@vixen tak moge rodzic naturalnie, tylko ze ja nie chce, cesarke przeslam jak zwykly zabieg po 6 h wstalam po 10h cewnik kazalam wyciagnac, malego w nocy dalam na 1,5 h, zeby sie przespac a tak to cala dobe opiekowalam sie nim, po 3 dniach od cesarki juz nie bralam lekow przeciwbolowych :-)
@bubcia u mnie podobnie jak u vixen, maluch nie chcial wyjsc. 6 dni po terminie odeszly mi wody, ale bez rozwarcia, cala ciaze nie mialam zakazenia i przez odejscie tych wod dostalam antybiotyk. No i zaczela sie zabawa olejki, soki, masaze, smarowidla, cuda wianki (przez 36h troche mozna zrobic) wywolano mi skurcze ale rozwarcia nie bylo, a malemu tetno zaczelo spadac. nie bylo wyjscia
a co do rostepow to tez sie smarowalam cala ciaze a po porodzie wraz z gubionymi kg zaczely sie pojawiac, u mnie piersi sie zalapaly...
no widzicie czyli jeszcze gdzies robia te badania gratis. ja zdecyduje sie tylko na Organscreening, nie widze sensu w badaniu przeziornosci karku. bede rodzic w st. josef (zapisalam sie w 8 tyg, kolezanke w 11 tyg juz nie przyjeli), mimo tego, ze inne szpitale sa blizej. Z Guciem bylam bardzo bardzo zadowolona doslownie wszystko mi sie tam podobalo, czulam sie jak na wakacjach ;-)