reklama

Mamy z FRANCJI!

hej :)

wpadlam na sekunde zyczyc wszystkim WESOLYCH SWIAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps. magda : foty wrzuce wieczorkiem tera zmam bieg, pranie prasowanie, pakowanie, pediatra bank... normalnie padne dzis... ile wszyztskiego do zrobienia zalatwienia przed wyjazdem...
a kupuej ubrania w sklpeie dla dzieci przy przedszkoilu L.
pol sklepu to nowe rzecyz normalne jak sklep, wozki ciuchy butelki itp a druga polowa to komis 'dzielnicowy'
po prostu kobita sprzeddaje co jej ludzie z naszego miasta oddaja po dzieciach do sprzedazy :) czasme rzeczy jeszcze z metkami jak ktos z rozmiarem czy gustem nie trafil :) istny raj na ziemi ;)

ps. super zabawa w szkole !!!!! u nas nie mieli nic :(

reklama
josephine - mi sie wydaje, ze to normalne, ze poziuom zycia we Fr sie obnizyl - ponosza koszty UE i zmiany waluty na Euro. We wloszech jest to samo, a nawet gorzej (zgadza sie zoe?) W Pl tez bedzie trzeba poniesc te koszty, ale reformy takie juz sa - kosztuje przyszle pokolenie, ale sa konieczne.
Kazdy oczekuje czegos innego - ja sobie nie wyobrazam nie pracowac i siedziec w domu z dziecmi. W Pl musialabym otwierac swoj gabinet i siedziec wiecej w papierach i kombinowac ze wrzucaniem wszystkiego koszty i udowadnianiem, ze nie zarabiam, aby zarobic, a tutaj siedze sobie na CDI w budzetowce, wyciagam ponad 2 tys euro pracujac od 9 do 16.30 z godzinna przerwa na obiad i majac 28 CA plus 14 RTT. Mi to pasuje:) Maz chef d'equipe plomberie zarabia oczywiscie lepiej, sa podwykonawcami dla miast, wiec pracuje do 16 lub 17.

Ostatnia edycja:
Hej! Jak po swietach?
U mnie obzarstwo ze chyba jestem ze 2 kg na plusie hi hi hi:-)

Cornelka odezwij sie jak juz sie "ogarniesz"!

Dziewczyny a mam problem.
Przyslali nam z Caf-u do wypelnienia Declaration de ressources 2010.To samemu trzeba wypelnic?
Ale wogole jak to wypelnic- chodzi mi o to ze w 2010r maz i ja zarabialismy w Pl.A we wniosku trzeba euro wpisac....
Nie wiem jak sie zabrac do tego.A to jest potrzebne do tego Paje.

Milego dnia!

wykazujesz dochody z Francji. Na pewno w podstawowych dokumentach Caf-u wpisywalas date przyjazdu do Fr, wiec jesli teraz wpiszesz zerowe dochody w 2010 roku, to ich to nie zdziwi. Mozliwe, ze przysla Ci jeszcze prosbe o 3 ostatnie fiche de paye.

Antylopka to znaczy ze mam wpisac wszedzie zera?
Tak a date przyjazdu do Francji wpisywalam 14.12.2011.

No to wypisze ta deklaracje i im wysle - zobaczymy czy przysla cos jeszcze.
Dziekuje bardzo za pomoc.

witajcie !!
Josephine milyh wakacji!
Antylopka masz calkowita racje co do poziomu zycia ; a i we wloszech to jeszcze gorzej!! tam nie ma cafu , rsa, itp.... nie pracujesz , nic nie masz moze kiedys ci dadza zasilek; ale to jest wina ludzi bo nie placa podatkow!! a za szkola?? moja znajoma i jej maz pracuja oboje po calym dniu, dziecko 4 lata do szkoly nie poszlo bo nie ma miejsc. wyobrazacie to sobie????? i ona musi placic opiekunke co nikt jej za to nie zwroci! tu pracujesz i jestes chroniony jako pracownik , tam pracujesz i nie widaomo czy ci zaplaca pod koniec miesiaca!! takze ja sie ciesze z tego co mam; bylam w pole e. dali oferty pracy ale pojde juz po operacji gadac z nimi.
a dzis moja cora pojechala na wycieczke!!!!!:cool2: do parc des felins!!!! ja oczywiscie przezywam!! bo to pierwszy raz tak na caly dzien! mowili ze do jedzenia dadza; tyle ze dzis pewnie mi padnie bo nie bedzie spala! juz nie doczekam sie kiedy wroci bo ciekawa jestem jak tam sobie poradzila!!! :rofl2::rofl2::happy::crazy:
trzymajcie sie milego dnia!!

reklama
zoe - moja w ubieglym roku pojechala do Elancourt - do parku miniatur i wrocila zachwycona. W tym roku jedzie na classe de mer na 10 dni do La Baule:) juz niedlugo, wyjezdzaja 7 maja... Troche sie obawiam, czy nie bedzie tesknic wieczorami, bo w dzien pewnie nie bedzie miala czasu pomyslec o nas, tyle atrakcji.
Marzenka - ja bym powpisywala zera.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry