychodzi codziennie z tym malym, ja nie wiem, po co ona go brala. Moim zdaniem, jak sie bierze dziecko to trzeba sie troche dla niego poswiecic a nie pracowac. Powinna se odpuscic ttroche. Nie mam pojecia jak ona dalej da rade. Niby ma opiekunke, co bedzie nawet u niej mieszkac, tylko jaki to sens? Dziecko sie bardziej do opiekunki przywiaze bo bedzie z nim caly czas spedzac. Ehh, moze jak glupia jestem, ale nie rozumiem.

OKI, milego weekend zycze, moze jeszcze sie odezwe

Witam w piatkowy poranek.
Widze,ze "rodzinna"atmosfera panuje na tym forum.Ja dla przypomnienia-przeprowadzilam sie do Wiednia we wrzesniu i mam dwoch synow.
Zastanawialam sie nad poslaniem malego do przedszkola ale doszlismy do wniosku,ze poslemy go za rok jak bedzie mial juz ponad 3-latka.Widze,ze duzo mam posyla miedzy 2-3rokiem.Ale mysle ,ze jak pojdzie rok pozniej to tez zalapie jezyk niemiecki,bo w domu ma tylko polski. a jak bylo w przypadku Waszych pociech.Podobno im wczesniej tym lepiej,ale nasz jest skrajnym wczesniakiem i to zawarzylo na naszej decyzij.Jest jeszcze taki malutki.
pozdrawiam i zycze udanego weekendu, My mam nadzieje znowu na narty.

Poziomeczka super podejscie!
Sylvia mmm wlasny domek. Marzenie:-)
Kathinka zdrowka. Cos tu ostatnio chorowicie sie zrobilo.
Beabea dobrze, ze u Ciebie juz lepiej.
U nas znow mala ma katar:wściekła/y: Biedna chrapie w nocy, co jakis czas sie wybudza, ma problemy zeby sie najesc:no:
Asiunia sudokrem znam i uzywam do pupy:tak: A na ta plame to sie boje, bo w srodku jest cynk, a cynk wysusza. Wlasnie zamowilam sobie linomag. Mam nadzieje, ze to pomoze.
Maxmama takie dzieci szybko sie ucza jezyka. U nas tez tylko polski w domu, no chyba ze spotykamy sie ze znajomymi, to jeszcze niemiecki i angielski:-) Takze mala slyszy niezla mieszanke.
Ojjj jak ja bym sobie pojezdzila na nartach.
Udanego weekendu i pewnie przyszlego tygodnia. A kysz wszystkie chorobska!!!

Hej
Ja zarowno Sudocrem jaki Linomag mam w domu,ale nam ani jedno ani drugie na te plamki nie pomoglo:crazy:Obie masci super na wszelkie odparzenia i podraznienia skory,zwlaszcza chwale sobie wspomniany Linomag,wprost hurtem z Pl woze bo tani i dobry.
Kathinka bidulko,zeby sie w koncu wykazali co to bylo,bo niewiedza dodatkowo poteguje strach.Kciuki!!!
Asiunia tak mamy dwie swinki morskie,podobnie jak Kathinka:biggrin2:
A corka faktycznie rocznikowo pozniej prawdopodonie pojdzie do szkoly bo ona z 4 listopada 2008.Znajome mowia ze to lepiej,moze faktycznie bo rok jeszcze to sporo zeby dziecko bylo bardziej przygotowane na szkole,zeby np. umialo skupic uwage na lekcji i tp.
Maxmama a w jakim wieku masz synkow?Jezykiem sie nie przejmuj,dzieciaki zalapia go w mig,tak mysle i az dziw bierze jak one to wzystko pojma a czesto w przedszkolu stykaja sie przeciez z angielskim,kompletny misz-masz,jakies doskonalsze mozgi ma to coraz nowsze pokolenie czy co:-D

Spadam bo mnie mloda meczy ,bo wrocila jej ostatnio faza na sluchanie piosenek na you tubie zwl nowe kawalki gummi beara.

[QUOTE A co do czytania, to tez uwielbiam. Wszystko jak leci. Jak jade Ubahnem do pracy, to chora jestem jak ksiazki zapomne:-)

[/QUOTE]

No to witaj w klubie!!!!!!!!!
Ja pozeram ksiazki ale i czasopisma,ktore przy okazji pobytu w PL przywoze albo mi ktos dowozi jadac do nas.A najbardziej lubie trillery medyczne,sensacje,biografie.....
Nie,nie trzeba nalezec do grupy zeby tu foty wklejac,jesli chcesz to smialo.My juz nie raz sie tu chwalilysmy a to ciazowymi brzuszkami a to zwierzakami itd

Do Asiuni to bylo bo mi sie cytat znow nie udal,buuu

Ostatnia edycja:
Jestem ,zyje i jakos wszytsko wraca do normy.Dzis mi maz,syn,tesciowa i pies wyjechali na tydzien do PL.Ja moze nie tak na 100% doszlam do siebie ale juz na nogach pieknie stoje.Przeswietlenie zrobilam i 5 fiolek krwi oddalam.Bronhitis mnie nawiedzil ale chyba tylko w plucach jest i krew czysta ale tak na 100% w poniedzialek ide po wyniki.No ale jutro juz do pracy.
Kathinka no wiedze tez niezle przezycia dobrze,ze juz spoko.Ja mialam spirale ale bez hormonow tez przez nia pieklo przeszlam.Mam nadzieje,ze to ona bedzie przyczyna bo przynajmniej juz z gorki by bylo a jak nie to od nowa szukanie nie wiadomo czego:no:
Beabea dobrze,ze u was lepiej
mb_1 oby katar malej przeszedl szybko
Asiunia i my mamy psa ale ona wytrzymala jest.Jak Victor byl maly to wychodzilam sama z nia po 6 zanim maz do racy poszedl teraz juz jest o niebo lepiej ale ona z tych co do 11 moze lezec i na spacer nie wychodzic-jesli pozniej zasponsoruje jej z godzine lazenia :-D
Nie wiem co tam jeszcze buziaki

reklama
Kathinka! bidaku ty jeden! :no:
Co za cholerstwa sie nas wszystkich ostatnio imają!?
Diewczyny wszystkim zdrowka zycze i dla malej Laury zeby katar minal!!!

Ja z Mają jeszcze troche chrychamy, ale juz lepiej.

Sudokrem tez używam do pupy.
Moja Maja miala dokladnie tak jak pisalyscie, tez na policzku takie cos. I lekarka tez stwierdzila, ze to atopowe zapalenie, szczególnie, ze ja tez mam skore atopową, ze niby po mnie to moze miec. Ta z twarzy juz nie wraca narazie. Tez dostalam jakas maść robioną w aptece, ale ona ma w sobie sterydy i uzywam jej bardzo rzadko. A drugą taką plamke ma czasem na nodze, w ogolicach pośladka. Co to za cholerstwa u tych naszych dzieci!???

U nas w domu tez tylko polski, niemiecki dojdzie za rok w żłobku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry