reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Austrii

Jasne ze wazne żeby lekarz byl dobry a zdjecia no tak... dinhofowa moglaby tez zmienic swój tymbardziej ze ma full kobitek ale uwierz mi truskolaski ma przedwojenny :p. W Pl jak bylam raz to szok jak cacy wszystko było widac... 3 D a to standard u tego gin w gabinecie.. ale prywatnie oczywiście...tutaj pewnie prywatne wizyty tez z lepszymi sprzetami. W Pl duzo chodzic musi prywatnie a tutaj cale szczescie jakos to lepiej wygląda...
Bubcia ja bylam u niej ost raz w 38tc a urodziłam 41tc
...w szpitalu tez bylam przed terminem ale juz nie pamietam kiedy a pozniej w dzien terminu na ktg a potem co 2-3dzien.
W donau zostaje sie 3 dni jak poród sn a jak cc 5 tak tam mają ale to tez zależy od sytuacji zdrowotnej mamuśki i babelka :-)
Ola to suuuuper gin w Pl miałaś, oj chcialabym takiego :-) pryw chodzilas? ..do miechowiecjiego tez chidIlam kiedyś tam... katastrofa... a sprzety... hmm no niestety...bez szalu jak na At
Anitaka ja tez z Podkarpacia :-)

reklama
Ja byłam raz w szpitalu i tam miałam tylko mocz i rozmowę z lekarzem, a teraz następna wizyta w szpitalu właśnie w 38 tc a dinhof coś ostatnio mówiła ze już koniec czyli że będę miała ostatnią wizytę u niej w 35 tc chyba że jeszcze raz powie żeby przyjść, za tydzień się dowiem :)

Niestety tutaj jakos pod koniec nie kontrolują tak jak w Pl :-( ..tez bylam tym rozczarowana... ale wszystko dobrze sie skończyło :-)

Anet tak chodzilam prywatnie 80zl za wizyte z usg 3d komplet badan pod koniec ktg tez w cenie facet naprawde mily symatyczny lekarz poprostu swietny.ale powiem wam dziewczyny ze w pl nawet na nfz ten sprzet byl naprawde dobry. No nic byle by przezyc do konca czyli jeszcze 8tygodni i najwazniejsze aby zdrowe sie urodzilo ;) ja mam wizyte w poniedzialek i zobaczymy czy juz ostatnia czy co on tam wymysli ;)

Dziewczyny ktore rodzily albo beda rodzic w Donauspital: czy tam mozna zabrac swojego lekarza? Co myslicie o tym szpitalu?
Ja juz niczego nie jestem pewna gdzie chce rodzic... Najczesciej rozmyslam w nocy ;-) Pewnie przez hormony...

Rrr... ucieło mi posta... kolejne za 2 tyg. dalej u mojego lekarza, kontrolnie na wszelki, żebym nie musiała się stresować aż do porodu. Bo w moim szpitalu KTG w dniu przewidywanego porodu. Sprawdziliśmy wszystko dokładnie i póki co wszystko ok. Udało nam się jeszcze zrobić zdjęcie buźki małej i malutkiej dłoni. Co do sprzętu to na ten u mojego lekarza nie narzekam. Zdjęcia zdjęciami, ale wszystko dokładnie widać. Ordynacja zresztą wygląda na w miarę nową. Na samego lekarza też nie mogę złego słowa powiedzieć. Udało mi się dobrze trafić :)
Teraz pozostało tylko czekać. A no i wybił mi z głowy środki nasenne itp. Lepiej żebym nie spała w nocy nic zażywała co kolwiek, bo one przenikają przez łożysko. No i w większości z nich jest waleriana. Chyba zacznę biegać maraton przed snem, żeby potem poprostu paść :D

reklama
Do góry