Cześć:-)
Przepraszam, że tak mało mnie tu, ale mam sporo pracy w związku z gośćmi;-) Gotuję teraz dla 5 dorosłych osób - na szczęście mi pomagają

Ale mojego brata dziewczyna to tragiczny antykucharz

Śmieję się tylko, że kiedyś się będzie musiała czegoś nauczyć;-)
Poza tym od tygodnia mnie coś trzyma, a od czterech dni mam zapalenie uszu. Bardzo mnie bolą

Mam nadzieję, że w pełni mi przejdzie do wylotu do PL

Ech jeszcze jakieś zakupy mnie czekają w związku z wyjazdem i jesienią, a tak nie mam weny i nastroju
Przedwczoraj dostałam pięknie kwiaty z okazji trzeciej rocznicy ślubu. Zupełnie zapomniałam o tym

A dzień wcześniej jeszcze mama nam życzenia przesyłała

Wieczorem zrobiłam dobre ciacho, żeby mąż się nie obraził;-)
Wolfia pytanko.Szukałaś tutaj lekarza? Znalazłaś jakiegoś godnego polecenia?
Przepisałaś się do tutejszego Health Board?
Co do lekarzy tutaj to podobno jest problem, bo brak u nich miejsc

Ale nie sprawdzałam tego osobiście jeszcze;-) Mamy MC do 01.10 i na razie nie będziemy zmieniać lekarza, tym bardziej, że nie nie byliśmy u niego poza szczepieniami dzieciaków i moimi wizytami w ciąży

Pod koniec roku się rozejrzymy i zorientujemy tutaj, chyba że Wy będziecie pierwsi to chętnie zapytam jak to wygląda;-) Z tego co jedna mama mi tu mówiła, to ona zapisała się do lekarza w Portarlington, bo tu nikt jej "nie chciał"

Do Health Center zapisze się po przyjeździe z PL w październiku, tym bardziej, że mam iść z Oliverem na "bilans" 7-9months

Od razu zgłoszę w Kildare, że się przeprowadziłam i poproszę ich o przesłanie karty do Portlaoise. W ogóle to muszę się upomnieć o Victora kartę z Dublina, bo przez rok nie zdążyli mi jej dosłać do Kildare

To teraz będą mieli okazję od razu do Portlaoise

Tutaj lista lekarzy:
Find a GP - ICGP Web Site
Co do spotkań to ja jestem również bardzo chętna, tylko po powrocie z PL, bo od 19.09 do 03.10 mnie nie ma

A do wtorku mam jeszcze rodzinkę;-)
Anineczka co do ogłoszenia, to najlepszym jest plac zabaw

Zanim się zaczęła szkoła to bywało tak, że było więcej polskich dzieci niż irlandzkich;-) Teraz ogólnie już jest mniej, ale to z innych względów.
A jak Ci się podoba w Portlaoise w ogóle

Twój M długo jedzie do pracy, czy nawet znośnie?;-)
Kasiu witaj z powrotem
Ależ mamy z Galway miały słodką imprezkę:-)
Tak czytam Wasze rozterki ze szkolnymi dzieciaczkami i tak sobie myślę jak to będzie u nas

Na razie to wiem, że szkoła, do której miałby iść Victor, o ile nic się nie zmieni, ma szaro-zielone mundurki
MartaF Ty zgłoś to gdzieś z tym gazem u sąsiadki dla własnego i jej bezpieczeństwa
Moniadan z tak malutkim dzieckiem idź do porządnego lekarza, żeby się nie dorobiła zbytnio. Zwłaszcza jakby ból gardła się nasilił i nie chciałaby nic jeść i pić

Może się okazać, że od wejścia dostanie antybiotyk

Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie i zwykły Nurofen czy Panadol w syropie dla dzieci jej pomoże
Misia zdrówka
Kamciu współczuję Ci bólu zęba
Miłego dnia:-)