reklama

Mamy z Bradford

Alexnow od razu widac że jesteś nowa w UK:tak::-D Zobaczysz z czasem docenisz tutejszą służbę zdrowia i system edukacji:tak:
Kiedyś miałam takie samo zdanie jak Ty ale teraz już uważam, że oni wiedzą co robią i mają w tym wiele racji:tak:

Przedszkole jest fajne bo zostawiasz małą tylko na 2 godzinki i w tym czasie ona się bawi i ma kontakt z innymi dziecmi:tak: A Ty masz chwilkę spokoju;-)

Paracetamol na wszelkie dolegliwości też ma swoje plusy:tak: Mój Marcel ma 1,5 roczku a tylko raz dostał antybiotyk i to taki słabiutki:tak:

reklama
Czesc:-):-)
ALEXNOW-ja na poczatku tez mialam takie zdanie o lekarzach i zawsze jak wracalam z Polski to obladowana lekarstwami:-Dale tez juz przestalam bo stwierdzilam ze nie ma sensu:-)
A co do szkoly to wiesz,oni jeszcze w reception -zerowce -wiecej sie jeszcze bawia ,nauka pomieszana z zabawa,wiec dzieci tak tego nie odczuwaja:-)Moj Kuba chodzi do year 1 i jeszcze sie bawia w szkole:-)
Ale juz od year 2 zaczyna sie ostra nauka:tak:
NATALKA-no troszke mnie Kubus przeraza:-(i mysle ze bede miala z nim problem:-(bo juz sie zaczyna:angry:
MAMATROJECZKI-widze ze robisz tak jak J ,jak ma wolne i wraca z parcy,tez sie kladzie na 2-3 godzinki:eek:
SYLWIA -no ja ne wiem czy dzisiaj bede u Ciebie,bo Kuba ma sie uczyc po szkole.Chyba ze z Dawidkeim przed Kubusia szkola wpadne:-)
Bo mysle ze dzisiaj w dzien nie bedzie spal ,bo sie obudzil o 7.30:szok:

sylwia.m ja dlugo mialam negatywne zdanie o tutejszej sluzbie zdrowia ale powoli je zmieniam i uwazam ze wychodzi nam i dzieciaczkom na zdrowie ze nie faszeruja nas antybiotykami z byle powodu-my po prostu jestesmy do tego przyzwyczajeni i szokuje nas ze moze byc inaczej :tak: trzymam kciuki za ciasto :-D
alexnow ja uwazam ze przedszkole w tym wieku to super sprawa,szczegolnie ze to jest tylko na kilka godzinek a dziecko ma okazje zaadoptowac sie w nowym srodowisku no i niczego sie tam jeszcze nie uczy,wszystko przez zabawe wiec glowa do gory twoje dziecko napewno nie straci dziecinstwa-to zupelnie co innego niz polska "zerowka" ;-)
natalk90 ja czytalam na internecie ze przy porodzie moga uczestniczyc dwie osoby ale dla pewnosci porozmawiaj o tym z polozna
a ja sie wzielam z rana za pranie i prasowanie,nie wiem czy kazdy tak robi ale wszystkie rzeczy ktore kupilam dla dzieciatka piore w rekach,na dzisiaj zostaly mi kocyki i reczniki,nikt mi tego nie doradzal ale tak pomyslalam ze to juz jakis czas lezy w szafie no i moze lepiej wszystko "odswiezyc" :sorry:

moja dzidzia kasia z ktora mieszkam tez prala wszystkie ubranka ktore miala dla odswiezenia ale w pralce w proszku dla dzieci na programie delikatnum, chyba nie jestem pewna .Kobietko nie przemeczaj sie :tak::tak::tak:

tynia i wiki na szczescie to juz ostatnie pranie reczne przed porodem :sorry: ja to tylko na wirowanie wkladam do pralki bo przy tej pogodzie to by za dlugo schlo ale na szczescie mam to juz z glowy,a jak tam Wikusia,zaprzyjaznila sie pewnie na dobre z kolegą :laugh2:

witam:-)sylwiam,doris78,mojadzidzia-macie racje jestem tu od listopada zeszlego roku i naprawde pierwszy raz bylam tu u lekarza,moze jestem uczulona juz na lekarzy bo mala dosc czesto mi chorowala i tam lekow wala rowno dziecia i tak mi dziwnie ze tylko ten lek mi zapisal,ale napewno sie przyzwyczaje!!!A co do przeczkola to z jednej strony jest fajnie ,bo zacznie uczyc sie jezyka no i racja kontakt z dziecmi moze juz nie bedzie taka samolubna:-)pozdrawiam i milego dzionka zycze:-)

Kasia.j i Natalka będę rodzic bez męża bo nie mam z kim zostawic małego:-(.No trudno jakoś będę musiała dac sobie rade :tak:.Trochę mnie to przeraża ale co zrobic:baffled:.Mąż był obecny przy pierwszym porodzie także nie było by problemu żeby był i teraz ale niestety Krystian musi miec opieke:tak:.A co do aparatu to połozna wspominała coś przy pierwszej wizycie żeby nie brac do szpitala żadnych wartosciowych żeczy bo szpital nie odpowiada w razie kradzierzy.I nie wiem czy jest sens brac bo pewnie będę tak zdenerwowana że i tak pewnie zapomne że go mam :baffled:.

reklama
Natalka przy porodzie mogą być dwie osoby. Położna wpisuje do karty ciąży ile i kto.
Mojadzidzia Jak masz dobrą pralkę, która dobrze płucze ( ja mam taką dla alergików) to pierz w pralce. Ja na początku (tak jak sugerowała położna) prałam ciuszki w Fairy (chyba mają płacone od reklamowania tego płynu :eek: ) ale muszę Tobie napisać, że bardzo krótko. Szybko zmieniłam na Ariel, ponieważ zauważyłam po pewnym czasie, że przy Fairy ciuszki nie są takie białe. I to nie było tylko moje spostrzeżenie :baffled: .
Doris Na szczęście dzisiaj mój ma wolne więc mogłam pospać. Dopiero wstałam :-D . Wcześniej ponad godzinkę poleżałam w wannie :-D:rofl2::laugh2:, poczytałam i dopiero poszłam spać. Wczoraj spałam tylko 2 godziny, a przedwczoraj 1 :wściekła/y: . Dobrze, że dzisiaj będzie noc w swoim łóżku :-D:-p:happy: . Jutro niestety owerek :nerd: . Miałam jechać na te kulki ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze się wyrobię. Jak nie to wyciągnę mojego jutro.
A tak wyglądał mój najmłodszy
a po sześciu godzinkach byliśmy w domku:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry