Pinka Szczepciu też mleczko uwielbia ale ograniczałam mu stopniowo i teraz już tylko 2 razy dziennie, po południu jak spać idzie i wieczorem przed snem, butla 260ml, jak złapaliśmy jelitówkę to więcej dostawał tylko rozcieńczone
Jeśli chodzi o jedzenie to słoiczków od jakiś 3miesięcy już nie je, przestały mu smakować i mu nie wmuszałam, na początku bardziej rozdrobnione jedzenie a teraz już normalne kawałki tylko mniejsze, w ogóle od jakiegoś miesiąca je sam i nie chce by mu pomagać, na obiadki zazwyczaj to co my, bardzo lubi ziemniaki gniecione z warzywami, ja gotuję je razem, np z marchewką i gorszkiem, albo kalafiorem i brokułami, dziś np miał ryż z masełkiem, paluszki rybne i brokuła.
Ćwiczył widelcem na owocach i teraz mu już całkiem nieźle idzie, najwięcej bałaganu jest przy płatkach z mlekiem rano;-) uwielbia choco pops, choć do płatków długo się nie mógł przekonać bo wcześniej jadł taką papkę płatkową, poza tym jest fanem parówki, jogurty bardzo lubi i owoce wszelkie, z warzywami ma fazy obecnie pomidory i ogórki na tapecie, nie jest jednak fanem chleba i jak robie mu kanapki to często zjada szyneczkę albo ser a chleb zostawia, za to na wyjazdach jak kanapki takie złożone z serem dostaje to wcina aż mu się uszy trzęsą.
Jeśli będę mogła jakoś doradzić daj znać