reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
HEY dziewczyny!

DOslali mi nowy modem, wiec odrazu sie melduje,ze jestem :-) Amanda troche chorowala, ja zreszta tez i wciaz jeszcze walcze ze swoja paskudna alergia na cos od maja juz. Bede robila badania alergiczne niebawem, bo juz nie moge wytrzymac z tym ciaglym smarkaniem :-( W sobote jade po mojego brata z rodzinka, przyjezdzaja do nas na cale 10 dni, wiec bardzo nie moge sie juz doczekac!!A i to rowno w moje urodziny :-D Najlepszy prezent, ze bede miala rodzinke przy sobie. Odezwe sie wieczorkiem.

Agusik78-daj mi jakiegoś linka,bo ja do szukania kiepsciuchna jestem:zawstydzona/y:
A ja się tak wkurzyłam u lekarza,że szok.Pędzę na złamanie karku-17min i jestem na miejscu,siadam w poczekalni-bo jak się telefonicznie umawiasz,to nie musisz w rejestracji czasu tracić:sorry:i czekam-40minut i nic...więc idę do kobitek z rejestracji-a one-sorrrrry,nie ma pani zapisanej wizyty na dziś:szok::wściekła/y:-to co ja w czwartek z duchem rozmawiałam:confused2::crazy:Ale się nie dałam wypędzić i zaliczyłam wizyę:-p.isłuchałam serduszka Maluszka:-Dcudowne uczucie:-):tak:
A teraz pędzę-pierożki na ugotowanie czekają.Miłej dalszej części dnia:tak::-D

niech babsko wie ze nie ma do czynienia z idiotami:crazy:sama niech se sprząta

a pogoda rzeczywiście super,poszłam spacerkiem po córcie i zajeło mi to 5 minut:-)tylko plecy mnie rozbolały:-(

ja wlasnie robie pranie, korzystam z pogody, ponoc jutro ma byc najcieplej z calego tygodnia, a w srode bez zadnej chmurki. Ale to sie jeszcze okaze, bo jakos mi sie wierzyc nie chce. Co do granulek na zabkowanie teetha, to ja je uzywalam, kiedy moja corcia zabkowala. Sa rewelacyjne. Normalnie wsypujesz granulki do buzki dziecka, ja jeszcze dawalam wylizac papierek(oczywiscie pod nadzorem).

Ostatnia edycja:
Wrrrrrrr a j zaliczylam kolejna walke z synem.chcial spac wiec polozylam go o gory.Zaczela sie histeria.P:ytam chcesz isc na dol a on nie spac.No to mowie to spij.I znow histeria.Hiteria trwala dokladnie godzine.Ale padl.
Bo pierwszy raz mama nie ustpila.Nio ciekawe jaka bedzie noc...dziewczyny jkogladalam nianie i widzialam te rozwrzeszczane dzieci cieszylam sie ze moje takie grzeczne.Masz babo placek,nie sadzilam ze mnie sie to tez przydarzy.

materac kupiony i mam nadzieje ze sie w końcu wyśpie:sorry:

madbebe ja powoli wszystko układam (no sorki nawet jeszcze nie zaczełam)dopiero bede zaczynac:zawstydzona/y::sorry:nie spieszy mi sie bo jeszcze kuchnia nie pomalowana:-(
co do tych nocek zarwanych to jak dobrze pamiętam to twoja córcia tak szalała ci w brzuszku??? i jak ci pisałam ze małam tak samo z córcią:tak:i mam tak od prawie 5 lat:sorry:ani spac nie chciała ani teraz słuchac sie nie chce,ale mam nadzieje ze u ciebie będzie lepiej i życze ci tego bo ja miałam utrapienie z moją małą:-p

