vici w Wiedniu Anmeldebescheinigung zalatwiasz w MA 35. Kurcze bylam tam juz 3 raz (dla siebie, znajomych i teraz dzidzi), zawsze sie tam tyle wyczekam! Gdyby sie ktos wybieral to polecam isc na 10 minut przed zamknieciem, wtedy to najlepiej czasowo wychodzi. Ja bylam o 10.10 (we wtorki czynne do 12) i czekalam do 13.40, dobrze, ze jest tam pokoj do karmienia! A gdybym przyszla o 11.50 zaoszczedzilabym kupe czasu, bo i tak jako jedna z ostatnich dostalam papierek... 
wczoraj zlozylismy wniosek o Familienbeihilfe online, ciekawe ile my bedziemy czekac
a vixen cos cichutko, czyzby sie rozpakowala

wczoraj zlozylismy wniosek o Familienbeihilfe online, ciekawe ile my bedziemy czekac

a vixen cos cichutko, czyzby sie rozpakowala

Jak zebraliśmy wszystkie, to zabrakowało mi kanapy żeby je rozstawić i poprzeglądać zawartość. Niektóre próbki mam jeszcze do dziś, przynajmniej kosmetyków małemu nie musiałam kupować
takze znam ten bol. trzymam kciuki za Was
Na taka pierwszą wizytę to umawia się tu prywatnie? I jak jest ze szkołami rodzenia i położną??
Cóż to będzie za noc jak za dnia sie wyśpi.
to porażka na całej linii, taśmowe traktowanie itp Na pierwszą wizytę nie trzeba brać wizyty prywatnej ale rejestruje sie osobiscie lub telefonicznie, tak przynajmniej bylo w moim przypadku, Szkoły rodzenia są za darmo, organizuje je Magistrat 11 lub być może Twój przyszły szpital, co do położnej mozna sobie prywatną zamówić ale kosztuje to 800-1000 euro zalezy gdzie
Po porodzie przyjdzie położna do Twojego domu lub mieszkania jeśli przebywałas 3 dni w szpitalu, jesli przebywałas 4 dni lub wiecej niestety nikt sie u Ciebie nie pojawi.