Co do szczepionek to jeszcze nie mam zdania, ale chętnie przeczytałam Wasze opinie, niedługo sama będę stała przed takimi dylematami... Może będzie mi łatwiej rozważyć wszystkie za i przeciw
Mam dwa małe pytanka... Otóż dostałam pismo z WGKK, że moje pierwsze Wochengeld otrzymam dnia 15.04., a pieniążków do tej pory nie ma. Co prawda minęły tylko 3 dni, chcę odczekać tydzień, jeśli pieniądze nie przyjdą, to czy powinnam tam zadzwonić i spytać co jest grane?
A drugie pytanie dotyczy pierwszej wizyty u pediatry - w MKP jest napisane, że ma być to w pierwszym tyg życia dziecka. Trzeba jakoś wcześniej robić termin? Wiadomo, termin porodu jest tylko przybliżony, ale nie wiem kiedy dokładnie urodzę i teraz nie wiem czy jak tak z marszu pójdę z dzieciaczkiem to ktoś mnie przyjmie?
aniag78 fajnie czytać takie rzeczy, bo teraz im bliżej porody tym bardziej zaczynam się bać, mimo że w miarę mówię po niemiecku... W razie czego będę się wspomagać angielskim
maryńka a mogłabyś zdradzić gdzie chodzisz do pediatry? Ja nie mam jeszcze totalnie nikogo upatrzonego, a chyba by już wypadało powoli się rozejrzeć, jeszcze niecałe 4 tyg do terminu... Super, że Gucio ma się lepiej!