:eek:a ja sie łudziłam ze te moje ciazowe przejscia na nia nie wplyna,a jednak.Pewnie masz racje:eek:wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i do boju..Dziewczyny a jak z karmieniem?Budzic mala czy niech spi az sie sama obudzi?Bo podobno max co 3h trza karmic, a ona ma predyspozycje do dluzszego spania przewaznie-oczywiscie za dnia tylko:rofl2:
moze ja w koncu napisze o tym porodzie bo ciagle nie mam czasu..
wszystko zaczelo sie w pn. wieczorkiem tzn.skurcze przepowiadajace,rano we wt.odszedl czop a skurcze mialam srednio co 20min.Jakos tak przed 5ta am w srode pojechalismy do szpitala bo wkrecilo mi sie ze malej nie czuje.Podlaczyli mnie pod ktg i wtedy oczywiscie zaczela szalec:tak::-)Pozniej do 8mej czekalam na lekarza,przyszla babeczka sprawdzic rozwarcie.Myslalam ze umre,mialam wrazenie ze wlozyla mi tam reke do samego lokcia:crazy:brrrrrr.Okazalo sie ze sa 2cm i zalecila mi spacerki i skakanie na pilce,wiec tak lazilam i skakalam do 21szej chyba i wtedy zaczely sie skurcze tzw.straszliwe;-):eek:na pocz.bylam twarda,tzn.staralam sie.Do czasu az przyszla babeczka sprawdzic postepy i stwierdzila ze owszem, macica jest juz opuszczona na maxa ale rozwarcie nadal 2cm:szok:Jakos mi sie niewyraznie zrobilo ze tyle zabiegow a postepy niewielkie.Dala jakies tabletki,kazala isc do wanny,ale nic nie pomagalo.Nie chcialam epiduralu wiec zaproponowala jakis inny zastrzyk,ktory niby znieczuli.Ale jak po godzinie o niego porosilam bo juz nie wyrabialam to jakos sie nie kwapila.Zeszlo tak do 12tej,jeczalam im co chwile zeby mi cos dali bo zejde tam,wiec przyszla kolejna i mowi ze sa juz 4cm i ze bierze mnie na porodowke.Co jakis czas dopadaly mnie straszliwe drgawki i trzesawka,chyba z bolu lub przemeczenia.Po 20min na porodowce zwatpilam i wzielam epidural,jak sie okazalo na pelnym juz rozwarciu,wiec cala akcja sie nie opoznila.Rodzilam jakas godzine ale mala byla stabilna caly czas i wyskoczyla sama bez zadnego vacuum itp. ok 3ciej nad ranem.A pozniej juz sama slodycz:-D:-DWymeczylam sie,nie powiem,ale coz.Nikt nie mowil ze bedzie lekko:tak: Zeby nie moj A. to i tak nie wiem czy dalabym rade.W sumie to nastepny porod moze odbierac sam,bo i tak we wszystkim uczestniczyl czynnie. Maz to mi sie trafil, nie powiem:-)

Witajcie

madbebe super ze ci w miare lekko poszlo. A ja wlasnie naczytalam sie o kosztach porodu w Polsce i tak sie zastanawiam czy tu aby wszystko jest bezplatne? Mam na mysli znieczulenie itp, a szkola rodzenia? Tez sie nie placi bo ja sie zapisalam a nawet nie zapytalam:sorry: Cyba zaczynam stresa lapac:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny a jak z karmieniem?Budzic mala czy niech spi az sie sama obudzi?Bo podobno max co 3h trza karmic, a ona ma predyspozycje do dluzszego spania przewaznie-oczywiscie za dnia tylko:rofl2:

Nic jej sie nie stanie, jak sobie pospi dluzej:-) Ale ja bym ja w dzien budzila, chocby dlatego, zeby jej faze tzw. aktywnosci wydluzyc i lekko przed noca wymeczyc...:-)

Jolu, jesli chodzi o porod, to caly od poczatku do konca jest bezplatny ( w tym rowniez kazdy rodzaj znieczulenia).
Niestety nie powiem Ci, jak jest ze szkola rodzenia, bo nie uczeszczalam :-)

Ostatnia edycja:
Do góry