reklama

Mamy z FRANCJI!

witam mamuski z francji :)

wlasnie znalazlam nasze forum yuppie :) jestem w Nicei, od ponad 7 lat

jestem w 11tc i mam ostatnio troche strasznych przezyc z tym zwiazanych (wczorej odeszlo mi troche wod i bardzo krwawilam, prawdopodobnie pekl mi krwiak i mam odklejony trofoblast/kosmowke- takze troche stresu sie najadlam, bo wczoraj bylam pewna ze to juz TO a tu sie okazuje ze maluszek na usg ma sie dobrze
bede lezec i odpoczywac, moze sie jeszcze wszystko dobrze skonczy

reklama
we francji 7lat :) pierwsza ciaza, wystarana za 4tym podejsciem wiec w miare szybko sie uwielismy heh mysle ze bedzie z tego dziewczyna (straszny wysyp prycholcow hehe) za 10 dni badania genetyczne i mam nadzieje ze do tej pory wszystko sie uspokoi i powraca na swoje miejsce :) termin 10.08.2013 jak dziewczynka bedzie Hanna Marianna, a jak chlopak chyba Tadeusz (M wybieral, bo jest uparty na polskie imie!) a ja lubie Janko ale maly Tadzio tez moze byc

strasznie narzekam na fr sluzbe zdrowia- jak dla mnie tragedia hehe poza tym w ogole mam ochote wrocic do polski, albo przynajmniej pojechac na 2-3lata do tesciow do bretanii bo mimo cudownej pogody, nie chce tu dzieci wychowywac.. poza tym drogo i ciezko prace znalezc (wlasnie stracilam cdi bylam na okresie probnym 2m i na 4dni przed koncem zorietowali ze w ciazy jestem, wiec pod innym pretekstem zakonczyli kontrakt!) wiec teraz tylko sprzeac mieszkanie i uciekamy stad...
mysle ze i tak wyladuje spowrotem w polsce bo nie odpowiada mi ten kraj pod wieloma wzgledami, moj M jest francuzem ale podziela moja opinie i tez chetnie wroci ze mna do polski- z reszta juz od ponad roku uczy sie polskiego dosc intensywnie hehe

Ostatnia edycja:
hej
Iza witaj. trzymaj sie dzielnie. juz 12tc do szanse maluch ma spore. aby jeszcze troszkę sie tam porządnie zagnieździł i będziecie już bezpieczni.
a ja taka zadowolona z fr służby zdrowia. przyjedz do pl to dopiero wtedy ponarzekasz :))) a serio no dla każdego co innego. może region taki u was.

ja wypełzłam dzis z domu na chwile z chłopakami. doszliśmy na pocztę, zrobiliśmy zakupy i powróciliśmy. -15C teraz. ale Marcelek mówił ze mu jest ok. bo ubrałam jak byśmy co najmniej Arktykę mieli odwiedzać :))

napewno moj region 06 jest nastawiony na biznes i tak sie czuje chodzac do lekarzy, im wiecej razy uda im sie wlozyc moja catre vitale to maszynki tym lepiej, a jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy na poczatku grudnia to pierwsza wizyte u gine zaproponowano mi w drugiej pol stycznia ! koszmar ale jakos sie udalo (poszlam do szpitala 2razy jak mialam jakies lekkie bole i dzieki temu mialam wizyte i usg wczesniej bez kolejki)

Iza- to gratuluje i piekne imiona wybraliscie:) a co do plci dziecka to mi mowili ze bede miala synka bo pieknie wygladam, a jest olivia;) daj znac jak juz bedziecie wiedzieli.... Ja podobnie jak marys sluz e zdrowia wole tutejsza chociaz cenowo mnie przeraza:/

Marys- -15c wowww dvaj o siebie i dziecki:)masz juz imie wybrane? Rodzisz w pl czy fr?

Ja chyba cos zlapalam bo wymiotowalam wieczorem:/ zoladek mnie stranie boli...
ehhh a kazdy mnie straszy ciaza:pp
Josephine- koniec odpoczynku, wracaj tutaj!

Marzenka, anucha, mistralka, antylopa??!

Witaj Iza!Napewno wszystko bedzie dobrze z malenstwem.Trzymam kciuki!

Magda jestem jestem....Dopiero co skonczylam robic strogonowa...Alex spi ale pewnie juz nie dlugo.
Bylismy w zlobku, nawet nie bylo tragicznie choc plakal. Potem poszlismy na godzinny spacer bo u mnie dzis +10st!

Marys u ciebie to dopiero kosa -15st brrrrrrrrrrrrr.......Ja bym z domu nie wyszla hihihi
I przylaczam sie do pytania Magdy gdzie bedziesz rodzic???

Do potem

Rodzic będę w pl, tym razem. Bardzo bym chciała w fr, oj bardzo. Ale logistycznie nie damy rady. Termin mam na sam początek maja.
A imię. Chyba Laura. Oczywiście wybór ograniczony bo ja według zasady ta sama pisownia fr i pl.
No ale Laura chodzi za mną od początku.
Marzenka chodź sie powymieniamy :) niech u mnie będzie 10c :) i powodzenia u dentysty.
Magda :) zawsze jak dziewczyna wymiotuje to ciąża straszą. A ja zanim chodź jedną mdłość miałam :) to o ciążach dawno juz wiedziałam.
Iza w pl częściej i więcej wizyt i usg ale tylko pod warunkiem ze za nie zapłacisz dodatkowo. na NFZ to dobrze by było dostać termin i na ten styczeń :) a musisz mieć przecież tak jak i w fr usg zrobiona tam do tego 12tc nie? żeby becikowe dostać. no i w pl połowa badan które musisz zrobić w ciąży jest odpłatna toxo itp. ja chodzę prywatnie do ginki. i od niej dostaje skierowania an krew mocz i do sa badania nierefundowane ze względu ze ginka prywatna. muszę chodzić do lekarki rodzinnej i prosić by mi dala drugie skierowanie. a jak nie to płacę za wszystko.
ogólnie w pl by być pod stałą dobrą opieką w ciąży to najpierw trzeba se nazbierać :)

Ostatnia edycja:
hej !!!
witam w nowym roku ! dluuugo mnie tu nie bylo :)

anucha : bardzo mi przykro z powodu tesciowej :(((((((((((((( jak sie ma maz ...?

marys : gratki dziewczynki a u ciebie juz prawie 30tygodni, kiedy to zlecialo...?

iza : witaj na naszym watku ! fajnie, ze znalazla sie nowa mamuska z FR :)
nie znam cie, ale odnalazlam sie w twoim poscie :) z mezem mamy poodbne przemyslenia i bysmy chcieli wyjechac za granice. Ja chcialam wyjechac do polski, ale od niecalego roku bywam w niej co 1-2 miesiace i ... po lmatach nieobecnosci przekonalam sie ze rozowo jets tylko w pieknych nowych centrach handlowych, sluzba zdrowia bez komentarza ... akurat mam pecha i zawsze w Pl dzieic mi choruja ... nie bed eopisywac co przezylam ani ze w 100tysiecznym miescie dla chorego dizecka nie moglam w jednej wsrod ok. 20 aptek znalezc wypozyczanego inhalatora ... a koszty ... jak nie chcesz czekac na NFZ to wieksze niz w PL bo nic ci nie zwroca...kotry lekarz ma kase fiskalna w gabinecie ...? ehhh sluzba zdrowia = temat rzeka ;)

magda : nie pisala sjak remont bloku, chyba juz sie skonczyl co ????

aaaaaaa IZa : imiona piekne ! Tadziu jak najbardziej :)

pozdrawiam!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry