reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Zawsze wariatka ze mnie byla Ale wlasnie taka mnie pokochal damianooo i dalej mnie kocha wlasnie za to ze jestem soba i nie wstydze sie tego :)) Moze jestem wypindrzona ale serce mam wielkie i duzo mozgu tez posiadam :))
I właśnie o to chodzi!:tak:Trzeba czuć się dobrze,będąc sobą,brawo:-D:-D:-D
A Nadinka tylko może się cieszyć,że ma szaloną,ale mądrą i kochaną mamusię:tak:A Damian,oczywiście,że ma taką kobiałkę:happy:

reklama
Ok tylko prosze mi sie nie smiac Bo wlosow nie postawilam w irokeza jeszcze :p
świetny fryz sylcia...:szok: i również podziwiam za odwagę:tak:
ogólnie te pozostałe też są superanckie....

aieńka_r mała jest cudowna....:tak: taki słodziaczek... normalnie coraz bardziej mojej Vicky się nie mogę doczekać jak patrze na Twoją małą:-D
ale teraz musisz się nią nacieszyć ....:tak::tak::tak:

asienka_r koniecznie musisz znaleźć chwilkę i zmienić swój awatar oraz suwaczki bo nieaktualne;-):tak::-D
Już to uczyniłam:-D:-D:-D

asienka_r jeszcze raz gratuluje i prosze sie tu pochwalic swoja slicznotka bo forumowe ciotki ciekawe a ja to najbardziej!!!!!
aniaasi.jpg

Witam wszystkie mamusi z Irlandii, za bardzo nie udzielam się na tym wątku, ale często czytam. Teraz mam do was pytanko, a mianowicie jestem w ciąży i chciałabym się dowiedzieć, czy jako lekarza prowadzącego mogę wybrać np dr Anete (nie pamiętam dokładnie nazwiska) z polskiej przychodni, czy tylko moj lekarz GP. Poprzedniej ciąży miałam problemy i do pani dr jeździłam prywatnie (gdyby nie ona to pewnie nie miałabym Filipa), dlatego chciałabym tego uniknąć. Wiecie coś może na ten temat.
Pozdrawiam w ten okropny dzień brrrr

asienka - sliczna masz coreczke,fajnie Ci ze Ty juz po.. My sie juz doczekać nie mozemy,ale co zrobic.Kiedys sie w koncu urodzi...;-):-):-)
sylcia - fryzurka odwazna ale dobrze Ci w niej, a o to w koncu chodzi:tak:
u nas sloneczko swieci,ale wietrznie jakos...
Witam wszystkie mamusi z Irlandii, za bardzo nie udzielam się na tym wątku, ale często czytam. Teraz mam do was pytanko, a mianowicie jestem w ciąży i chciałabym się dowiedzieć, czy jako lekarza prowadzącego mogę wybrać np dr Anete (nie pamiętam dokładnie nazwiska) z polskiej przychodni, czy tylko moj lekarz GP. Poprzedniej ciąży miałam problemy i do pani dr jeździłam prywatnie (gdyby nie ona to pewnie nie miałabym Filipa), dlatego chciałabym tego uniknąć. Wiecie coś może na ten temat.
Pozdrawiam w ten okropny dzień brrrr

witaj!
nie wiem czy sie nie myle, jesli tak, to dziewczyny mnie poprawia..
Pewnie masz na mysli dr Anete Sempko?Wydaje mi sie ze lepiej miec lekarza GP jako prowadzacego, a do ginekologa chodzic na usg,jesli chcesz zobaczyc dzidzie lub sprawdzic czy zdrowo rosnie. Glownie chodzi mi o wzgledy finansowe, bo za kazda wizyte u ginekologa musisz placic, a GP przyjmuje w ramach maternity,wiec wizyty sa za darmo..

pozdrawiam sobotnio!

Ostatnia edycja:
Czyli nie moge mieć jako prowadzącej, no cóż trudno. dzięki za odp.
Asienka śliczna niunia.
Sylcia odważna kobitka z ciebię, ale musze przyznać, ze ta fryzurka bardzo Ci pasuje

Celka Sempki juz nie ma w Polmedzie w Galway. Ponoc przyjmuje tylko w Limerick i Dublinie. Co do prowadzenia ciazy przez ginekologa, wydaje mi sie, ze mozna, ale taki lekarz musi przyjmowac w ramach programu maternity. A z tego co wiem, niewielu ich to robi. Ja prowadze ciaze u GP, a na wizyty do gina niestety prywatnie chodzimy.
Pozdrawiam ;-)

A teraz z innej beczki. Na watku sprawy socjalne pytalam o urlop macierzynski, ale moze nie wszystkie tam zagladacie, zapytam wiec tutaj. Chodzi mi o to, czy zamiast mnie na urlop macierzynski moze isc moj maz i bedzie on platny? Ja potrzebuje wrocic jak najszybciej do pracy, a moj M chetnie zostanie z Malenstwem :tak: Moze ktoras z Was sie orientuje...

reklama
Tabasia:

Fathers are only entitled to maternity leave if the mother dies within 24 weeks of the birth. In these circumstances, the father may be entitled to a period of leave, the extent of which depends on the actual date of the mother’s death.

Do góry